خانه های فرهنگ ایران در پاکستان

از دانشنامه ملل

خانه‌های فرهنگ، مراکزی فرهنگی و آموزشی هستند که توسط دولت‌ ایران، در شهر‌های مختلف پاکستان، بعد از استقلال ‌این کشور تاسیس و گسترش پیدا کرده‌اند. وظایف آنها، بر طبق برنامه ­های مصوب از سوی‌ دولت ایران در جهت رشد همکاریهای فرهنگی، هنری، ادبی، آموزشی، و نیز اعزام استادان زبان فارسی برای تدریس در‌ این خانه‌های فرهنگ است‌. رسالت خانه ­های فرهنگ، معرفی فرهنگ و تمدن ایران در درازنای تاریخ تا زمان حال به جامعه کشور میزبان بمنظور تعمیق دوستی و شناخت بیشتر نسبت بهم و ایجاد حس اعتماد و برادری و همکاری برای بسترسازی روابط سیاسی و اقتصادی و بازرگانی فیمابین است.

دولت ایران بعد از استقلال پاکستان و به درخواست آن دولت، اقدام به تاسیس خانه‌های فرهنگ در شهرهای کراچی، لاهور، کویته، حیدرآباد، ملتان، راولپندی و پیشاور کرد. این خانه‌های فرهنگ علاوه بر داشتن کتابخانه که نیاز مراجعه کنندگان را بر طرف می ­کنند، محل تجمع استادان و دانشجویان و دوستداران فرهنگ و ادب و هنر ‌ایران هستند، به طوری که در مراسم‌ مختلفی که در خانه‌های فرهنگ برگزار می‌شود، جمع کثیری از استادان زبان و ادبیات فارسی و اردو، شاعران، نویسندگان، دانشجویان و علاقه‌مندان به ‌فرهنگ و تمدن ایران شرکت می‌کنند.

علاوه بر‌ این، خانه‌های فرهنگ با انتشار جزوه‌هایی با محتوای فرهنگی ادبی در ارتباط با ایران به زبان‌های مختلف، هر چه بیشتر در جذب مردم پاکستان تلاش می‌کنند. از دیگر وظایف این مراکز، برپایی مراسم بزرگداشت برای شاعران پارسی‌گوی‌ کشور میزبان است [۱].

نیز نگاه کنید به

مطالعات ایرانی و ایران شناسی در پاکستان

کتابشناسی

  1. توسلی، محمدمهدی و گراوند، بهروز (1393). مطالعات ایرانی در پاکستان. قم: نشر مجمع ذخایر اسلامی با همکاری بنیاد ایران­شناسی، ص.73.