موزه ملی لبنان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «مهمترين موزه لبنان، '''موزه ملي''' است كه در سال 1942 در شهر بيروت تأسيس شده است و يكي از غني‌ترين موزه‌هاي خاورميانه بشمار مي‌رود. موزه ملي لبنان حدود صدهزار قطعه موزه‌ ای شامل: سنگهاي گور و تابوتهاي قديمي، جواهر آلات، اشياء سفالين، قطعات كاشي...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
مهمترين موزه لبنان، '''موزه ملي''' است كه در سال 1942 در شهر بيروت تأسيس شده است و يكي از غني‌ترين موزه‌هاي خاورميانه بشمار مي‌رود. موزه ملي لبنان حدود صدهزار قطعه موزه‌ ای شامل: سنگهاي گور و تابوتهاي قديمي، جواهر آلات، اشياء سفالين، قطعات كاشي و موزائيك، تنديس‌هاي سنگي، اشياء شيشه‌اي و سكه را در خود جاي داده است. برخي از مجسمه‌هاي بزرگ اين موزه مربوط به مصريان است كه در جبيل كشف شده است. برخي تنديس‌ها نيز متعلق به دوره مملوكي و ديگر آثار موجود مربوط به دوران باستان و دوره‌هاي يوناني، رومي و بيزانس است. قطعات موزائيك نيز شامل تصاويري از نحوه عبادت در دوره باستان است. از آثار ديني اين موزه، تابوت متعلق به حيرام پادشاه بيبلوس (جبيل) است كه قديمي‌ترين حروف فينيقي بر روي آن حك شده است.  
مهم‌ترین موزه [[لبنان]]، '''[[موزه ملی لبنان|موزه ملی]]''' است که در سال 1942 در شهر بیروت تأسیس شده است و یکی از غنی‌ترین موزه‌های خاورمیانه به شمار می‌رود. [[موزه ملی لبنان]] حدود صد هزار قطعه موزه‌‌ای شامل: سنگ‌های گور و تابوت‌های قدیمی، جواهرآلات، اشیاء سفالین، قطعات کاشی و موزاییک، تندیس‌‌های سنگی، اشیاء شیشه‌ای و سکه را در خود جای داده است. برخی از مجسمه‌‌های بزرگ این موزه مربوط به مصریان است که در جبیل کشف شده است. برخی تندیس‌ها نیز متعلق به دوره مملوکی و دیگر آثار موجود مربوط به دوران باستان و دوره‌های یونانی، رومی و بیزانس است. قطعات موزاییک نیز شامل تصاویری از نحوه عبادت در دوره باستان است. از آثار دینی این موزه، تابوت متعلق به حیرام پادشاه بیبلوس (جبیل) است که قدیمی‌ترین حروف فینیقی بر روی آن حک شده است.  


موزه ملي لبنان در طول سالهاي جنگ داخلي آسيب‌هاي فراوان ديد و پس از مرمت، در سال 1997 مجدداً راه‌اندازي شده است.
[[موزه ملی لبنان]] در طول سال‌های جنگ داخلی آسیب‌‌های فراوان دید و پس از مرمت، در سال 1997 مجدداً راه‌ اندازی شده است.<ref>صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی،هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، ص. 222.</ref>
== نیز نگاه کنید به ==
 
* [[صنعت گردشگری لبنان]]
* [[موزه های لبنان]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۵۰

مهم‌ترین موزه لبنان، موزه ملی است که در سال 1942 در شهر بیروت تأسیس شده است و یکی از غنی‌ترین موزه‌های خاورمیانه به شمار می‌رود. موزه ملی لبنان حدود صد هزار قطعه موزه‌‌ای شامل: سنگ‌های گور و تابوت‌های قدیمی، جواهرآلات، اشیاء سفالین، قطعات کاشی و موزاییک، تندیس‌‌های سنگی، اشیاء شیشه‌ای و سکه را در خود جای داده است. برخی از مجسمه‌‌های بزرگ این موزه مربوط به مصریان است که در جبیل کشف شده است. برخی تندیس‌ها نیز متعلق به دوره مملوکی و دیگر آثار موجود مربوط به دوران باستان و دوره‌های یونانی، رومی و بیزانس است. قطعات موزاییک نیز شامل تصاویری از نحوه عبادت در دوره باستان است. از آثار دینی این موزه، تابوت متعلق به حیرام پادشاه بیبلوس (جبیل) است که قدیمی‌ترین حروف فینیقی بر روی آن حک شده است.

موزه ملی لبنان در طول سال‌های جنگ داخلی آسیب‌‌های فراوان دید و پس از مرمت، در سال 1997 مجدداً راه‌ اندازی شده است.[۱]

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: موسسه فرهنگی،هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص. 222.