دانشگاه های مشهور چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « === مقدمه === === ''دانشگاه پکن'''''[1]''' ''( پکن )'' === دانشگاه پکن، دانشگاهی جامع و دولتی است که در زمینه­ی تدریس و پژوهش علوم انسانی و علوم طبیعی، در سطح عالی قرار داشته و در سرتاسر چین و محافل دانشگاهی جهان از اعتبار ویژه­ای برخوردار است. این دانشگاه د...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
دانشگاه های مشهور و بزرگ چین به شرح زیر است:


=== مقدمه ===
=== [[دانشگاه پکن در چین]] ===
[[پرونده:Peking-banner.png|بندانگشتی|[[دانشگاه پکن در چین]]]][[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]] (Beijing University)، دانشگاهی جامع و دولتی است که در زمینه ­ی تدریس و پژوهش علوم انسانی و علوم طبیعی، در سطح عالی قرار داشته و در سرتاسر [[چین]] و محافل دانشگاهی جهان از اعتبار ویژه ­ای برخوردار است. این دانشگاه در سال 1898 میلادی تأسیس و از دانشگاه­ های پر سابقه ­ی کشور [[چین]] است. این دانشگاه جامع با سابقه­ ای بیش از 100 ساله، اکنون در 5 بخش از جمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، اطلاع رسانی، مهندسی و علوم پزشکی، با 42 دانشکده، 216 مرکز پژوهشی، 18 بیمارستان آموزشی تحت پوشش دانشگاه، مشغول تربیت دانشجویانی از [[چین]] و سراسر جهان است که رشته­ های زبان چینی، زبان ­های خارجی، تاریخ، فیزیک و بیولوژی آن در سراسر [[چین]] معروفیت زیادی دارد. این دانشگاه در میان دانشگاه­ های [[چین]] در رشته­ ی علوم انسانی جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.


=== ''دانشگاه پکن'''''[1]''' ''( پکن )'' ===
اکنون دراین دانشگاه بیش از 15 هزار دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی، 12 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به تحصیل اشتغال دارند. هم­چنین، دانشجویان خارجی بسیاری در [[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]] به تحصیل اشتغال دارند. کتابخانه­ ی [[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]] بزرگ­ترین کتابخانه­ ی دانشگاهی آسیا به ­شمار می ­آید که بیش از 6 میلیون و 290 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به آدرس پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.<ref>وب سایت دانشگاه پکن: [https://www.pku.edu.cn/ www.pku.edu.cn]</ref>
دانشگاه پکن، دانشگاهی جامع و دولتی است که در زمینه­ی تدریس و پژوهش علوم انسانی و علوم طبیعی، در سطح عالی قرار داشته و در سرتاسر چین و محافل دانشگاهی جهان از اعتبار ویژه­ای برخوردار است. این دانشگاه در سال 1898 میلادی تأسیس و از دانشگاه­های پر سابقه­ی کشور چین است. این دانشگاه جامع با سابقه­ای بیش از 100 ساله، اکنون در 5 بخش ازجمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، اطلاع رسانی، مهندسی و علوم پزشکی، با 42دانشکده، 216 مرکز پژوهشی، 18بیمارستان آموزشی تحت پوشش دانشگاه، مشغول تربیت دانشجویانی از چین و سراسر جهان است که رشته­های زبان چینی، زبان­های خارجی، تاریخ، فیزیک و بیولوژی آن درسراسر چین معروفیت زیادی دارد. این دانشگاه در میان دانشگاه­های چین در رشته­ی علوم انسانی جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.


اکنون دراین دانشگاه بیش از 15هزار دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی، 12هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به تحصیل اشتغال دارند. هم­چنین، دانشجویان خارجی بسیاری در دانشگاه [[پکن]] به تحصیل اشتغال دارند. کتابخانه­ی دانشگاه پکن بزرگ­ترین کتابخانه­ی دانشگاهی آسیا به­شمار می­آید که بیش از6 میلیون و290 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­توان به آدرس پایگاه اینترنیتی آن به شرح زیر مراجعه کرد.( www.pku.edu.cn)
=== [[دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین]] ===
[[پرونده:Tsinghua.jpg|پیوند=http://wiki.icro.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Tsinghua.jpg|بندانگشتی|دانشگاه چینگخوا]]
[[دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین|دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا]] (Tsinghua University) در شهر [[پکن]] پایتخت [[چین]]، مشهور ترین دانشگاه مختلط دولتی در زمینه ­ی پژوهش و مباحث علوم طبیعی و فنی است که با قدمتی یکصد ساله یکی از مهم ترین پایگاه­ های پرورش نیروهای متخصص در چین به ­شمار می ­رود.


=== ''دانشگاه فنی مهندسی  چینگ خوا'''''[2]''' ===
این دانشگاه، در حال­ حاضر دارای 44 دانشکده و 11 مؤسسه­ ی تحقیقاتی در زمینه­ های علوم طبیعی، معماری، مهندسی عمران، آبیاری، مهندسی مکانیک، علوم و فنون اطلاع رسانی، علوم انسانی و اجتماعی، مدیریت اقتصادی، حقوق، هنرهای زیبا، ارتباطات عمومی و تکنیک عملی است. رشته­ های مهندسی و معماری، کامپیوتر، طراحی خودرو، فناوری اطلاعات و فیزیک عالی این دانشگاه در سراسر چین از شهرت بسیاری برخوردار است. [[دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین|دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا]] در میان دانشگاه­ های [[چین]] در رشته ­­های مهندسی و فناوری اطلاعات، جایگاه نخست را دارد و معمولاً بین این دانشگاه و [[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]] برای کسب مقام نخست، همیشه رقابت سختی جریان دارد.در 20 سال گذشته، [[دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین|دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا]] به دانشگاهی جامع تبدیل شده است که رشته­ های مختلف علوم اجتماعی از جمله علوم ارتباطات، [[زبان چینی]] و رسانه را نیز در بر می­ گیرد و در حال راه اندازی دانشکده­ ی پزشکی نیز هست.
دانشگاه فنی مهندسی«چینگ­خوا» در شهر پکن پایتخت چین، مشهور ترین دانشگاه مختلط دولتی در زمینه­ی پژوهش و مباحث علوم طبیعی و فنی است که با قدمتی یک صد ساله یکی از مهمترین پایگاه­های پرورش نیروهای متخصص درچین به­شمار می­رود.  


این دانشگاه، در حال­حاضر دارای 44 دانشکده و 11 مؤسسه­ی تحقیقاتی در زمینه­های علوم طبیعی، معماری، مهندسی عمران، آبیاری، مهندسی مکانیک، علوم و فنون اطلاع رسانی، علوم انسانی و اجتماعی، مدیریت اقتصادی، حقوق، هنرهای زیبا، ارتباطات عمومی و تکنیک عملی است. رشته­های مهندسی و معماری، کامپیوتر، طراحی خودرو، فناوری اطلاعات و فیزیک عالی این دانشگاه درسراسر چین از شهرت بسیاری برخوردار است. دانشگاه چینگ هوا در میان دانشگاه­های چین در رشته­­های مهندسی و فناوری اطلاعات، جایگاه نخست را دارد و معمولا بین این دانشگاه و دانشگاه پکن برای کسب مقام نخست، همیشه رقابت سختی جریان دارد.
دراین دانشگاه، تقریباً 7100 نفر استاد و کارمند اشتغال دارند، و بیش از 20 هزار دانشجوی تمام وقت از جمله 12 هزار دانشجوی کارشناسی و قریب به 10 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا درحال تحصیل می ­باشند. بسیاری از دانشجویان خارجی نیز به خاطر کیفیت بالای آموزشی، این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می­ کنند.


در20 سال گذشته، دانشگاه«چینگ­خوا» به دانشگاهی جامع تبدیل شده است که رشته­های مختلف علوم اجتماعی ازجمله علوم ارتباطات، [[زبان چینی]] و رسانه را نیز در بر می­گیرد و در حال راه اندازی دانشکده­ی پزشکی نیز هست.
[[دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین|دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا]]، با سطح علمی و دانشگاهی عالی و کیفیت بالای تدریس، در سراسر [[چین]] و جهان از اعتبار و شهرت زیادی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.<ref>وب سایت دانشگاه چینگخوا: [https://www.tsinghua.edu.cn/ www.tsinghua.edu.cn]</ref>


دراین دانشگاه، تقریبا 7100 نفر استاد و کارمند اشتغال دارند، و بیش از 20 هزار دانشجوی تمام وقت ازجمله 12هزار دانشجوی کارشناسی و قریب به10 هزاردانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا درحال تحصیل می­باشند. بسیاری ازدانشجویان خارجی نیز به خاطر کیفیت بالای آموزشی، این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می­کنند.
=== [[دانشگاه فودان در شانگهای چین]] ===
[[پرونده:Csm Fudan University Luise Mischke 59922d6c28.jpg|پیوند=http://wiki.icro.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Csm%20Fudan%20University%20Luise%20Mischke%2059922d6c28.jpg|بندانگشتی|دانشگاه فودان]]
[[دانشگاه فودان در شانگهای چین|دانشگاه فودان]] (Fudan University) درشهر [[شانگهای]] (بزرگ­ترین شهر صنعتی و تجاری چین)، یکی از معروف ­ترین دانشگاه­ های جامع چین است که در زمینه ­ی علوم انسانی وطبیعی جایگاه برتری دارد و یکی از با سابقه ­ترین آموزشگاه ­های عالی چین به ­شمار می ­رود.


دانشگاه فنی مهندسی(پلی­تکنیک) چینگ­خوا، با سطح علمی و دانشگاهی عالی و کیفیت بالای تدریس،  درسراسر چین و جهان از اعتبار و شهرت زیادی برخورداراست. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­توان به پایگاه اینترنتی آن به آدرس زیر مراجعه کرد..( www.tsinghua.edu.cn)
در حال­ حاضر، در این دانشگاه رشته­ های مختلف علوم انسانی، اجتماعی، طبیعی، فنی، مدیریت و علوم پزشکی دایر و دارای 15 مؤسسه­ ی تمام وقت پژوهشی، از جمله انستیتوی زبان ­های خارجی، مطبوعاتی، علوم حیاتی، پزشکی و نرم افزاری است.[[دانشگاه فودان در شانگهای چین|دانشگاه فودان]] دارای 72 دانشکده، 65 گروه پژوهشی و 91 مرکز تحقیقاتی است. این دانشگاه اینک یکی از مراکز علمی و دانشگاهی معروف جهان است که با بیش از 200 مرکز آموزش عالی و نهاد پژوهشی از قریب به 30 کشور و منطقه ­ی جهان ارتباط و همکاری و مبادله ­ی علمی و آموزشی برقرار کرده است. دراین دانشگاه بیش از 25 هزار دانشجوی تمام وقت تحصیل می­ کنند و شمار دانشجویان خارجی آن به 1650 نفر رسیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.<ref>وب سایت دانشگاه فودان: [https://www.fudan.edu.cn/ www.fudan.edu.cn]</ref>


=== ''دانشگاه« فو دان'''''[3]''' ''» در شانگهای'' ===
=== [[دانشسرای عالی پکن در چین]] ===
دانشگاه«فودان» درشهر [[شانگهای]](بزرگ­ترین شهر صنعتی وتجاری چین)، یکی از معروف­ترین دانشگاه­های جامع چین است که درزمینه­ی علوم انسانی وطبیعی جایگاه برتری دارد و یکی از با سابقه­ترین آموزشگاه­های عالی چین به­شمار می­رود.
[[پرونده:Beijing-Normal-University.jpg|پیوند=http://wiki.icro.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Beijing-Normal-University.jpg|بندانگشتی|دانشسرای عالی پکن]]
[[دانشسرای عالی پکن در چین|دانشسرای عالی پکن]] (Beijing Normal University) که در سال 1902 میلادی دایر شده است، نخستین دانشسرای عالی [[چین]] در تاریخ این کشور و مشهور ترین آموزشگاه عالی از نوع دانشسرایی است و پایگاه مهمی برای پرورش و تربیت معلمان در رشته­ های گوناگون به ­شمار می ­آید.


در حال­حاضر، در این دانشگاه رشته­های مختلف علوم انسانی، اجتماعی، طبیعی، فنی، مدیریت وعلوم پزشکی دایر و دارای 15مؤسسه­ی تمام وقت پژوهشی، ازجمله انستیتوی زبان­های خارجی، مطبوعاتی، علوم حیاتی، پزشکی و نرم افزاری است. فودان دارای 72 دانشکده، 65 گروه پژوهشی و91 مرکز تحقیقاتی است. این دانشگاه اینک یکی از مراکز علمی و دانشگاهی معروف جهان است که با بیش از200 مرکز آموزش عالی و نهاد پژوهشی از قریب به30کشور و منطقه­ی جهان ارتباط و همکاری و مبادله­ی علمی و آوزشی برقرارکرده است. دراین دانشگاه بیش از 25هزار دانشجوی تمام وقت تحصیل می­کنند و شمار دانشجویان خارجی آن به 1650 نفررسیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­توان به پایگاه اینترنتی آن به شرح زیر مراجعه کرد.
در [[دانشسرای عالی پکن در چین|دانشسرای عالی پکن]]، 15 دانشکده از جمله دانشکده­ ی آموزش و پرورش، تربیت معلم، فرهنگ و [[زبان چینی]] و روان­شناسی با 48 رشته­ ی کارشناسی دایر است. رشته­ های علمی آموزش و پرورش، روان شناسی و آموزش پیش دبستانی این دانشسرا در چین شهرت زیادی دارد.


(www.fudan.edu.cn)
در حال­ حاضر، در [[دانشسرای عالی پکن در چین|دانشسرای عالی پکن]] حدود 2500 معلم و کارمند اشتغال داشته و بیش از 20 هزار دانشجو در آن تحصیل می­ نمایند که از این تعداد، بیش از 7000 دانشجوی تمام وقت مقطع کارشناسی و بیش از 10 هزار نفر دانشجوی خارجی هستند.


=== ''دانشسرای عالی پکن'''[4]''''' ===
درسال­ های اخیر، [[دانشسرای عالی پکن در چین|دانشسرای عالی پکن]] ضمن توسعه ­ی رشته­ های علمی وتحصیلی خود، آموزش و پرورش غیردانشسرایی را نیز گسترش داده است. این دانشسرا، هم­چنین با استفاده از برتری منابع درسی و انسانی خود، به تدریس و مدیریت و بازآموزی معلمان و کادرهای شاغل در آموزش و پرورش نیز مبادرت ورزیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشسرا می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.<ref>وب سایت دانشسرای عالی پکن: [https://www.bnu.edu.cn/ www.bnu.edu.cn]</ref>
دانشسرای عالی پکن که در سال1902میلادی دایر شده است، نخستین دانشسرای عالی چین در تاریخ این کشور و مشهور ترین آموزشگاه عالی از نوع دانشسرایی است و پایگاه مهمی برای پرورش و تربیت معلمان در رشته­های گوناگون به­شمار می­آید.


در دانشسرای عالی پکن، 15 دانشکده از جمله دانشکده­ی آموزش و پرورش، تربیت معلم، فرهنگ و زبان چینی و روان­شناسی با 48 رشته­ی کارشناسی دایر است. رشته­های علمی آموزش وپرورش، روان شناسی و آموزش پیش دبستانی این دانشسرا درچین شهرت زیادی دارد.  
=== [[دانشگاه نَن جینگ در چین]] ===
[[پرونده:Campus-of-Nanjin-University.jpg|پیوند=http://wiki.icro.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Campus-of-Nanjin-University.jpg|بندانگشتی|دانشگاه نانجینگ]]
[[دانشگاه نَن جینگ در چین|دانشگاه نَن جینگ]] (Nanjing University)، درشهر نان­جینگ مرکز استان جیانگ­سو، درجنوب شرق [[چین]] واقع شده و دانشگاهی است که رشته­ های مختلف علوم و مهندسی، بخش عمده ­ی رشته­ های آموزشی آن را تشکیل می­ دهد. با وجود این که قدمت آن چندان زیاد نیست، اما دارای آتیه ­ای درخشان است.


در حال­حاضر، دردانشسرای عالی پکن حدود 2500 معلم و کارمند اشتغال داشته و بیش از20 هزار دانشجو در آن تحصیل می­نمایند که از این تعداد، بیش از 7000 دانشجوی تمام وقت مقطع کارشناسی و بیش از10هزار نفر دانشجوی خارجی هستند.  
در حال­ حاضر، در [[دانشگاه نَن جینگ در چین|دانشگاه نَن جینگ]]، 16 مؤسسه­ ی تحقیقاتی از جمله در زمینه­ های ادبیات، علوم طبیعی، زمین شناسی و پزشکی، و 43 دانشکده دایر است و قریب به 2 هزار استاد و بیش از 31 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در آن به تحصیل اشتغال دارند که بیش از 8500 دانشجو در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد هستند.


درسال­های اخیر، دانشسرای عالی پکن ضمن توسعه­ی رشته­های علمی وتحصیلی خود، آموزش و پرورش غیر دانشسرایی را نیز گسترش داده است. این دانشسرا، هم­چنین با استفاده از برتری منابع درسی و انسانی خود، به تدریس ومدیریت و بازآموزی معلمان و کادرهای شاغل در آموزش و پرورش نیز مبادرت ورزیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشسرا می­توان به پایگاه اینترنتی آن به آدرس زیر مراجعه کرد.( www.bnu.edu.cn.
[[دانشگاه نَن جینگ در چین|دانشگاه نَن جینگ]] یکی از فعال­ترین دانشگاه­ هایی است که به مبادلات علمی و دانشگاهی بین المللی می ­پردازد. برندگان جایزه ­ی نوبل از جمله لی جین­دائو، دین جیای­جون، ین جن­نین، پلیگاجن، و گراسیا، پرفسوری افتخاری و یا دکترای افتخاری [[دانشگاه نَن جینگ در چین|دانشگاه نَن جینگ]] را کسب کرده ­اند. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.<ref>وب سایت دانشگاه نانجینگ: [https://www.nju.edu.cn/ www.nju.edu.cn]</ref> <ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد سوم، ص۱۲۷۹.</ref>


)
== نیز نگاه کنید به ==
[[دانشگاه های تایلند]]؛ [[دانشگاه های روسیه]]؛ [[دانشگاه های تونس]]؛ [[دانشگاه های کوبا]]؛ [[دانشگاه های مشهور لبنان]]؛ [[دانشگاه های دولتی مصر]]؛ [[دانشگاه های غیردولتی مصر]]؛ [[دانشگاه های سنگال]]؛ [[دانشگاه های آرژانتین]]؛ [[دانشگاه های فرانسه]]؛ [[دانشگاه های زیمبابوه]]؛ [[دانشگاه های اوکراین]]؛ [[دانشگاه های اسپانیا]]؛ [[دانشگاه های اردن]]؛ [[دانشگاه های سیرالئون]]؛ [[دانشگاه های سریلانکا]]؛ [[دانشگاه های قزاقستان]]؛ [[دانشگاه های تاجیکستان]]


=== ''دانشگاه نَن­جینگ'''[5]''' (نَن کَن)'' ===
== کتابشناسی ==
دانشگاه نن­جینگ، درشهرنان­جینگ مرکز استان جیانگ­سو، درجنوب شرق چین واقع شده و دانشگاهی است که رشته­های مختلف علوم و مهندسی، بخش عمده­ی رشته­های آموزشی آن را تشکیل می­دهد. با وجود این که قدمت آن چندان زیاد نیست، اما دارای آتیه­ای درخشان است.
<references />
 
[[رده:مراکز شاخص علمی- دانشگاهی]]
در حال­حاضر، دردانشگاه نَن­جینگ، 16 مؤسسه­ی تحقیقاتی ازجمله در زمینه­های ادبیات، علوم طبیعی، زمین شناسی و پزشکی، و 43 دانشکده دایر است و قریب 2هزار استاد و بیش از31 هزار دانشجو درمقاطع مختلف در آن به تحصیل اشتغال دارند که بیش از 8500 دانشجو در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد هستند.
 
دانشگاه نَن­جینگ یکی ازفعال­ترین دانشگاه­هایی است که به مبادلات علمی و دانشگاهی بین المللی می­پردازد. برندگان جایزه­ی نوبل ازجمله لی جین­دائو، دین جیای­جون، ین جن­نین، پلیگاجن، و گراسیا، پرفسوری افتخاری و یا دکترای افتخاری دانشگاه نان­جینگ را کسب کرده­اند. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­توان به پایگاه اینترنتی آن به شرح زیر مراجعه کرد.. (www.nju.edu.cn)
 
.
 
----[1] - Beijing University.
 
[2] - Tsinghua University.
 
[3] - Fudan University.
 
[4] - Beijing Normal University.
 
[5] - Nanjing University.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۴۶

دانشگاه های مشهور و بزرگ چین به شرح زیر است:

دانشگاه پکن در چین

دانشگاه پکن (Beijing University)، دانشگاهی جامع و دولتی است که در زمینه ­ی تدریس و پژوهش علوم انسانی و علوم طبیعی، در سطح عالی قرار داشته و در سرتاسر چین و محافل دانشگاهی جهان از اعتبار ویژه ­ای برخوردار است. این دانشگاه در سال 1898 میلادی تأسیس و از دانشگاه­ های پر سابقه ­ی کشور چین است. این دانشگاه جامع با سابقه­ ای بیش از 100 ساله، اکنون در 5 بخش از جمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، اطلاع رسانی، مهندسی و علوم پزشکی، با 42 دانشکده، 216 مرکز پژوهشی، 18 بیمارستان آموزشی تحت پوشش دانشگاه، مشغول تربیت دانشجویانی از چین و سراسر جهان است که رشته­ های زبان چینی، زبان ­های خارجی، تاریخ، فیزیک و بیولوژی آن در سراسر چین معروفیت زیادی دارد. این دانشگاه در میان دانشگاه­ های چین در رشته­ ی علوم انسانی جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.

اکنون دراین دانشگاه بیش از 15 هزار دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی، 12 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به تحصیل اشتغال دارند. هم­چنین، دانشجویان خارجی بسیاری در دانشگاه پکن به تحصیل اشتغال دارند. کتابخانه­ ی دانشگاه پکن بزرگ­ترین کتابخانه­ ی دانشگاهی آسیا به ­شمار می ­آید که بیش از 6 میلیون و 290 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به آدرس پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۱]

دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین

دانشگاه چینگخوا

دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا (Tsinghua University) در شهر پکن پایتخت چین، مشهور ترین دانشگاه مختلط دولتی در زمینه ­ی پژوهش و مباحث علوم طبیعی و فنی است که با قدمتی یکصد ساله یکی از مهم ترین پایگاه­ های پرورش نیروهای متخصص در چین به ­شمار می ­رود.

این دانشگاه، در حال­ حاضر دارای 44 دانشکده و 11 مؤسسه­ ی تحقیقاتی در زمینه­ های علوم طبیعی، معماری، مهندسی عمران، آبیاری، مهندسی مکانیک، علوم و فنون اطلاع رسانی، علوم انسانی و اجتماعی، مدیریت اقتصادی، حقوق، هنرهای زیبا، ارتباطات عمومی و تکنیک عملی است. رشته­ های مهندسی و معماری، کامپیوتر، طراحی خودرو، فناوری اطلاعات و فیزیک عالی این دانشگاه در سراسر چین از شهرت بسیاری برخوردار است. دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در میان دانشگاه­ های چین در رشته ­­های مهندسی و فناوری اطلاعات، جایگاه نخست را دارد و معمولاً بین این دانشگاه و دانشگاه پکن برای کسب مقام نخست، همیشه رقابت سختی جریان دارد.در 20 سال گذشته، دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا به دانشگاهی جامع تبدیل شده است که رشته­ های مختلف علوم اجتماعی از جمله علوم ارتباطات، زبان چینی و رسانه را نیز در بر می­ گیرد و در حال راه اندازی دانشکده­ ی پزشکی نیز هست.

دراین دانشگاه، تقریباً 7100 نفر استاد و کارمند اشتغال دارند، و بیش از 20 هزار دانشجوی تمام وقت از جمله 12 هزار دانشجوی کارشناسی و قریب به 10 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا درحال تحصیل می ­باشند. بسیاری از دانشجویان خارجی نیز به خاطر کیفیت بالای آموزشی، این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می­ کنند.

دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا، با سطح علمی و دانشگاهی عالی و کیفیت بالای تدریس، در سراسر چین و جهان از اعتبار و شهرت زیادی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۲]

دانشگاه فودان در شانگهای چین

دانشگاه فودان

دانشگاه فودان (Fudan University) درشهر شانگهای (بزرگ­ترین شهر صنعتی و تجاری چین)، یکی از معروف ­ترین دانشگاه­ های جامع چین است که در زمینه ­ی علوم انسانی وطبیعی جایگاه برتری دارد و یکی از با سابقه ­ترین آموزشگاه ­های عالی چین به ­شمار می ­رود.

در حال­ حاضر، در این دانشگاه رشته­ های مختلف علوم انسانی، اجتماعی، طبیعی، فنی، مدیریت و علوم پزشکی دایر و دارای 15 مؤسسه­ ی تمام وقت پژوهشی، از جمله انستیتوی زبان ­های خارجی، مطبوعاتی، علوم حیاتی، پزشکی و نرم افزاری است.دانشگاه فودان دارای 72 دانشکده، 65 گروه پژوهشی و 91 مرکز تحقیقاتی است. این دانشگاه اینک یکی از مراکز علمی و دانشگاهی معروف جهان است که با بیش از 200 مرکز آموزش عالی و نهاد پژوهشی از قریب به 30 کشور و منطقه ­ی جهان ارتباط و همکاری و مبادله ­ی علمی و آموزشی برقرار کرده است. دراین دانشگاه بیش از 25 هزار دانشجوی تمام وقت تحصیل می­ کنند و شمار دانشجویان خارجی آن به 1650 نفر رسیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۳]

دانشسرای عالی پکن در چین

دانشسرای عالی پکن

دانشسرای عالی پکن (Beijing Normal University) که در سال 1902 میلادی دایر شده است، نخستین دانشسرای عالی چین در تاریخ این کشور و مشهور ترین آموزشگاه عالی از نوع دانشسرایی است و پایگاه مهمی برای پرورش و تربیت معلمان در رشته­ های گوناگون به ­شمار می ­آید.

در دانشسرای عالی پکن، 15 دانشکده از جمله دانشکده­ ی آموزش و پرورش، تربیت معلم، فرهنگ و زبان چینی و روان­شناسی با 48 رشته­ ی کارشناسی دایر است. رشته­ های علمی آموزش و پرورش، روان شناسی و آموزش پیش دبستانی این دانشسرا در چین شهرت زیادی دارد.

در حال­ حاضر، در دانشسرای عالی پکن حدود 2500 معلم و کارمند اشتغال داشته و بیش از 20 هزار دانشجو در آن تحصیل می­ نمایند که از این تعداد، بیش از 7000 دانشجوی تمام وقت مقطع کارشناسی و بیش از 10 هزار نفر دانشجوی خارجی هستند.

درسال­ های اخیر، دانشسرای عالی پکن ضمن توسعه ­ی رشته­ های علمی وتحصیلی خود، آموزش و پرورش غیردانشسرایی را نیز گسترش داده است. این دانشسرا، هم­چنین با استفاده از برتری منابع درسی و انسانی خود، به تدریس و مدیریت و بازآموزی معلمان و کادرهای شاغل در آموزش و پرورش نیز مبادرت ورزیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشسرا می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۴]

دانشگاه نَن جینگ در چین

دانشگاه نانجینگ

دانشگاه نَن جینگ (Nanjing University)، درشهر نان­جینگ مرکز استان جیانگ­سو، درجنوب شرق چین واقع شده و دانشگاهی است که رشته­ های مختلف علوم و مهندسی، بخش عمده ­ی رشته­ های آموزشی آن را تشکیل می­ دهد. با وجود این که قدمت آن چندان زیاد نیست، اما دارای آتیه ­ای درخشان است.

در حال­ حاضر، در دانشگاه نَن جینگ، 16 مؤسسه­ ی تحقیقاتی از جمله در زمینه­ های ادبیات، علوم طبیعی، زمین شناسی و پزشکی، و 43 دانشکده دایر است و قریب به 2 هزار استاد و بیش از 31 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در آن به تحصیل اشتغال دارند که بیش از 8500 دانشجو در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد هستند.

دانشگاه نَن جینگ یکی از فعال­ترین دانشگاه­ هایی است که به مبادلات علمی و دانشگاهی بین المللی می ­پردازد. برندگان جایزه ­ی نوبل از جمله لی جین­دائو، دین جیای­جون، ین جن­نین، پلیگاجن، و گراسیا، پرفسوری افتخاری و یا دکترای افتخاری دانشگاه نَن جینگ را کسب کرده ­اند. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۵] [۶]

نیز نگاه کنید به

دانشگاه های تایلند؛ دانشگاه های روسیه؛ دانشگاه های تونس؛ دانشگاه های کوبا؛ دانشگاه های مشهور لبنان؛ دانشگاه های دولتی مصر؛ دانشگاه های غیردولتی مصر؛ دانشگاه های سنگال؛ دانشگاه های آرژانتین؛ دانشگاه های فرانسه؛ دانشگاه های زیمبابوه؛ دانشگاه های اوکراین؛ دانشگاه های اسپانیا؛ دانشگاه های اردن؛ دانشگاه های سیرالئون؛ دانشگاه های سریلانکا؛ دانشگاه های قزاقستان؛ دانشگاه های تاجیکستان

کتابشناسی

  1. وب سایت دانشگاه پکن: www.pku.edu.cn
  2. وب سایت دانشگاه چینگخوا: www.tsinghua.edu.cn
  3. وب سایت دانشگاه فودان: www.fudan.edu.cn
  4. وب سایت دانشسرای عالی پکن: www.bnu.edu.cn
  5. وب سایت دانشگاه نانجینگ: www.nju.edu.cn
  6. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص۱۲۷۹.