بحیرات السبعة سوریه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳: خط ۳:
دریاچه 16 تشرین، یک دریاچه  مصنوعی چندمنظوره است که پس از ساخت سد 16 تشرین  بر روی رودخانه بزرگ شمالی  در 30 کیلومتری لاذقیه احداث شد و از جهت وسعت، سومین دریاچه بزرگ [[سوریه]] محسوب می­شود.
دریاچه 16 تشرین، یک دریاچه  مصنوعی چندمنظوره است که پس از ساخت سد 16 تشرین  بر روی رودخانه بزرگ شمالی  در 30 کیلومتری لاذقیه احداث شد و از جهت وسعت، سومین دریاچه بزرگ [[سوریه]] محسوب می­شود.


وجه تسمیه­اش به هفت حوض، آن است که از بالا چنین به نظر می­رسد که جزیره­ها، کوه­ها و سایر عوارض طبیعی، آن را به هفت قسمت تقسیم کرده­اند. سواحل دریاچه را چند کوهِ پوشیده از درختان و بوته­ها احاطه کرده است و جزایر کوچکی در کناره­های آن‌ها گسترده شده است؛ با خاک سرخ پوشیده از درختان کاج و بلوط و بوته­ها و درختان. این دریاچه تنوع اقلیمی و کیفیت بیولوژیکی بالایی دارد؛ زیرا به مناطق مسکونی نزدیک نیست و ازاین‌جهت تبدیل به یک منطقه گردشگری عالی شده است.
وجه تسمیه­اش به هفت حوض، آن است که از بالا چنین به نظر می­رسد که جزیره­ها، کوه­ها و سایر عوارض طبیعی، آن را به هفت قسمت تقسیم کرده­اند. سواحل دریاچه را چند کوهِ پوشیده از درختان و بوته­ها احاطه کرده است و جزایر کوچکی در کناره­های آن‌ها گسترده شده است؛ با خاک سرخ پوشیده از درختان کاج و بلوط و بوته­ها و درختان. این دریاچه تنوع اقلیمی و کیفیت بیولوژیکی بالایی دارد؛ زیرا به مناطق مسکونی نزدیک نیست و ازاین‌جهت تبدیل به یک منطقه گردشگری عالی شده است.<ref>شنی، کریم (۱۴۰۰). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)</ref>
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[دریاچه های سوریه]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۳۰

16 تشرين (اکتبر): این دریاچه که به «هفت حوض» (بحیرات السبعة) نیز شهرت دارد و به جهت مجاورت با شهرستان، «مشقیتا» (Mashqita)[44] و روستای «بهلولیه» در لاذقیه، بدین نام­ها نیز شناخته می­شود.

دریاچه 16 تشرین، یک دریاچه  مصنوعی چندمنظوره است که پس از ساخت سد 16 تشرین  بر روی رودخانه بزرگ شمالی  در 30 کیلومتری لاذقیه احداث شد و از جهت وسعت، سومین دریاچه بزرگ سوریه محسوب می­شود.

وجه تسمیه­اش به هفت حوض، آن است که از بالا چنین به نظر می­رسد که جزیره­ها، کوه­ها و سایر عوارض طبیعی، آن را به هفت قسمت تقسیم کرده­اند. سواحل دریاچه را چند کوهِ پوشیده از درختان و بوته­ها احاطه کرده است و جزایر کوچکی در کناره­های آن‌ها گسترده شده است؛ با خاک سرخ پوشیده از درختان کاج و بلوط و بوته­ها و درختان. این دریاچه تنوع اقلیمی و کیفیت بیولوژیکی بالایی دارد؛ زیرا به مناطق مسکونی نزدیک نیست و ازاین‌جهت تبدیل به یک منطقه گردشگری عالی شده است.[۱]

نیز نگاه کنید به

دریاچه های سوریه

کتابشناسی

  1. شنی، کریم (۱۴۰۰). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)