وضعیت کنونی ایستگاه های رادیویی در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == ''وضعیت کنونی ایستگاه­های رادیویی'' == پس از تأسیس جمهوری خلق چین در سال1949، و حاکمیت حزب کمونیست بر این کشور، ایستگاه­های رادیویی در سراسر چین توسعه یافته و در مناطق مختلف شبکه­های رادیویی با هدف تبلیغ ایده­ها و ایدئولوژی کمونیستی و سیاست­ها...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


== ''وضعیت کنونی ایستگاه­های رادیویی'' ==
پس از تأسیس [[جمهوری خلق چین]] در سال 1949، و [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|حاکمیت حزب کمونیست بر این کشور]]، ایستگاه­ های رادیویی در سراسر [[چین]] توسعه یافته و در مناطق مختلف شبکه­ های رادیویی با هدف تبلیغ ایده ­ها و [[ایدئولوژی کمونیستی]] و سیاست­ های دولت آغاز به کار کردند. تمام این ایستگاه ­ها و برنامه­ های آن ­ها با نظارت و کنترل مستقیم حزب و دولت فعالیت کرده و به سخنگوی حزب و مدافع سیاست­ های دولت تبدیل شدند. پس از اجرای اصلاحات در اواخر دهه­ ی1970، شبکه­ های رادیویی نیز متحول شده و برنامه­ های آن­ها براساس نیاز اقتصاد بازار شکل گرفت.
پس از تأسیس [[جمهوری خلق چین]] در سال1949، و حاکمیت حزب کمونیست بر این کشور، ایستگاه­های رادیویی در سراسر چین توسعه یافته و در مناطق مختلف شبکه­های رادیویی با هدف تبلیغ ایده­ها و [[ایدئولوژی کمونیستی]] و سیاست­های دولت آغاز به کار کردند. تمام این ایستگاه­ها و برنامه­های آن­ها با نظارت و کنترل مستقیم حزب و دولت فعالیت کرده و به سخنگوی حزب و مدافع سیاست­های دولت تبدیل شدند. پس از اجرای اصلاحات در اواخر دهه­ی1970، شبکه­های رادیویی نیز متحول شده و برنامه­های آن­ها براساس نیاز اقتصاد بازار شکل گرفت.


راديو ملي چين ايستگاه رسمي راديویی دولت چين است و99 كانال پخش دارد و روزانه200 ساعت برنامه پخش مي­كند. افزون براین، هر استان و منطقه­ی خود مختار نیز ايستگاه­هاي راديويي خاص خود را دارند.
رادیو ملی [[چین]] ایستگاه رسمی رادیویی دولت چین است و 99 كانال پخش دارد و روزانه200 ساعت برنامه پخش می ­كند. افزون بر این، هر استان و منطقه ­ی خود مختار نیز ایستگاه­ های رادیویی خاص خود را دارند.


براساس آمار منتشره از سوی دولت چین، در سال2010، بیش از78/96 درصد جمعيت اين كشور، زير پوشش راديويي قرار داشتند. در روستاها هم اين رقم به 64/95 درصد مي­رسد. در اين سال جمعا بالغ بر 14/68میلیون ساعت برنامه­ی رادیویی توليد شده كه 04/67میلیون ساعت آن برنامه­هاي راديويي بين المللي بوده است. تعداد ایستگاه­های زمینی رله­ی برنامه­های موج­های کوتاه و بلند رادیویی نیز بیش از 822 ایستگاه است. در حال­حاضر، تنها در [[شانگهای]] بیش از 100کانال رادیویی فعال است. در گذشته رادیو وسیله­ای برای رساندن پیام­ها و سخنان مقامات حزبی و دولتی به گوش مردم بود ولی اکنون به وسیله­ای دوطرفه و رساندن خواست­های مردم به گوش مسئولان تبدیل شده است.  
براساس آمار منتشره از سوی دولت چین، در سال2010، بیش از78/96 درصد [[جمعیت چین|جمعیت این كشور]]، زیر پوشش رادیویی قرار داشتند. در روستاها هم این رقم به 64/95 درصد می رسد. در این سال جمعا بالغ بر 14/68میلیون ساعت برنامه ­ی رادیویی تولید شده كه 04/67میلیون ساعت آن برنامه ­های رادیویی بین المللی بوده است. تعداد ایستگاه ­های زمینی رله­ ی برنامه­ های موج­ های کوتاه و بلند رادیویی نیز بیش از 822 ایستگاه است. در حال ­حاضر، تنها در [[شانگهای]] بیش از 100 کانال رادیویی فعال است. در گذشته رادیو وسیله ­ای برای رساندن پیام ­ها و سخنان مقامات حزبی و دولتی به گوش مردم بود ولی اکنون به وسیله ­ای دوطرفه و رساندن خواست­ های مردم به گوش مسئولان تبدیل شده است.  


راديو بین المللی چین كه در سال1947رسما تأسيس شد، امروزه اكثر نقاط دنيا را تحت پوشش خود دارد. اين ايستگاه راديويي روزانه1520ساعت برنامه به 61زبان خارجي و5 زبان محلي چيني پخش مي­كند. (www.stats.gov.cn)
رادیو بین المللی [[چین]] كه در سال 1947رسما تأسیس شد، امروزه اكثر نقاط دنیا را تحت پوشش خود دارد. این ایستگاه رادیویی روزانه 1520 ساعت برنامه به 61 زبان خارجی و 5 [[زبان چینی|زبان محلی چینی]] پخش می‌كند.<ref>برگرفته از https://www.stats.gov.cn/</ref>


 این رادیو دارای 30دفتر تهیه­ی خبر در خارج از کشور بوده و برنامه­های آن از بیش از 50موج کوتاه جهت پوشش دادن به تمام دنیا پخش می­شود. صدای این رادیو از موج اِف اِم و اینترنت نیز قابل شنیدن است. راديو پكن نیز در بيشتر استان­ها و مناطق خود مختار و در ژاپن، آمريكا، فرانسه، يوگسلاوي، پاكستان، مكزيك، آلمان، مصر، تايلند، و هنگ كنگ دفتر دارد. در سال1990 ، بیش از209/5 ميليون گيرنده راديو در سرتاسر چين وجود داشته است. (كتاب سبز چين) اين راديو از نظر زمان پخش و تعداد زبان­هایی که برنامه پخش می­کند، در ميان ايستگاه­هاي راديويي جهان (براي خارجيان) مقام سوم را كسب كرده است. (www.China.org.cn)
 این رادیو دارای 30 دفتر تهیه­ ی خبر در خارج از کشور بوده و برنامه­ های آن از بیش از 50 موج کوتاه جهت پوشش دادن به تمام دنیا پخش می شود. صدای این رادیو از موج اِف اِم و اینترنت نیز قابل شنیدن است. رادیو [[پکن|پكن]] نیز در بیشتر استان ­ها و مناطق خود مختار و در [[ژاپن]]، آمریكا، فرانسه، یوگسلاوی، پاكستان، مكزیك، آلمان، [[مصر]]، تایلند، و هنگ كنگ دفتر دارد. در سال1990 ، بیش از209/5 میلیون گیرنده [[رادیو در چین|رادیو]] در سرتاسر [[چین]] وجود داشته است<ref>طاهری امین، زهرا(1380). [[چین]]. تهران: وزارت امور خارجه، موسسه چاپ و انتشارات،</ref>.  


این رادیو از نظر زمان پخش و تعداد زبان­ هایی که برنامه پخش می ­کند، در میان ایستگاه ­های رادیویی جهان (برای خارجیان) مقام سوم را كسب كرده است<ref>برگرفته از http://www.china.org.cn/</ref>. در هفدهم ماه آوریل سال2012، نخستین [[رادیو در چین|رادیو]] موج اف ام [[رادیو در چین|رادیو]] بین المللی [[چین]] در خارج از کشور و در نواکیشوت، پایتخت کشور موریتانی آغاز به کار کرد<ref>چهارمين خبرنامه رايزني فرهنگي ج.ا.ايران در پكن ، 91</ref><ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [https://dmelal.ir/%DA%86%DB%8C%D9%86 چین]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]. جلد سوم، ص. 1310-1311</ref>.


در هفدهم ماه آوریل سال2012، نخستین رادیو موج اف ام رادیو بین المللی چین در خارج از کشور و در نواکیشوت، پایتخت کشور موریتانی آغاز به کار کرد. (چهارمين خبرنامه رايزني فرهنگي ج.ا.ايران در پكن ، 91)
== نیز نگاه کنید به ==
[[رسانه و وسايل ارتباط جمعی چین]]؛ [[رسانه ها و مطبوعات در چین]]؛ [[رادیو در چین]]؛ [[تاریخچه ی رادیو در چین]]؛ [[نخستین ایستگاه رادیویی دولتی در چین]]
= کتابشناسی =
<references />
[[رده:رادیو و تلویزیون]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۴۵

پس از تأسیس جمهوری خلق چین در سال 1949، و حاکمیت حزب کمونیست بر این کشور، ایستگاه­ های رادیویی در سراسر چین توسعه یافته و در مناطق مختلف شبکه­ های رادیویی با هدف تبلیغ ایده ­ها و ایدئولوژی کمونیستی و سیاست­ های دولت آغاز به کار کردند. تمام این ایستگاه ­ها و برنامه­ های آن ­ها با نظارت و کنترل مستقیم حزب و دولت فعالیت کرده و به سخنگوی حزب و مدافع سیاست­ های دولت تبدیل شدند. پس از اجرای اصلاحات در اواخر دهه­ ی1970، شبکه­ های رادیویی نیز متحول شده و برنامه­ های آن­ها براساس نیاز اقتصاد بازار شکل گرفت.

رادیو ملی چین ایستگاه رسمی رادیویی دولت چین است و 99 كانال پخش دارد و روزانه200 ساعت برنامه پخش می ­كند. افزون بر این، هر استان و منطقه ­ی خود مختار نیز ایستگاه­ های رادیویی خاص خود را دارند.

براساس آمار منتشره از سوی دولت چین، در سال2010، بیش از78/96 درصد جمعیت این كشور، زیر پوشش رادیویی قرار داشتند. در روستاها هم این رقم به 64/95 درصد می رسد. در این سال جمعا بالغ بر 14/68میلیون ساعت برنامه ­ی رادیویی تولید شده كه 04/67میلیون ساعت آن برنامه ­های رادیویی بین المللی بوده است. تعداد ایستگاه ­های زمینی رله­ ی برنامه­ های موج­ های کوتاه و بلند رادیویی نیز بیش از 822 ایستگاه است. در حال ­حاضر، تنها در شانگهای بیش از 100 کانال رادیویی فعال است. در گذشته رادیو وسیله ­ای برای رساندن پیام ­ها و سخنان مقامات حزبی و دولتی به گوش مردم بود ولی اکنون به وسیله ­ای دوطرفه و رساندن خواست­ های مردم به گوش مسئولان تبدیل شده است.

رادیو بین المللی چین كه در سال 1947رسما تأسیس شد، امروزه اكثر نقاط دنیا را تحت پوشش خود دارد. این ایستگاه رادیویی روزانه 1520 ساعت برنامه به 61 زبان خارجی و 5 زبان محلی چینی پخش می‌كند.[۱]

 این رادیو دارای 30 دفتر تهیه­ ی خبر در خارج از کشور بوده و برنامه­ های آن از بیش از 50 موج کوتاه جهت پوشش دادن به تمام دنیا پخش می شود. صدای این رادیو از موج اِف اِم و اینترنت نیز قابل شنیدن است. رادیو پكن نیز در بیشتر استان ­ها و مناطق خود مختار و در ژاپن، آمریكا، فرانسه، یوگسلاوی، پاكستان، مكزیك، آلمان، مصر، تایلند، و هنگ كنگ دفتر دارد. در سال1990 ، بیش از209/5 میلیون گیرنده رادیو در سرتاسر چین وجود داشته است[۲].

این رادیو از نظر زمان پخش و تعداد زبان­ هایی که برنامه پخش می ­کند، در میان ایستگاه ­های رادیویی جهان (برای خارجیان) مقام سوم را كسب كرده است[۳]. در هفدهم ماه آوریل سال2012، نخستین رادیو موج اف ام رادیو بین المللی چین در خارج از کشور و در نواکیشوت، پایتخت کشور موریتانی آغاز به کار کرد[۴][۵].

نیز نگاه کنید به

رسانه و وسايل ارتباط جمعی چین؛ رسانه ها و مطبوعات در چین؛ رادیو در چین؛ تاریخچه ی رادیو در چین؛ نخستین ایستگاه رادیویی دولتی در چین

کتابشناسی

  1. برگرفته از https://www.stats.gov.cn/
  2. طاهری امین، زهرا(1380). چین. تهران: وزارت امور خارجه، موسسه چاپ و انتشارات،
  3. برگرفته از http://www.china.org.cn/
  4. چهارمين خبرنامه رايزني فرهنگي ج.ا.ايران در پكن ، 91
  5. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی. جلد سوم، ص. 1310-1311