شیخ آدم موسی مکدا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''شیخ آدم موسی مکدا''' آدم موسی مکدا در سال 1931 در شهر "كوئه كوئه" زیمبابوه به دنیا آمد.تحصیلات خود را در زیمبابوه و آفریقای جنوبی تا مقطع دیپلم متوسطه به پایان رساند.پس از آن وارد فعالیت های تجاری ،فرهنگی و سیاسی شد و در سال 1953 "مجمع جوانان مسلمان...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''شیخ آدم موسی مکدا'''
[[پرونده:شیخ آدم موسی مکدا.png|بندانگشتی|شیخ آدم موسی مکدا(1403). برگرفته از سایت Facebook، قابل بازیابی از https://www.facebook.com/maihula2/]]
 
آدم موسی مکدا در سال 1931 در شهر "کوئه کوئه" [[زيمبابوه|زیمبابوه]] به دنیا آمد. تحصیلات خود را در [[زيمبابوه|زیمبابوه]] و آفریقای جنوبی تا مقطع دیپلم متوسطه به پایان رساند. پس از آن وارد فعالیت‌های تجاری، فرهنگی و سیاسی شد و در سال 1953 "مجمع جوانان مسلمان رودزیای جنوبی" را تأسیس کرد.
آدم موسی مکدا در سال 1931 در شهر "كوئه كوئه" زیمبابوه به دنیا آمد.تحصیلات خود را در زیمبابوه و آفریقای جنوبی تا مقطع دیپلم متوسطه به پایان رساند.پس از آن وارد فعالیت های تجاری ،فرهنگی و سیاسی شد و در سال 1953 "مجمع جوانان مسلمان رودزیای جنوبی" را تأسیس کرد.
 
در سال 1960 به هند رفت و تحصیلات خود را در کالج علمای "نادواتول"<sup>[22]</sup>ادامه داد.در سال 1966 با درجه استادی فارغ التحصیل شد.دوره مطالعات حدیثی را در دارالعلوم پاکستان در یک سال به پایان رساند و در سال 1967 برای ادامه تحصیلات دینی وارد دانشگاه اسلامی مدینه شده در سال 1973 توانست مدرک کارشناسی خود را در رشته مطالعات اسلامی دریافت کند.گفته می شود نامبرده نخستین مسلمان بومی زیمبابوه ای است که به درجه "عالمی- استادی" در مطالعات اسلامی رسیده است. پس از بازگشت به زیمبابوه،در سال 1975 "مرکز اسلامی زیمبابوه" را با هدف انجام تبلیغات اسلامی و کمک به مسلمانان بومی تأسیس کرد.ازسال 1975 تا 1980 با ایجاد ارتباط با اقشار مختلف مسلمان کشور به گسترش مساجد و مراکز اسلامی در زیمبابوه پرداخت.بعد از استقلال زیمبابوه در سال 1980 ،"موسسه آموزشی اسلامی دارالاسلام" را در شهر كوئه كوئه بنیان نهاد. در سال   1995 مرکز نگهداری از ایتام را با کمک مالی و حمایت مجلس العلما در همان مؤسسه تأسیس کرد.


در سال 1960 به هند رفت و تحصیلات خود را در کالج علمای "نادواتول" (Nadwatul) ادامه داد. در سال 1966 با درجه استادی فارغ التحصیل شد. دوره مطالعات حدیثی را در دارالعلوم پاکستان در یک سال به پایان رساند و در سال 1967 برای ادامه تحصیلات دینی وارد دانشگاه اسلامی مدینه شده در سال 1973 توانست مدرک کارشناسی خود را در رشته مطالعات اسلامی دریافت کند. گفته می‌شود نامبرده نخستین مسلمان بومی [[زيمبابوه|زیمبابوه]]<nowiki/>‌ای است که به درجه "عالمی- استادی" در مطالعات اسلامی رسیده است. پس از بازگشت به [[زيمبابوه|زیمبابوه]]، در سال 1975 "مرکز اسلامی زیمبابوه" را با هدف انجام تبلیغات اسلامی و کمک به مسلمانان بومی تأسیس کرد. از سال 1975 تا 1980 با ایجاد ارتباط با اقشار مختلف مسلمان کشور به گسترش مساجد و مراکز اسلامی در [[زيمبابوه|زیمبابوه]] پرداخت. بعد از استقلال [[زيمبابوه|زیمبابوه]] در سال 1980، "موسسه آموزشی اسلامی دارالاسلام" را در شهر کوئه کوئه بنیان نهاد. در سال 1995 مرکز نگهداری از ایتام را با کمک [[مالی]] و حمایت مجلس العلما در همان مؤسسه تأسیس کرد.


سوابق فعالیت های شیخ موسی مکدا:
سوابق فعالیت های شیخ موسی مکدا:


1-ریاست مجلس العلمای زیمبابوه به مدت پانزده سال
* ریاست [[مجلس العلمای زیمبابوه]] به مدت پانزده سال؛
* معاونت مجلس العلما (تاکنون)؛
* مدیریت مؤسسه آموزش اسلامی؛
* عضویت در آکادمی توسعه آموزش‌های دینی و فرهنگی کشور تحت قوانین وزارت آموزش و فرهنگ [[زيمبابوه|زیمبابوه]]؛
* ایراد سخنرانی در [https://www.uz.ac.zw/ دانشگاه زیمبابوه] و کالج‌های آموزش دبیری؛
* همکاری با دانشکده مطالعات اسلامی ریاض در عربستان؛
* تربیت مبلغان اسلام در [[زيمبابوه|زیمبابوه]].


2-معاونت مجلس العلما (تاکنون)
افرادی که در زیر نام برده می‌شوند از جمله تربیت‌شدگان این مرکز می‌باشند و امروزه در مناطق مختلف کشور فعالیت تبلیغی دارند:


3-مدیریت مؤسسه آموزش اسلامی
شیخ عمر مافوسا، شیخ نعمان کاریمانزیرا، شیخ احمد اوکا، شیخ قاسم ممبه.


4-عضویت در آکادمی توسعه آموزش های دینی و فرهنگی کشور تحت قوانین وزارت آموزش و فرهنگ زیمبابوه
آثار مکتوب شیخ موسی مکدا:


5-ایراد سخنرانی در دانشگاه زیمبابوه و کالج های آموزش دبیری
* نماز در فقه شافعی؛
* رفتاراجتماعی فرد مسلمان؛
* ترجمه انگلیسی کتاب "حضرت عیسی و حضرت محمد(ص) درانجیل و قرآن" تألیف تاج الدین هلالی؛
* حضرت محمد(ص)؛
* عقاید اسلامی<ref>ایپکچی، محمدحسن (1339). جامعه و فرهنگ [[زيمبابوه|زیمبابوه]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.162-163.</ref>.


6-همکاری با دانشکده مطالعات اسلامی ریاض  در عربستان
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[ادیان در زیمبابوه]]؛ [[اسلام و مسلمانان زیمبابوه]]؛ [[شخصیت های مهم مسلمان زیمبابوه]]
7-تربیت مبلغان اسلام در زیمبابوه.افرادی که در زیر نام برده می شوند از جمله تربیت شدگان این مرکز می باشند و امروزه در مناطق مختلف کشور فعالیت تبلیغی دارند:
 
شیخ عمر مافوسا،شیخ نعمان کاریمانزیرا،شیخ احمد اوکا،شیخ قاسم ممبه
 
آثار مکتوب شیخ موسی مکدا:


1-    نماز در فقه شافعی2-رفتاراجتماعی فرد مسلمان3-ترجمه انگلیسی کتاب "حضرت عیسی و حضرت محمد(ص) درانجیل و قرآن" تألیف تاج الدین هلالی 4-حضرت محمد(ص) 5-عقاید اسلامی.
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:رهبران و عالمان پیرو اهل بیت(علیهم السلام)]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۰۹

شیخ آدم موسی مکدا(1403). برگرفته از سایت Facebook، قابل بازیابی از https://www.facebook.com/maihula2/

آدم موسی مکدا در سال 1931 در شهر "کوئه کوئه" زیمبابوه به دنیا آمد. تحصیلات خود را در زیمبابوه و آفریقای جنوبی تا مقطع دیپلم متوسطه به پایان رساند. پس از آن وارد فعالیت‌های تجاری، فرهنگی و سیاسی شد و در سال 1953 "مجمع جوانان مسلمان رودزیای جنوبی" را تأسیس کرد.

در سال 1960 به هند رفت و تحصیلات خود را در کالج علمای "نادواتول" (Nadwatul) ادامه داد. در سال 1966 با درجه استادی فارغ التحصیل شد. دوره مطالعات حدیثی را در دارالعلوم پاکستان در یک سال به پایان رساند و در سال 1967 برای ادامه تحصیلات دینی وارد دانشگاه اسلامی مدینه شده در سال 1973 توانست مدرک کارشناسی خود را در رشته مطالعات اسلامی دریافت کند. گفته می‌شود نامبرده نخستین مسلمان بومی زیمبابوه‌ای است که به درجه "عالمی- استادی" در مطالعات اسلامی رسیده است. پس از بازگشت به زیمبابوه، در سال 1975 "مرکز اسلامی زیمبابوه" را با هدف انجام تبلیغات اسلامی و کمک به مسلمانان بومی تأسیس کرد. از سال 1975 تا 1980 با ایجاد ارتباط با اقشار مختلف مسلمان کشور به گسترش مساجد و مراکز اسلامی در زیمبابوه پرداخت. بعد از استقلال زیمبابوه در سال 1980، "موسسه آموزشی اسلامی دارالاسلام" را در شهر کوئه کوئه بنیان نهاد. در سال 1995 مرکز نگهداری از ایتام را با کمک مالی و حمایت مجلس العلما در همان مؤسسه تأسیس کرد.

سوابق فعالیت های شیخ موسی مکدا:

  • ریاست مجلس العلمای زیمبابوه به مدت پانزده سال؛
  • معاونت مجلس العلما (تاکنون)؛
  • مدیریت مؤسسه آموزش اسلامی؛
  • عضویت در آکادمی توسعه آموزش‌های دینی و فرهنگی کشور تحت قوانین وزارت آموزش و فرهنگ زیمبابوه؛
  • ایراد سخنرانی در دانشگاه زیمبابوه و کالج‌های آموزش دبیری؛
  • همکاری با دانشکده مطالعات اسلامی ریاض در عربستان؛
  • تربیت مبلغان اسلام در زیمبابوه.

افرادی که در زیر نام برده می‌شوند از جمله تربیت‌شدگان این مرکز می‌باشند و امروزه در مناطق مختلف کشور فعالیت تبلیغی دارند:

شیخ عمر مافوسا، شیخ نعمان کاریمانزیرا، شیخ احمد اوکا، شیخ قاسم ممبه.

آثار مکتوب شیخ موسی مکدا:

  • نماز در فقه شافعی؛
  • رفتاراجتماعی فرد مسلمان؛
  • ترجمه انگلیسی کتاب "حضرت عیسی و حضرت محمد(ص) درانجیل و قرآن" تألیف تاج الدین هلالی؛
  • حضرت محمد(ص)؛
  • عقاید اسلامی[۱].

نیز نگاه کنید به

ادیان در زیمبابوه؛ اسلام و مسلمانان زیمبابوه؛ شخصیت های مهم مسلمان زیمبابوه

کتابشناسی

  1. ایپکچی، محمدحسن (1339). جامعه و فرهنگ زیمبابوه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.162-163.