موقعیت جغرافیایی سوریه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «جمهوری عربی سوریه [1]در جنوب غربی آسیا و شمال غربی خاورمیانه و شرق دریای مدیترانه جای گرفته است؛ با مختصات جغرافیایی 32-37 درجه شمالی و 35-42 درجه شرقی. پایتخت این کشور شهر تاریخی دَمِشْق  (''Damascus'') است که در جنوب غربی سوریه، نزدیک مرز لبنان و فلسطین...» ایجاد کرد)
 
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
خط ۱: خط ۱:
جمهوری عربی سوریه [1]در جنوب غربی آسیا و شمال غربی خاورمیانه و شرق دریای مدیترانه جای گرفته است؛ با مختصات جغرافیایی 32-37 درجه شمالی و 35-42 درجه شرقی. پایتخت این کشور شهر تاریخی دَمِشْق  (''Damascus'') است که در جنوب غربی سوریه، نزدیک مرز لبنان و فلسطین اشغالی، بر روی رودخانه '''«'''البَردی» '''('''''Al-Bardi''''')'''، در منطقه سبزی در دامنه کوه کم ارتفاع[2] «قاسیون» (''Kasiun'') واقع شده است.
جمهوری عربی [[سوریه]] [1]در جنوب غربی آسیا و شمال غربی خاورمیانه و شرق دریای مدیترانه جای گرفته است؛ با مختصات جغرافیایی 32-37 درجه ش[[مالی]] و 35-42 درجه شرقی. پایتخت این کشور شهر تاریخی دَمِشْق  (''Damascus'') است که در جنوب غربی سوریه، نزدیک مرز [[لبنان]] و فلسطین اشغالی، بر روی رودخانه '''«'''البَردی» '''('''''Al-Bardi''''')'''، در منطقه سبزی در دامنه کوه کم ارتفاع[2] «قاسیون» (''Kasiun'') واقع شده است.


=== '''وسعت''' '''و حدود''' ===
=== '''وسعت''' '''و حدود''' ===

نسخهٔ ‏۲۹ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۱۷

جمهوری عربی سوریه [1]در جنوب غربی آسیا و شمال غربی خاورمیانه و شرق دریای مدیترانه جای گرفته است؛ با مختصات جغرافیایی 32-37 درجه شمالی و 35-42 درجه شرقی. پایتخت این کشور شهر تاریخی دَمِشْق  (Damascus) است که در جنوب غربی سوریه، نزدیک مرز لبنان و فلسطین اشغالی، بر روی رودخانه «البَردی» (Al-Bardi)، در منطقه سبزی در دامنه کوه کم ارتفاع[2] «قاسیون» (Kasiun) واقع شده است.

وسعت و حدود

وسعت سوریه، بالغ بر ۱۸۵۱۸۰ کیلومترمربع است که در حال حاضر، 1295  کیلومترمربع آن، در فلات جولان، تحت اشغال رژیم اشغالگر قدس است؛ بدین ترتیب، هشتاد و هفتمین کشور جهان، ازنظر مساحت محسوب می­شود.

این پهنه سرزمینی، در محیطی به طول 2413 کیلومتر محصور است؛ بدین تفصیل:

-        از شمال با ترکیه (845 کیلومتر/ 35 درصد)

-        از شرق و جنوب شرقی با عراق (596 کیلومتر / 7/24 درصد)

-        از غرب با لبنان (359 کیلومتر / 8/14 درصد)

-        از جنوب با اردن (356 کیلومتر/ 8/14 درصد)

-        ز جنوب غربی با فلسطین 73 کیلومتر /1/3 درصد

-        به انضمام مرز ساحلی با دریای مدیترانه در غرب (183 کیلومتر/ 6/7 درصد)

سوریه 17 برابر لبنان، 7 برابر فلسطین و 2 برابر اردن است؛ اما عراق و ترکیه تقریباً 2 برابر وسعت سوریه را دارند.

گذرگاه­های مرزی

گذرگاه­های مرزی سوریه

سوریه از شمال با 9 گذرگاه مرزی با ترکیه، از غرب با 5 گذرگاه با لبنان، از جنوب با دو گذرگاه با اردن و با سه گذرگاه با عراق مرتبط است.

-       گذرگاه­های ترکیه از شرق به غرب: عین دیوار، قامیشلی (Qamishli)، رأسُ­العین، تَلّ ابیض، عینُ­العرب، جَرابلُس (Jarabulus)، بابُ­السّلامة ، بابُ­الهوی، کِساب (Kesab)

-       گذرگاه­های لبنان: طَرسوس، الدَّبـّوسيَّة ، «تَلْکَلَخ» (Talkalakh)، جُوسِيَة (Goussia)، جدیدةُ­یابؤس (Yabous)

-       گذرگاه­های اردن: دَرعا، نصیب

-       گذرگاه­های عراق: التَّنَف، ابوکمال، العَیْرَبیة


[1] . الجمهوریّة العربیّة السّوریّة؛ ترجمه انگلیسی: Syrian Arab Republic ترجمه فرانسوی : République Arabe Syrienne

[2]. 1154 متر