نهادها و گروه های موسیقی سنتی و مدرن در چین

از دانشنامه ملل

در طول یک قرن گذشته، موسیقی چینی و موسیقی غرب در هم آمیخته و هزاران قطعه موسیقی فاخر سنتی و مدرن توسط هنرمندان این رشته در داخل کشور و در عرصه ­ی بین المللی عرضه شده است. به ویژه در سه دهه­ ی گذشته و پس از اجرای اصلاحات، گروه­ های هنری موسیقی در جشنواره ­ها و فستیوال­ های جهانی حضور یافته و با همتایان خارجی رقابت نموده است. این گروه ­ها شامل تمامی رشته­ های مدرن و کلاسیک موسیقی اعم از ارکستر سمفونی، کر، اپرا، گروه نوازی، تک نوازی و سنتی و مدرن می ­شود. هم­چنین، سالانه ده­ ها جشنواره و فستیوال موسیقی در سطح ملی و بین المللی از جمله«فستیوال بهار شانگهای»، «فستیوال کر پکن»، «فستیوال موسیقی و گل شهر بز» و فستیوال ­های محلی مانند«گل­ های تازه­ ی ماه مه» در پکن، «فستیوال آواز خوانی ماه اکتبر» در شانگهای و «فستیوال موسیقی مدارس» در فوجیان برگزار می ­شود.

گروه­ ها و انجمن ­های معروف موسیقی مدرن چین عبارتند از: ارکستر سمفونی اپرای ملی چین؛ اکستر سمفونی پکن؛ ارکستر فیلاهارمونیک چین؛ ارکستر سمفونی ملی چین؛ ارکستر سمفونی شانگهای؛ و انجمن موسیقی چین که از سال 1949 فعالیت خود را آغاز و هم اینک بیش از 8هزار نفر موسیقیدان عضو آن هستند. شاخه­ های این انجمن عبارتند از: فرهنگستان موسیقی سنتی چین؛ فرهنگستان ملی ارکستر چین؛ فرهنگستان موسیقی گروه ­های آوازی اقلیت ­های قومی چین؛ فرهنگستان تاریخ موسیقی چین؛ فرهنگستان فرهنگ موسیقی چین؛ و فرهنگستان دوست­داران سمفونی چین. انجمن موسیقی چین نشریات مختلفی از جمله دو ماهانه ­ی موسیقی خلق؛ فصلنامه ­ی خلاقیت موسیقی؛  ماهنامه­ ی آواز؛ دو ماهانه­ ی انتشارات جهانی و دو ماهانه­ ی موسیقی کودکان است که آخرین دستاوردهای موسیقی چین و جهان را در اختیار علاقمندان قرار می­ دهد[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

هنر در چین؛ موسیقی سنتی چین؛ تاریخ موسیقی چینی؛ نفوذ موسیقی غرب در چین؛ انواع آلات موسیقی سنتی چین

کتابشناسی

  1. China Encyclopedia ،2008
  2. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی. جلد سوم، ص. 1151-1152