جشن فانوس ها در چین

از دانشنامه ملل
فانوس‌های تزئینی به شکل ماهی. برگرفته از سایت joincake، قابل بازیابی از https://www.joincake.com/blog/chinese-lantern-festival/
دامپلینگ (Dumpling). برگرفته از سایت woonheng، قابل بازیابی از https://woonheng.com/tag/dumpling/

تعطیلات جشن بهاره، با برگزاری جشن فانوس‌­ها به پایان می‌­رسد. پانزدهمین روز ماه نخست سال که با پایان تعطیلات و جشن­‌های عید همراه است، فرصت خوبی برای هنرنمایی هنرمندان هنرهای سنتی و جوانان علاقمند است که با شرکت در مسابقه­‌ی هنری ساختن فانوس‌­های کاغذی، شادی جشن بهاره را وصف ناپذیر می‌­کنند.

آن­ها با برش دادن کاغذ­های رنگارنگ، به ویژه قرمز، فانوس‌­های زیبایی را درست کرده و در بازار یا پارک مرکزی شهر در معرض دید تماشاچیان قرار می­‌دهند. فانوس‌­هایی به شکل لوستر، حیوانات، پرندگان، و چهره‌­های قهرمانان افسانه‌­ای و ملی، در نهایت سلیقه و زیبایی.

مردم نیز ضمن بازدید از این هنرنمایی­‌ها بهترین فانوس‌­ها را انتخاب و در پایان برندگان این مسابقه­‌ی هنری همراه با شادی و خوشحالی اعلام می‌­شود.

خوردن برخی غذاها و شیرینی­‌های مخصوص این جشن مانند دامپلینگ (Dumpling) ( نوعی غذایی که با برنج و شکر پخته می­‌شود) و حدس زدن کلمات و واژه‌­های رمزی نوشته شده در فانوس‌­ها نیز از مراسم این روز است.[۱]

نیز نگاه کنید به

چین؛ فرهنگ عمومی در چین؛ جشن­‌ها و فستیوال‌­های چینی؛ آداب و رسوم عامیانه‌­ی مردم چین؛ فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چین

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص990-991.