راولپندی
نام شهری در ایالت پنجاب به فاصله 5 کیلومتری اسلام آباد و پایتخت پاکستان بعد از کراچی. نام راولپندی منتسب به دریاچه راول و پندی به معنای روستا است. این ناحیه در زمان هخامنشیان جزو سرزمین گندارای باستانی و در قلمرو هخامنشیان بود.
این شهر، مهمترین شهر نظامی پاکستان محسوب میشود و پس از سال ۱۹۶۰ که اسلامآباد بنا گردید، به همین منظور راولپندی از نظر نظامی اهمیت یافت. شهر راولپندی یکی از مهمترین شهرهای صنعتی پاکستان میباشد و تعداد زیادی از شهرکها و کارخانجات صنعتی را در خود جای داده است. فرودگاه بینالمللی اسلامآباد، در واقع در داخل این شهر واقع شدهاست و این امر، راولپندی را به یک شهر مهم تبدیل کردهاست.
این شهر یکی از مراکز مهم تجاری در کل کشور است. جمعیت شهر راولپندی نزدیک به۳٬۰۳۹٬۵۵۰ نفر برآورد شدهاست که پس از شهرهای کراچی، لاهور و فیصلآباد چهارمین شهر پرجمعیت پاکستان است. شهر راولپندى يکى از مراکز مهم آموزشى و داراى دانشگاهها و مؤسساتى چون دانشگاه فاطمه جناح (ويژه زنان)، دانشکده پزشکى ارتش ملى، چندين کالج وابسته به دانشگاه پنجاب و يک دانشگاه کشاورزى مشهور است.
در اين شهر، دو بازار مهم و کهن به نامهاى راجه بازار و صدربازار قرار دارد، که در آنها، آثار هنرى و کالاهايى چون فرش واردشده از افغانستان و برخى از کشورهاى آسياى مرکزى به فروش مى رسد. لياقت باغ، پارک ملى ايوب و سدّ راول از جمله مراکز سياحتى و تفريحى اين شهرند. در منطقه راولپندى، چندين قلعه تاريخى برجاى مانده که مهم ترين آنها قلعه پروالا، روات و رهتاس است[۱].
نیز نگاه کنید به
دانشگاه زنان فاطمه جناح؛ کراچی
کتابشناسی
- ↑ توسلی، محمد مهدی (1403). یادداشت های روزانه.
نویسنده مقاله
محمد مهدی توسلی