شهرهای بزرگ روسیه
شهرهای بزرگ کشور روسیه عبارت است از :
مسکو
شهر مسکو پایتخت و پرجمعیتترین شهر در کشور روسیه است. این شهر با جمعیت ۱۲,۶۳۲,۴۰۹ نفر دومین شهر پرجمعیت در قاره اروپا پس از استانبول ، و یازدهمین شهر پرجمعیت در جهان است. این شهر در کنار رودخانه مسکو و در ایالت فدرالی مرکزی قرار دارد و در روسیه اروپایی واقع شدهاست.
این شهر از مهمترین مراکز سیاسی، اقتصادی، مذهبی، تاریخی، مالی، آموزشی و ترابری فدراسیون روسیه و اروپا بهشمار میآید. این شهر در دوران اتحاد جماهیر شوروی نیز پایتخت آن کشور بود. بناها و معماری های زمان امپراتوری روسیه هنوز در شهر باقی مانده اند که بازسازی های بسیاری روی آن ها صورت گرفته است و به شهر مدرن اروپایی به سبک روسی تبدیل شده است. اگر سنت پترزبورگ “پنجره اروپا” است ، مسکو قلب روسیه است. این شهر خوش آب و هوا، پر جنب و جوش، و گاهی اوقات پوشیده از برف است. امروز مسکو نه تنها مرکز سیاسی روسیه بلکه پرجمعیت ترین شهر کشور و پایتخت صنعتی، فرهنگی، علمی و آموزشی آن است. بیش از 600 سال مسکو همچنین مرکز معنوی کلیسای ارتدکس روسیه بوده است.
تاریخچه مسکو
اسم مسکو از رودی به نام موسکوا گرفته شده است. در ابتدا قبل از زمانی که مسکو به این نام مشهور شود آن را با نام “گراد ماسکوف” می شناختند. گراد ماسکوف به معنای شهری در جوار رود است. در تاریخ در ابتدا در سال 1147 نام این شهر دیده شده است. در سال 1147 شاهزاده روسی ناوگورود سورسکی به وسیله یوری دولگوروکی با جمله ی ” ای برادر، نزد من آی، به مسکو” فراخوانده شد. پس از آن زمان در سال 1156 یعنی 9 سال بعد دستور ساخت یک دیوار چوبی یعنی کرملین به وسیله یوری دولگوروکی صادر شد. دیوار چوبی کرملین باعث شد مسکو شهر منحصر به فرد و تازه بنیادی شود اما در سال 1237 تا 1238 این دیوار به وسیله مغولان سوزانده شد و از بین رفت و تمامی مردم شهر مسکو کشته شدند. پس از ویرانی شهر مسکو، در سال 1327 مجدد بازسازی شد و به پایتخت امیر نشین مستقل ولادیمیر سوزدال تبدیل شد. این شهر به علت موقعیت جغرافیایی خوبی که دارا بود(موقعیت مناسبی بر سرچشمه رودخانه ولگا) با گذر زمان توسعه پیدا کرد و به یک شهر امیرنشین باثبات و مرفه، به نام دوک نشین بزرگ مسکو تبدیل شد. این شهر در طی سال ها توانست تعداد زیادی از پناهندگان را از سراسر روسیه به خود جذب کند[۱].
سنت پترزبورگ
سَنْ پِتِرزْبورگ که پیشتر پِتروگراد (۱۹۱۴–۱۹۲۴) و لِنینگراد (۱۹۲۴–۱۹۹۱) نامیده میشد، دومین شهر بزرگ روسیه پس از مسکو است. سنت پترزبورگ در مصب خلیج فنلاند و دریای بالتیک قرار دارد و رود نوا نیز از این شهر میگذرد. در سرشماری سال ۲۰۲۱ میلادی در روسیه، این شهر ۵٫۶ میلیون نفر سکنه داشت که آن را به چهارمین شهر پرجمعیت در اروپا، پرجمعیتترین شهر در دریای بالتیک، و شمالیترین شهر بزرگ جهان تبدیل میکند.
به عنوان پایتخت امپراتوری روسیه، و یکی از بنادر مهم روسی، سنت پترزبورگ یک شهر فدرال است. این شهر در ۲۷ مه ۱۷۰۳ توسط پتر یکم بر روی یک قلعهٔ سوئدی که به تازگی تصرف کرده بود ساخته شد و به یاد پطرس نام سنت پترزبورگ را بر آن نهاد. در روسیه، سنت پترزبورگ از نظر تاریخی و فرهنگی با تولد امپراتوری روسیه و ورود روسیه به تاریخ مدرن به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی اروپایی مرتبط است. این شهر از سال ۱۷۱۳ تا ۱۹۱۸ پایتخت روسیهٔ تزاری و پس از آن امپراتوری روسیه بود (برای مدت کوتاهی بین سالهای ۱۷۲۸ و ۱۷۳۰ با مسکو جایگزین شد). پس از انقلاب اکتبر در سال ۱۹۱۷، بلشویکها مقر دولت را به مسکو منتقل کردند.
این شهر پس از مرگ لنین در سال ۱۹۲۴ به لِنینگراد تغییر نام داد، اما در سال ۱۹۹۱، طی موج لنینزدایی به دنبال انحلال اتحاد جماهیر شوروی، طی یک همهپرسی در سطح شهر، سنت پترزبورگ دوباره نام رسمی شهر شد. به عنوان پایتخت فرهنگی روسیه سنت پترزبورگ در سال ۲۰۱۸ پذیرای بیش از ۱۵ میلیون گردشگر بود. این شهر، مرکز مهم اقتصادی، علمی و گردشگری روسیه و اروپا محسوب میشود[۲].
نیز نگاه کنید به
کتابشناسی
- ↑ شهر مسکو(1402) قابل بازیابی از:https://persiamigrate.com/moscow-city/
- ↑ معرفی شهر سن پترزبورگ(1402). قابل بازیابی ازhttps://www.mgairan.com/web/articles/view/340/