مجموعه مقبره های امپراطوران سلسله های مینگ و چینگ

از دانشنامه ملل
مقبره های امپراطوران سلسله های مینگ و چینگ. قابل بازیابی از https://whc.unesco.org/en/documents/126411

مقبره­‌های امپراتوران سلسله­‌های مینگ و چینگ(Imperial Tombs of the Ming and Qing Dynasties. Hubei, Hebei, Beijing, Liaoning, and Jiangsu Provinces)،در استان­‌های خوبِی، پکن، خِه­بِ‌ی، جیانگ سو و لیائونینگ، با لحاظ کردن خصوصیات معماری­‌های سنتی فِنگ­شویی(Fengshui)، زیبایی شناسی، فلسفی، منظره­ای، آیین و تشریفات تدفین مردگان و فرهنگ عامیانه­‌‎ی موجود، زمینه­‌‎ی مطالعات همه جانبه­‌‎ی تاریخی دوران­‌های این دو سلسله را فراهم ساخته است. ساخت و ساز مقبره­‌های شرقی امپراتوران چینگ که از بزرگ­ترین و سالم ­ترین مجموعه­‌های مقبره­ای چین به‌­شمار می ­رود، در سال1661میلادی آغاز و توسعه و تکمیل آن­ها به مدت247سال ادامه یافت.

این محوطه­‌‎ی وسیع 161مقبره شامل 15امپراتور، 4 ملکه، 5همسر غیر رسمی امپراتور و یک ولیعهد را در خود جای داده است. هم­چنین در این مجموعه مقابر زیرزمینی متعددی برای نگهداری گنجینه‌­ای از سنگ­‌های کنده کاری شده و دیگر آثار و اشیای عتیقه و گران­بها در نظر گرفته شده است.

مجموعه مقبره­‌های شیان­لینگ(Xianling)در استان خوبِی یکی از مقبره­‌های متعدد متعلق به سلسله­‌‎ی مینگ است که ساخت آن از سال1519میلادی آغاز و تکمیل آن 40سال به طول انجامید. این محوطه با وسعت183هکتار، در میان کوه­‌های زیبا و رودخانه­‌های موجود در منطقه ساخته شده است.[۱].

این مجموعه مقبره­‌ها در سال­‌های2000، 2003 و2004میلادی، در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدند.[۲]

نیز نگاه کنید به

آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی؛ آرامگاه امپراطور چین شی خوانگ و مجسمه های سربازان سفالی

کتابشناسی

  1. -Treasures of Mankind (2004)- World Heritage Sites in China. Beijing.
  2. سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد2، ص. 640-641.