پوشش جانوری ژاپن: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:میمون وحشی (ماکاک ژاپنی).jpg|بندانگشتی|میمون وحشی (ماکاک ژاپنی)]]
[[پرونده:میمون وحشی (ماکاک ژاپنی).jpg|بندانگشتی|میمون وحشی (ماکاک ژاپنی). برگرفته از سایت مشرق نیوز، قابل بازیابی از [https://www.mashreghnews.ir/photo/835256/%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B4%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D9%85%D8%B2%D9%87-%D9%85%D8%A7%DA%A9%D8%A7%DA%A9-%D9%87%D8%A7 https://www.mashreghnews.ir/photo/835256/]]]
در [[ژاپن]] حدود صد گونه حیوانی زیست می‎‌کنند که در این میان 30% آن بوم زاد هستند به این معنی که بومی و مختص به این کشور هستند<ref name=":0">(نیهون، 2018)</ref>. برخی از گونه‌های دارکوب، قرقاول، سنجاقک، خرچنگ، کوسه ماهی، حلزون، سمندر و پستانداران دریایی ژاپن در هیچ جای دیگری یافت نمی‌شوند. حیواناتی مثل خرس قهوه‌ای، خرس سیاه آسیایی، سِرُو ژاپنی، سمور دریایی ژاپنی، گرگ ژاپنی که در اوایل قرن بیستم بطور کامل نسل آن منقرض شد، سمور رودخانه‌ای ژاپن که نسل آن هم این اواخر منقرض شده است، شیر دریایی ژاپنی، چشم سفید بونین (مِگورو (メグロ/Meguro))، اکراس کاکلی، گوزن، گراز، سنجاب‌های پرنده، انواع خفاش، میمون و نوعی راکون به نام سگ‌راکون(تانوکی(タヌキ/Tanuki)) از جمله وحوش [[ژاپن]] هستند<ref name=":0" />.
در [[ژاپن]] حدود صد گونه حیوانی زیست می‎‌کنند که در این میان 30% آن بوم زاد هستند به این معنی که بومی و مختص به این کشور هستند<ref name=":0">Nihon, vikipedia (2018). Retrieved October 29, 2018, from https://ja.wikipedia.org/wiki/%E6%97%A5%E6%9C%AC.</ref>. برخی از گونه‌های دارکوب، قرقاول، سنجاقک، خرچنگ، کوسه ماهی، حلزون، سمندر و پستانداران دریایی [[ژاپن]] در هیچ جای دیگری یافت نمی‌شوند. حیواناتی مثل خرس قهوه‌ای، خرس سیاه آسیایی، سِرُو ژاپنی، سمور دریایی ژاپنی، گرگ ژاپنی که در اوایل قرن بیستم بطور کامل نسل آن منقرض شد، سمور [[رودها و دریاچه های ژاپن|رودخانه‌ای ژاپن]] که نسل آن هم این اواخر منقرض شده است، شیر دریایی ژاپنی، چشم سفید بونین (مِگورو (メグロ/Meguro) )، اکراس کاکلی، گوزن، گراز، سنجاب‌های پرنده، انواع خفاش، میمون و نوعی راکون به نام سگ‌راکون (تانوکی (タヌキ/Tanuki) ) از جمله وحوش [[ژاپن]] هستند<ref name=":0" />.


میمون وحشی (ماکاک ژاپنی)(ニホンザル/Nihonzaru/ Japanese macaque) در بسیاری از مناطق دماغه‌ی شمالی هونشو یافت می‌شود. این منطقه شمالی‌ترین نقطه‌ی زندگی میمون‌ها در جهان است. از آنجا که در زیستگاه این میمون‌ها در ماه‌هایی از سال برف می‌بارد به آنها میمون برفی هم می‌گویند. جالب‌ترین نکته در مورد این میمون‌ها که بیش از هرچیزی سبب شناخته شده آنها در جهان شده، استفاده آنها از چشمه‌های آبگرم برای محافظت از سرما است<ref>زدان پناه، کیومرث(1402)."جغرافیای ژاپن ".در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص 15- 35</ref>.
میمون وحشی (ماکاک ژاپنی) (ニホンザル/Nihonzaru/ Japanese macaque) در بسیاری از مناطق دماغه‌ی ش[[مالی]] هونشو یافت می‌شود. این منطقه شمالی‌ترین نقطه‌ی زندگی میمون‌ها در جهان است. از آنجا که در زیستگاه این میمون‌ها در ماه‌هایی از سال برف می‌بارد به آنها میمون برفی هم می‌گویند. جالب‌ترین نکته در مورد این میمون‌ها که بیش از هرچیزی سبب شناخته شده آنها در جهان شده، استفاده آنها از چشمه‌های آبگرم برای محافظت از سرما است<ref>یزدان‌پناه، کیومرث (1402). "جغرافیای [[ژاپن]]". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ [[ژاپن]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، ص15-35.</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[تنوع حیوانات در چین]]؛ [[پوشش گیاهی و جانوری کانادا]]؛ [[پوشش گیاهی و جانوری کوبا]]؛ [[پوشش جانوری تونس]]؛ [[تنوع جانوری سنگال]]؛ [[پوشش جانوری تایلند]]؛ [[پوشش جانوری فرانسه]]؛ [[پوشش جانوری سوریه]]؛ [[پوشش جانوری سودان]]؛ [[پوشش جانوری ساحل عاج]]؛ [[پوشش جانوری زیمبابوه]]؛ [[پوشش جانوری اوکراین]]؛ [[پوشش جانوری اسپانیا]]؛ [[پوشش جانوری اردن]]؛ [[پوشش جانوری سریلانکا]]؛ [[پوشش گیاهی و جانوری بنگلادش]]


* [[تنوع حیوانات در چین]]
== کتابشناسی ==
 
<references />
== کابشناسی ==
[[رده:ویژگی ها وموقعیت جغرافیایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۲:۱۸

میمون وحشی (ماکاک ژاپنی). برگرفته از سایت مشرق نیوز، قابل بازیابی از https://www.mashreghnews.ir/photo/835256/

در ژاپن حدود صد گونه حیوانی زیست می‎‌کنند که در این میان 30% آن بوم زاد هستند به این معنی که بومی و مختص به این کشور هستند[۱]. برخی از گونه‌های دارکوب، قرقاول، سنجاقک، خرچنگ، کوسه ماهی، حلزون، سمندر و پستانداران دریایی ژاپن در هیچ جای دیگری یافت نمی‌شوند. حیواناتی مثل خرس قهوه‌ای، خرس سیاه آسیایی، سِرُو ژاپنی، سمور دریایی ژاپنی، گرگ ژاپنی که در اوایل قرن بیستم بطور کامل نسل آن منقرض شد، سمور رودخانه‌ای ژاپن که نسل آن هم این اواخر منقرض شده است، شیر دریایی ژاپنی، چشم سفید بونین (مِگورو (メグロ/Meguro) )، اکراس کاکلی، گوزن، گراز، سنجاب‌های پرنده، انواع خفاش، میمون و نوعی راکون به نام سگ‌راکون (تانوکی (タヌキ/Tanuki) ) از جمله وحوش ژاپن هستند[۱].

میمون وحشی (ماکاک ژاپنی) (ニホンザル/Nihonzaru/ Japanese macaque) در بسیاری از مناطق دماغه‌ی شمالی هونشو یافت می‌شود. این منطقه شمالی‌ترین نقطه‌ی زندگی میمون‌ها در جهان است. از آنجا که در زیستگاه این میمون‌ها در ماه‌هایی از سال برف می‌بارد به آنها میمون برفی هم می‌گویند. جالب‌ترین نکته در مورد این میمون‌ها که بیش از هرچیزی سبب شناخته شده آنها در جهان شده، استفاده آنها از چشمه‌های آبگرم برای محافظت از سرما است[۲].

نیز نگاه کنید به

تنوع حیوانات در چین؛ پوشش گیاهی و جانوری کانادا؛ پوشش گیاهی و جانوری کوبا؛ پوشش جانوری تونس؛ تنوع جانوری سنگال؛ پوشش جانوری تایلند؛ پوشش جانوری فرانسه؛ پوشش جانوری سوریه؛ پوشش جانوری سودان؛ پوشش جانوری ساحل عاج؛ پوشش جانوری زیمبابوه؛ پوشش جانوری اوکراین؛ پوشش جانوری اسپانیا؛ پوشش جانوری اردن؛ پوشش جانوری سریلانکا؛ پوشش گیاهی و جانوری بنگلادش

کتابشناسی

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ Nihon, vikipedia (2018). Retrieved October 29, 2018, from https://ja.wikipedia.org/wiki/%E6%97%A5%E6%9C%AC.
  2. یزدان‌پناه، کیومرث (1402). "جغرافیای ژاپن". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص15-35.