سبک آشپزی هونزن ریوری
هونزِن ریوری نوعی سبک آشپزی رسمی برگرفته از آشپزخانههای درباریان و اشراف است که آداب و رسوم بسیاری دارد و غذا با رعایت قواعد فراوانی در سینیهای پایهدار موسوم به زِن (善/Zen) در مقابل مهمانان چیده میشود. هونزن ریوری ریشه در نوعی غذای درباری به نام گیشیکی ریوری (儀式料理/Gishiki ryōri) دارد که غذای رایج در مراسم و مهمانیهای رسمی دربار در دوره هیان بود. با این که این غذا امروز صرفاً برای برخی جشنهای عروسی یا مجالس ترحیم آماده میشود، اما تأثیر قابل توجهی بر آشپزی ژاپنی نهاده است. ترکیب اصلی و اولیه هونزن ریوری عبارت است از یک پیاله سوپ به همراه سه نوع غذای اصلی. تعداد این غذاها میتواند به دو پیاله سوپ و پنج غذای اصلی یا بیشتر نیز افزایش یابد. در این سبک آشپزی به تنوع غذاها دقت میشود تا غذاهایی با طعم مشابه در یک سینی قرار نگیرند. مهمانان نیز هنگام صرف غذا باید آدابی را رعایت کنند. مثلاً مرسوم است که بین خوردن دو غذای متفاوت حتماً اندکی برنج خورده میشود.
نیز نگاه کنید به
فرهنگ غذایی ژاپن؛ غذاهای سنتی ژاپن؛ سبکهای آشپزی سنتی ژاپنی
منبع اصلی
حسینی، سیدآیت(1402)." فرهنگ عامه". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.197- 217.
نویسنده مقاله
سید آیت حسینی