مراکز مهم گردشگری سیرالئون

از دانشنامه ملل

کشور سیرالئون یکی از زیباترین کشورهای منطقه غرب آفریقا به‌شمار می‌رود و انبوه جنگل‌های پرپشت و سرسبز استوایی و سواحل زیبای حاشیه اقیانوس اطلس چهره‌ای زیبا و دل‌انگیز به این کشور کوچک بخشیده است. علاوه برآن کوهستان‌هایی که بخشی از کشور را در برگرفته‌اند نیز بر جذابیت‌های طبیعی سیرالئون افزوده‌اند. مهم‌ترین جاذبه گردشگری کشور سیرالئون جنگل‌های سرسبز این کشور به‌شمار می‌روند که بیش از سه چهارم کشور را پوشش داده و چهره ی کاملاً شاداب از این کشور را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

جذابیت های طبیعی سیرالئون (1394). برگرفته از سایت سفرچشم بومی،قابل بازیابی ازhttps://nativeeyetravel.com/destination/africa/sierra-leone-holidays-tours/

هر چند ورود و گشت و گذار در جنگل‌های انبوه سیرالئون برای گردشگرانی که عاشق منابع و چشم اندازهای طبیعی هستند تا حدودی مشکل است و وجود باتلاق‌ها و مرداب‌ها به همراه حیوانات وحشی و بیماری‌های خاص جنگل، گشت و گذار را در این جنگل‌ها سخت و دشوار ساخته است با این حال این جنگل‌ها همه ساله پذیرای برخی گردشگران ماجراجو و محققان علوم طبیعی است که با سفر به مناطق مختلف جنگلی گونه‌های متنوع گیاهی و حیوانات را مورد بررسی قرار می‌دهند.

علاوه بر آن هر سال عده‌ای از ماجراجویان غربی با سفر به این کشور عازم مناطق کوهستانی صعب العبور و بکر شده و با کوهپیمایی و صخره نوردی از طبیعت زیبا و دل انگیز این کشور و آرامش حاکم بر کوهستان‌های مرتفع سیرالئون لذت می‌برند.

سواحل کشور سیرالئون نیز از دیرباز از چشم اندازهای جذاب طبیعی این کشور به‌شمار می‌رود و بسیاری از گردشگران کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی به سفر به این کشور و شنا در سواحل آن از آفتاب دلپذیر و سیرالئون بهره‌مند می‌شوند. از دیگر جذابیت‌های طبیعی سیرالئون درخت کتان تنومند و بسیار کهنسالی است که در مرکز شهر فریتاون و در مجاورت چند بنای تاریخی این شهر قرار دارد و به‌عنوان نماد ملی پایتخت سیرالئون در نظر گرفته می‌ شود.

این درخت توسط نخستین بردگان آزاد شده آفریقایی آمریکایی که از ایالات متحده آمریکا رهسپار این سرزمین شدند کاشته شده است. دروازه موسوم به دروازه شاهان که به طرز هنرمندانه‌ای از سنگ ساخته شده و بر در سردر بالای آن نوشته شده‌است: «هر برده‌ای که از این دروازه عبور کند آزاد است» از دیگر جاذبه‌های تاریخی سیرالئون است. این دروازه در مکانی که بازار برده فروشان پرتغالی بوده احداث شده و معمولاً گردشگران خارجی از این دروازه تاریخی بازدید می‌کنند. محوطه دانشگاه قدیمی فورابی که تونی بلر نخست‌وزیر سابق انگلستان نیز بخشی از کودکی خود را در اینجا گذرانده و چشم اندازی از کل شهر پلکانی فریتاون را در زیر پای خود دارد از دیگر مکان‌های تاریخی کشور سیرالئون است[۱][i].

روستاهای موسوم به «دهکده‌های کریول» (Creole villages) در شبه‌جزیره کیپ که در اوایل دهه 1800 میلادی و توسط برده‌های آزادشده از آمریکا ساخته شده‌اند از دیگر جذابیت‌های گردشگری سیرالئون به‌شمار می‌روند. این روستاها که عمدتاً از آجر ساخته شده‌اند نشان دهنده تأثیرپذیری سازندگان آنها از نوع معماری غربی بوده و از زیبایی خاصی برخوردارند. جالب اینجاست که نام برخی از آنها نیز کاملاً از اسامی شهرهای انگلستان نظیر لنکستر، یورک و کنت گرفته شده‌است. کلیساهای تماماً سنگی این روستاها نیز از شهرت زیادی برخوردارند.

ساختمان کلیسای سنت جان مارون(1402).برگرفته از سایت توریسم سیرالئون،قابل بازیابی ازhttps://tourismsierraleone.com/stories/top-historical-sights-in-freetown-you-must-visit/

ساختمان کلیسای سنت جان مارون(St.john's maroon church) فریتاون که در سال 1820 و به سبک معماری انگلستان احداث شده از دیگر بناهای تاریخی مشهور این کشور به‌شمار می‌رود. شهرت عمده این بنا نوع معماری خاص آن است که به یادبود برده‌های مبارز جامائیکایی (موسوم به مارون‌ها) که در آن عهد به این کشور تبعید می‌شدند کلیسای سنت جان مارون نام نهاده شده‌است. این ساختمان که در سال 1956 در فهرست میراث ملی سیرالئون ثبت شده و جشن دویست سالگی آن در سال 2007 در فریتاون برگزار گشت از مکان‌های مورد علاقه گردشگران خارجی به‌شمار می‌رود.

کلیسای جامع سنت جرج(St George's cathedral) ، کلیسای سنت چارلز(St Charles church) ، برج قدیمی مارتلّو(Martello Tower) ، توپ‌های قدیمی متعلق به بخش قدیمی فریتاون، موزه ملی راه‌آهن و جزیره بونس (که زمانی از مراکز اصلی صدور برده و برنج به ایالات متحده آمریکا بود) از دیگر آثار تاریخی کشور سیرالئون به‌شمار می‌روند که گردشگران خارجی در مدت حضور در این کشور از این ابنیه بازدید می‌‌نمایند[۲][۳].

نیز نگاه کنید به

مراکز مهم گردشگری اردن؛مراکز مهم گردشگری تایلند

کتابشناسی

  1. برگرفته از https://www.africa-ate.org/sierra+leone/2011
  2. برگرفته از https://tourism.gov.sl/
  3. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)