جشن لابا در چین

از دانشنامه ملل
جشن لابا در چین. برگرفته از سایت chinadaily، قابل بازیابی از https://www.chinadaily.com.cn/a/202001/02/WS5e0d5e9aa310cf3e355820ff.html
آش «برنج بودا». برگرفته از سایت news.cgtn، قابل بازیابی از https://news.cgtn.com/news/2022-01-10/Laba-Festival-What-other-traditions-are-there-besides-eating-congee--16HO5srY8lW/index.html

ماه دوازدهم آخرین ماه سال از تقویم کشاورزی است. فصل زمستان سر می‌­رسد و هوا روز به روز سردتر می­‌شود. در روز هشتم این ماه جشن «لا با (La Ba)» «لا» نام مراسم دعا و نیایش در دوران باستان و «با» در زبان چینی به معنی هشت است.

از آن­جا که مراسم دعای «لا» همیشه در روز هشتم از ماه دوازدهم برپا می‌­شد، آن را «لا با» می­‌نامد. در تاریخ سلسله­‌ی خَن جنوبی آمده است که مردم آن دوران متعقد بودند که در آسمان هشت ایزد وجود دارد و مراسم یاد آن­ها بود باید در روز هشتم ماه بر پا شود.

گفته می­‌شود که بودا هم در این روز در زیر درخت «بودی» آیین خود را معرفی کرد، لذا به این جشن «عید بودایی» هم گفته می‌­شود.

مهم­ترین آداب این روز، خوردن آش برنج «لا با» است که از برنج، لوبیا، و غلات مختلف درست می­‌شود. به این آش «برنج بودا» هم گفته می‌­شود.

اهدای آش برنج «لابا» به ارواح نیاکان و دوستان خانوادگی هم اهدا می­‌شود. این روز یکی از روزهای مهم سال برای پیشکش کردن هدایا به خدایان و جشن شکرگزاری به خاطر محصولات خوب به دست آمده درسال درحال سپری شدن هم هست.[۱]

نیز نگاه کنید به

چین؛ فرهنگ عمومی در چین؛ جشن­‌ها و فستیوال‌­های چینی

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص 994-995