تقسیمات اداری و سیاسی سودان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
  تقسيمات اداري و سياسي
  تقسيمات اداري و سياسي


جمهوری [[سودان]] متشکّل از هفده (17) استان و یکصد و هفتاد و شش (176) ناحیه است. استانداران از طریق انتخابات تعیین می‌شوند. در هر استان یک مجلس محلّی، وجود دارد. نم ایندگان مجالس محلّی، با برگزاری انتخابات و براساس شیوه‌ای‌ترکیبی ـ60 درصد با رأی مستقیم مردم، 15 درصد توسط احزاب و 25 درصد توسط تشکل‌های زنان ـ انتخاب می‌شوند.
جمهوری [[سودان]] متشکّل از هفده (17) استان و یکصد و هفتاد و شش (176) ناحیه است. استانداران از طریق انتخابات تعیین می‌شوند. در هر استان یک مجلس محلّی، وجود دارد. نمآیندگان مجالس محلّی، با برگزاری انتخابات و براساس شیوه‌ای‌ترکیبی ـ60 درصد با رأی مستقیم مردم، 15 درصد توسط احزاب و 25 درصد توسط تشکل‌های زنان ـ انتخاب می‌شوند.


هر استان نیز به چند ناحیه<sup>[6]</sup> تقسیم می‌شود و یکی از افراد مورد اعتماد هر ناحیه، به‌عنوان رئیس آن ناحیه تعیین می‌شود.
هر استان نیز به چند ناحیه(محلّیه) تقسیم می‌شود و یکی از افراد مورد اعتماد هر ناحیه، به‌عنوان رئیس آن ناحیه تعیین می‌شود.


اسامی‌استان‌های سودان، مراکز و تعداد جمعیّت آنها، در جدول صفحه بعد، نوشته شده است. جدول، نام استان‌های سودان براساس تعداد ساکنان آنها، مرتّب شده است. در سال 1390 هجری شمسی، پیشنهادی برای تأسیس یک استان به نام «ولایة غرب کُردُفان» یا «استان کردفانِ غربی»، مطرح شده که تا زمان تألیف‌ این کتاب، مراحل قانونی آن طی نشده است (وزارة الإعلام،2011: 12).
اسامی‌استان‌های [[سودان]]، مراکز و تعداد جمعیّت آنها، در جدول صفحه بعد، نوشته شده است. جدول، نام استان‌های [[سودان]] براساس تعداد ساکنان آنها، مرتّب شده است. در سال 1390 هجری شمسی، پیشنهادی برای تأسیس یک استان به نام «ولایه غرب کُردُفان» یا «استان کردفانِ غربی»، مطرح شده که تا زمان تألیف‌ این کتاب، مراحل قانونی آن طی نشده است<ref>وزارة الإعلام جمهورية السّودان(2011). السّودان: أرض الفرص، حقائق و أرقام . الخرطوم: وزارة الإعلام، يوليو.12</ref><ref>معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ [[سودان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.54-55</ref>.




فهرست اسامی‌استان‌های جمهوری سودان و مراکز آنها
 
فهرست اسامی‌استان‌های جمهوری [[سودان]] و مراکز آنها
{| class="wikitable"
{| class="wikitable"
| rowspan="2" |ردیف
| rowspan="2" |ردیف

نسخهٔ ‏۲ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۴۰

  تقسيمات اداري و سياسي

جمهوری سودان متشکّل از هفده (17) استان و یکصد و هفتاد و شش (176) ناحیه است. استانداران از طریق انتخابات تعیین می‌شوند. در هر استان یک مجلس محلّی، وجود دارد. نمآیندگان مجالس محلّی، با برگزاری انتخابات و براساس شیوه‌ای‌ترکیبی ـ60 درصد با رأی مستقیم مردم، 15 درصد توسط احزاب و 25 درصد توسط تشکل‌های زنان ـ انتخاب می‌شوند.

هر استان نیز به چند ناحیه(محلّیه) تقسیم می‌شود و یکی از افراد مورد اعتماد هر ناحیه، به‌عنوان رئیس آن ناحیه تعیین می‌شود.

اسامی‌استان‌های سودان، مراکز و تعداد جمعیّت آنها، در جدول صفحه بعد، نوشته شده است. جدول، نام استان‌های سودان براساس تعداد ساکنان آنها، مرتّب شده است. در سال 1390 هجری شمسی، پیشنهادی برای تأسیس یک استان به نام «ولایه غرب کُردُفان» یا «استان کردفانِ غربی»، مطرح شده که تا زمان تألیف‌ این کتاب، مراحل قانونی آن طی نشده است[۱][۲].


فهرست اسامی‌استان‌های جمهوری سودان و مراکز آنها

ردیف نام استان نام مرکز استان
عربی فارسی
1.     الخرطوم خارطوم خارطوم
2.      الجزیرة جزیره وَد مدنی
3.      شمال کُردُفان کردفانِ شمالی الأُبیِّض
4.      جنوب کُردُفان کردفانِ جنوبی کادقلی
5.      شمال دارفور دارفور شمالی الفاشِر
6.      جنوب دارفور دارفور جنوبی نیالا
7.      کَسَلا کَسَلا کَسَلا
8.      شرق دارفور دارفور شرقی الضعین
9.      النّیل الأبیض نیل سفید ربک
10.   البحر الأحمر دریای سُرخ بورت[7] سودان
11.   القَضارِف قَضارِف القَضارِف
12.   سِنّار سِنّار سنجة
13.   نهر النّیل رود نیل الدامر
14.   النّیل الأزرَق نیل آبی الدّمازین
15.   غرب دارفور دارفور غربی الجنینة
16.   الشّمالیة شمالی دُنقلا
17.   وسط دارفور دارفور میانی زالنجی
  1. وزارة الإعلام جمهورية السّودان(2011). السّودان: أرض الفرص، حقائق و أرقام . الخرطوم: وزارة الإعلام، يوليو.12
  2. معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ سودان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.54-55