پرش به محتوا

پنجمین مهاجرت تاریخی مسلمانان در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
Momeni (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Mohammad (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''پنجمین مهاجرت''' مسلمانان پیش از تأسیس [[چین]] جدید در سال 1949 به­وقوع پیوست. قبل از آزادی چین، تعداد زیادی از آنان كه دوشادوش ارتش و دولت حزب ملی کومین­تانگ با کمونیست­ها می جنگیدند، به دلیل ترس از انتقام کمونیست­ها و همراه با نیروهای چیان­کای­چک، از طریق یون­نَن فرار کرده و وارد كشورهای آسیای جنوب شرقی شده و در آنجا مقیم شدند. اكنون فرزندان این مهاجران مسلمان بیشتر در كشورهای تایلند، برمه، عربستان سعودی، تایوان و سایر مناطق به­طور پراكنده زندگی می­كنند. هر چند دامنه­ی این مهاجرت كوچك بود، ولی پراكندگی مسلمانان چینی را تا آسیای جنوب شرقی گستراند.  
'''پنجمین مهاجرت''' مسلمانان پیش از تأسیس [[چین]] جدید در سال 1949 به­ وقوع پیوست. قبل از آزادی [[چین]]، تعداد زیادی از آنان كه دوشادوش ارتش و دولت حزب ملی کومین­تانگ با کمونیست­ ها می جنگیدند، به دلیل ترس از انتقام کمونیست ­ها و همراه با نیروهای چیان­کای­چک، از طریق یون­نَن فرار کرده و وارد كشورهای آسیای جنوب شرقی شده و در آنجا مقیم شدند. اكنون فرزندان این مهاجران مسلمان بیشتر در كشورهای تایلند، برمه، عربستان سعودی، [[تایوان]] و سایر مناطق به­ طور پراكنده زندگی می­كنند. هر چند دامنه­ ی این مهاجرت كوچك بود، ولی پراكندگی مسلمانان چینی را تا آسیای جنوب شرقی گستراند.  


شكل گیری جامعه­ی مسلمانان چین در طول قرن های گذشته، زمینه­ی تلفیق فرهنگ اسلامی و فرهنگ سنتی چین را نیز فراهم و فرهنگ ویژه­ی اسلامی ویژه مسلمانان چین شکل گرفت.<ref>سابقی، علی(1392)،جامعه و فرهنگ چین،تهران:موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد 2</ref>
شكل گیری جامعه ی مسلمانان [[چین]] در طول قرن های گذشته، زمینه­ ی تلفیق فرهنگ اسلامی و فرهنگ سنتی [[چین]] را نیز فراهم و فرهنگ ویژه­ ی اسلامی ویژه مسلمانان [[چین]] شکل گرفت.<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد2، ص766.
</ref>


== کتابشناسی ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[اسلام در چین]]؛ [[مهاجرت های تاریخی مسلمانان در چین]]
 
== منبع اصلی ==
<references />
 
== نویسنده مقاله ==
علی محمد سابقی
[[رده:ادیان و مذاهب]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۲

پنجمین مهاجرت مسلمانان پیش از تأسیس چین جدید در سال 1949 به­ وقوع پیوست. قبل از آزادی چین، تعداد زیادی از آنان كه دوشادوش ارتش و دولت حزب ملی کومین­تانگ با کمونیست­ ها می جنگیدند، به دلیل ترس از انتقام کمونیست ­ها و همراه با نیروهای چیان­کای­چک، از طریق یون­نَن فرار کرده و وارد كشورهای آسیای جنوب شرقی شده و در آنجا مقیم شدند. اكنون فرزندان این مهاجران مسلمان بیشتر در كشورهای تایلند، برمه، عربستان سعودی، تایوان و سایر مناطق به­ طور پراكنده زندگی می­كنند. هر چند دامنه­ ی این مهاجرت كوچك بود، ولی پراكندگی مسلمانان چینی را تا آسیای جنوب شرقی گستراند.

شكل گیری جامعه ی مسلمانان چین در طول قرن های گذشته، زمینه­ ی تلفیق فرهنگ اسلامی و فرهنگ سنتی چین را نیز فراهم و فرهنگ ویژه­ ی اسلامی ویژه مسلمانان چین شکل گرفت.[۱]

نیز نگاه کنید به

اسلام در چین؛ مهاجرت های تاریخی مسلمانان در چین

منبع اصلی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد2، ص766.

نویسنده مقاله

علی محمد سابقی