موزه بیت الخلیفه سودان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
موزه «بیت الخلیفه» <sup>[27]</sup>
بیت الخلیفه»، واقع در شهر «اُم دُرمان»، یکی از قدیمی‌‌ترین و مهم‌ترین [[موزه‌های سودان]] به‌شمار می‌رود. ‌این موزه، در سال 1887م. (1266هـ.ش) ساخته شده و در گذشته، محل سکونت عبدالله التّعایشی<sup>[x]</sup> بوده است.‌


«بیت الخلیفه»، واقع در شهر «اُم دُرمان»، یکی از قدیمی‌‌ترین و مهم‌ترین موزه‌های [[سودان]] به‌شمار می‌رود. ‌ این موزه، در سال 1887م. (1266هـ.ش) ساخته شده و در گذشته، محل سکونت عبدالله التّعایشی<sup>[28]</sup> بوده است.‌ این مکان از سال 1928م. (1307هـ.ش) به موزه تبدیل شده و نمونه‌هایی از دستاوردها و آثار برجای مانده از دولت مهدیه<sup>[29]</sup> مانند ابزارهای جنگی آنان، وسایل منزل، لباس‌ها و لوازم شخصی رهبران مبارزات ضد استعماری در اواخر قرن نوزدهم، به نمایش گذاشته شده است.
این مکان از سال 1928م. (1307هـ.ش) به موزه تبدیل شده و نمونه‌هایی از دستاوردها و آثار برجای مانده از دولت مهدیه<sup>[xi]</sup> مانند ابزارهای جنگی آنان، وسایل منزل، لباس‌ها و لوازم شخصی رهبران مبارزات ضد استعماری در اواخر قرن نوزدهم، به نمایش گذاشته شده است<ref>معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ [[سودان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.236.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[فرهنگ عمومی سودان]]؛ [[موزه‌های سودان]]
 
== پاورقی ==
<small>[x] رهبر مبارزات مردم سودان علیه استعمار انگلیس که سودانیان به او «الخلیفة عبدالله التّعایشی» می‌گویند.</small>
 
<small>[xi] حکومت محمّد احمد المهدی، معروف به مهدی سودانی</small>
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۸

بیت الخلیفه»، واقع در شهر «اُم دُرمان»، یکی از قدیمی‌‌ترین و مهم‌ترین موزه‌های سودان به‌شمار می‌رود. ‌این موزه، در سال 1887م. (1266هـ.ش) ساخته شده و در گذشته، محل سکونت عبدالله التّعایشی[x] بوده است.‌

این مکان از سال 1928م. (1307هـ.ش) به موزه تبدیل شده و نمونه‌هایی از دستاوردها و آثار برجای مانده از دولت مهدیه[xi] مانند ابزارهای جنگی آنان، وسایل منزل، لباس‌ها و لوازم شخصی رهبران مبارزات ضد استعماری در اواخر قرن نوزدهم، به نمایش گذاشته شده است[۱].

نیز نگاه کنید به

فرهنگ عمومی سودان؛ موزه‌های سودان

پاورقی

[x] رهبر مبارزات مردم سودان علیه استعمار انگلیس که سودانیان به او «الخلیفة عبدالله التّعایشی» می‌گویند.

[xi] حکومت محمّد احمد المهدی، معروف به مهدی سودانی

کتابشناسی

  1. معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ سودان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.236.