سمینارهای ایرانشناسی در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
پس از تأسیس مرکز پژوهش ­های فرهنگ ایران در [[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]]، و سازمان یافتن محققان و پژوهشگران ایرانشناس که در زمینه ­های مختلف تاریخی، ادبی، فرهنگی، و باستان شناسی کارهای علمی می­کردند در این مرکز، ضرورت برگزاری سمینارهای ایران شناسی با هدف معرفی و مبادله­ ی اطلاعات و یافته ­های علمی این اساتید، بیش از گدشته احساس می­شد. لذا، رایزنی فرهنگی ایران در [[چین]] با همکاری بخش فارسی و مرکز پژوهش ­های فرهنگ ایران در [[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]]، توافق نمودند هر 5سال یک­بار، سمینار ایرانشناسی را برگزار و مقالات ارایه شده د راین سمینار­ها را منتشر سازند. برهمین اساس، از سال1371 تا کنون 5 سمینار ایرانشناسی به ریاست پروفسور یه ای­لیانگ برگزار شده است که به شرح زیر می­ باشد:


== برگزاری سمینارهای ایرانشناسی در چین ==
* نخستین سمینار ایرانشناسی در سال1371 شمسی با شرکت اساتید چینی و ایرانی برگزار گردید.
پس از تأسیس مرکز پژوهش ­های فرهنگ ایران در دانشگاه [[پکن]]، و سازمان یافتن محققان و پژوهشگران ایرانشناس که در زمینه ­های مختلف تاریخی، ادبی، فرهنگی، و باستان شناسی کارهای علمی می­کردند در این مرکز، ضرورت برگزاری سمینارهای ایران شناسی با هدف معرفی و مبادله­ ی اطلاعات و یافته ­های علمی این اساتید، بیش از گدشته احساس می­شد. لذا، رایزنی فرهنگی ایران در [[چین]] با همکاری بخش فارسی و مرکز پژوهش ­های فرهنگ ایران در دانشگاه [[پکن]]، توافق نمودند هر 5سال یک­بار، سمینار ایرانشناسی را برگزار و مقالات ارایه شده د راین سمینار­ها را منتشر سازند. برهمین اساس، از سال1371 تا کنون 5 سمینار ایرانشناسی به ریاست پروفسور یه ای­لیانگ برگزار شده است که به شرح زیر می­باشد:


-نخستین سمینار ایرانشناسی در سال1371 شمسی با شرکت اساتید چینی و ایرانی برگزار گردید.
* دومین سمینار ایرانشناسی در سال 1375 شمسی با حضور اساتید مختلف ایرانی و چینی در دانشگاه [[پکن]] برگزار شد.
* سومین سمینار ایرانشناسی در سال در آبان ماه سال1381 با ارایه­ ی24 مقاله ­ی علمی در همان دانشگاه برگزار و شرکت کنندگان در 4 نشست جداگانه به بررسی و تحلیل دستاوردها و یافته­ های علمی خود در زمینه ­ی فرهنگ، تمدن، تاریخ، روابط دوکشور، و آثار باستانی کشف شده در [[چین]] پرداختند.


-دومین سمینار ایرانشناسی در سال 1375 شمسی با حضور اساتید مختلف ایرانی و چینی در دانشگاه [[پکن]] برگزار شد.
* چهارمین سمینار ایرانشناسی در تاریخ دهم و یازدهم آبان سال1386 با ارایه­ ی24 مقاله­ علمی و پژوهشی در زمین­ه ای مختلف برگزار گردید.


-سومین سمینار ایرانشناسی در سال در آبان ماه سال1381 با ارایه­ ی24 مقاله ­ی علمی در همان دانشگاه برگزار و شرکت کنندگان در 4 نشست جداگانه به بررسی و تحلیل دستاوردها و یافته­ های علمی خود در زمینه ­ی فرهنگ، تمدن، تاریخ، روابط دوکشور، و آثار باستانی کشف شده در [[چین]] پرداختند.
* و پنجمین سمینار ایرانشناسی در آبان1389 در دانشگاه [[پکن]] برگزار شد<ref>رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران( 1391). گزارش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، پکن،</ref>.


-چهارمین سمینار ایرانشناسی در تاریخ دهم و یازدهم آبان سال1386 با ارایه­ ی24 مقاله­ی علمی و پژوهشی در زمین­ه ای مختلف برگزار گردید.
از مقالات ارایه شده به این 5سمینار، تا کنون 3مجموعه مقالات به [[زبان چینی]] منتشر شده و گزیده مقالاتی از 5 سمینار فوق به زبان انگلیسی ترجمه و توسط انتشارات [[دانشگاه پکن در چین|دانشگاه پکن]] در سال 2009 چاپ و منتشر گردیده تا علاقمندان غیر چینی نیز بتوانند از این مقالات استفاده نمایند<ref>Collection of Papers on Iranian Studies in China, (2009), Peking </ref><ref>سابقی، علی محمد (1392). جامعه و [[فرهنگ چینی|فرهنگ چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد سوم، ص 1409.</ref>.


- و پنجمین سمینار ایرانشناسی در آبان1389 در دانشگاه [[پکن]] برگزار شد. (گزارش های دریافتی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در [[چین]])
== نیز نگاه کنید به ==
 [[ایرانشناسی و ایرانشناسان در چین]]؛ [[پژوهش های ایرانشناسی در چین]]؛ [[مراکز ایران پژوهی در چین]]  


از مقالات ارایه شده به این 5سمینار، تا کنون 3مجموعه مقالات به [[زبان چینی]] منتشر شده و گزیده مقالاتی از 5 سمینار فوق به زبان انگلیسی ترجمه و توسط انتشارات دانشگاه [[پکن]] در سال 2009 چاپ و منتشر گردیده تا علاقمندان غیر چینی نیز بتوانند از این مقالات استفاده نمایند.
== کتابشناسی ==
 
<references />
(Collection of Papers on Iranian Studies in China,2009)
[[رده:رویدادهای مرتبط با ادبیات فارسی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۱۹

پس از تأسیس مرکز پژوهش ­های فرهنگ ایران در دانشگاه پکن، و سازمان یافتن محققان و پژوهشگران ایرانشناس که در زمینه ­های مختلف تاریخی، ادبی، فرهنگی، و باستان شناسی کارهای علمی می­کردند در این مرکز، ضرورت برگزاری سمینارهای ایران شناسی با هدف معرفی و مبادله­ ی اطلاعات و یافته ­های علمی این اساتید، بیش از گدشته احساس می­شد. لذا، رایزنی فرهنگی ایران در چین با همکاری بخش فارسی و مرکز پژوهش ­های فرهنگ ایران در دانشگاه پکن، توافق نمودند هر 5سال یک­بار، سمینار ایرانشناسی را برگزار و مقالات ارایه شده د راین سمینار­ها را منتشر سازند. برهمین اساس، از سال1371 تا کنون 5 سمینار ایرانشناسی به ریاست پروفسور یه ای­لیانگ برگزار شده است که به شرح زیر می­ باشد:

  • نخستین سمینار ایرانشناسی در سال1371 شمسی با شرکت اساتید چینی و ایرانی برگزار گردید.
  • دومین سمینار ایرانشناسی در سال 1375 شمسی با حضور اساتید مختلف ایرانی و چینی در دانشگاه پکن برگزار شد.
  • سومین سمینار ایرانشناسی در سال در آبان ماه سال1381 با ارایه­ ی24 مقاله ­ی علمی در همان دانشگاه برگزار و شرکت کنندگان در 4 نشست جداگانه به بررسی و تحلیل دستاوردها و یافته­ های علمی خود در زمینه ­ی فرهنگ، تمدن، تاریخ، روابط دوکشور، و آثار باستانی کشف شده در چین پرداختند.
  • چهارمین سمینار ایرانشناسی در تاریخ دهم و یازدهم آبان سال1386 با ارایه­ ی24 مقاله­ علمی و پژوهشی در زمین­ه ای مختلف برگزار گردید.
  • و پنجمین سمینار ایرانشناسی در آبان1389 در دانشگاه پکن برگزار شد[۱].

از مقالات ارایه شده به این 5سمینار، تا کنون 3مجموعه مقالات به زبان چینی منتشر شده و گزیده مقالاتی از 5 سمینار فوق به زبان انگلیسی ترجمه و توسط انتشارات دانشگاه پکن در سال 2009 چاپ و منتشر گردیده تا علاقمندان غیر چینی نیز بتوانند از این مقالات استفاده نمایند[۲][۳].

نیز نگاه کنید به

 ایرانشناسی و ایرانشناسان در چین؛ پژوهش های ایرانشناسی در چین؛ مراکز ایران پژوهی در چین

کتابشناسی

  1. رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران( 1391). گزارش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، پکن،
  2. Collection of Papers on Iranian Studies in China, (2009), Peking
  3. سابقی، علی محمد (1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص 1409.