حزب چارت تای(حزب ملت تایلند): تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
حزب چارت تای را نیز که از احزاب پرسابقه [[تایلند]] است در ۱۹۷۴م ژنرال چاتی چای تشکیل داد و با شرکت در انتخابات سال ۱۹۷۵م برای نخستین بار توانست ۲۸ کرسی [[مجلس نمایندگان تایلند]] را
حزب چارت تای را نیز که از احزاب پرسابقهٔ [[تایلند]] است در ۱۹۷۴م ژنرال چاتی چای (Chatichai Choonhaven) تشکیل داد و با شرکت در انتخابات سال ۱۹۷۵م برای نخستین بار توانست ۲۸ کرسی [[مجلس نمایندگان تایلند]] را به‌دست آورد، این حزب که در دولت‌های ائتلافی دههٔ ۱۹۸۰ هم حضور داشت، در ۱۹۸۸م با کسب ۸۷ کرسی مجلس نمایندگان، تا اوایل سال ۱۹۹۱م برای نخستین بار رهبری دولت [[تایلند]] را در دست گرفت و چاتی چای نیز نخستین نخست‌وزیر منتخب [[تایلند]] پس از سال‌های ۱۹۷۳م تا ۱۹۷۶م بود، در ۱۹۹۲م انشعابی در این حزب رخ داد که منجر به تشکیل حزب چارت پاتانا (Chart Patana) شد. در انتخابات سال ۱۹۹۵م بار دیگر حزب چارت تای با کسب ۹۲ کرسی مجلس به پیروزی رسید و بانهارم سیلپا آرچا رهبر وقت حزب، به نخست‌وزیری رسید و تا آخر نوامبر ۱۹۹۶م در این سمت باقی ماند.


1. Senj Pramoj
این حزب که از احزاب راست میانهٔ [[تایلند]] به‌شمار می‌رود و پایگاه آن بیشتر در نواحی روستایی [[تایلند]] است، پس از این تاریخ دچار افول شد و در انتخابات سال ۲۰۰۵م فقط ۲۶ کرسی به‌دست آورد. تعداد کرسی‌های این حزب در دورهٔ کنونی [[مجلس نمایندگان تایلند|مجلس نمایندگان]] که از اواخر سال ۲۰۱۱م آغاز شد، بالغ بر ۱۹ کرسی است<ref>الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ [[تایلند]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی]،ص.124-125.</ref>.  


2. Chuang Leekpai 3. Abhisit Vijajiva
== نیز نگاه کنید به ==
[[نظام حزبی تایلند]]؛ [[مهم‌ترین احزاب سیاسی تایلند]]؛ [[حزب دموکرات تایلند]]؛ [[حزب تای راک تای تایلند]]


4. Chatichai Choonhaven
== کتابشناسی ==
 
 
به‌دست آورد، این حزب که در دولت‌های ائتلافی دهه ۱۹۸۰هم حضور داشت، در ۱۹۸۸م با کسب ۸۷ کرسی مجلس نمایندگان، تا اوایل سال ۱۹۹۱م برای نخستین بار رهبری دولت تایلند را در دست گرفت و چاتی چای نیز نخستین نخست‌وزیر منتخب تایلند پس از سال‌های ۱۹۷۳م تا ۱۹۷۶م بود، در ۱۹۹۲م انشعابی در این حزب رخ داد که منجر به تشکیل حزب چارت پاتانا شد. در انتخابات سال ۱۹۹۵م بار دیگر حزب چارت تای با کسب ۹۲ کرسی مجلس به پیروزی رسید و بانهارم سیلپا آرچا رهبر وقت حزب، به نخست‌وزیری رسید و تا آخر نوامبر ۱۹۹۶م در این سمت باقی ماند.
 
این حزب که از احزاب راست میانه تایلند به‌شمار می‌رود و پایگاه آن بیشتر در نواحی روستایی تایلند است، پس از این تاریخ دچار افول شد و در انتخابات سال ۲۰۰۵م فقط ۲۶ کرسی به‌دست آورد. تعداد کرسی‌های این حزب در دوره کنونی مجلس نمایندگان که از اواخر سال ۲۰۱۱م آغاز شد، بالغ بر ۱۹ کرسی است.  

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۰۶

حزب چارت تای را نیز که از احزاب پرسابقهٔ تایلند است در ۱۹۷۴م ژنرال چاتی چای (Chatichai Choonhaven) تشکیل داد و با شرکت در انتخابات سال ۱۹۷۵م برای نخستین بار توانست ۲۸ کرسی مجلس نمایندگان تایلند را به‌دست آورد، این حزب که در دولت‌های ائتلافی دههٔ ۱۹۸۰ هم حضور داشت، در ۱۹۸۸م با کسب ۸۷ کرسی مجلس نمایندگان، تا اوایل سال ۱۹۹۱م برای نخستین بار رهبری دولت تایلند را در دست گرفت و چاتی چای نیز نخستین نخست‌وزیر منتخب تایلند پس از سال‌های ۱۹۷۳م تا ۱۹۷۶م بود، در ۱۹۹۲م انشعابی در این حزب رخ داد که منجر به تشکیل حزب چارت پاتانا (Chart Patana) شد. در انتخابات سال ۱۹۹۵م بار دیگر حزب چارت تای با کسب ۹۲ کرسی مجلس به پیروزی رسید و بانهارم سیلپا آرچا رهبر وقت حزب، به نخست‌وزیری رسید و تا آخر نوامبر ۱۹۹۶م در این سمت باقی ماند.

این حزب که از احزاب راست میانهٔ تایلند به‌شمار می‌رود و پایگاه آن بیشتر در نواحی روستایی تایلند است، پس از این تاریخ دچار افول شد و در انتخابات سال ۲۰۰۵م فقط ۲۶ کرسی به‌دست آورد. تعداد کرسی‌های این حزب در دورهٔ کنونی مجلس نمایندگان که از اواخر سال ۲۰۱۱م آغاز شد، بالغ بر ۱۹ کرسی است[۱].

نیز نگاه کنید به

نظام حزبی تایلند؛ مهم‌ترین احزاب سیاسی تایلند؛ حزب دموکرات تایلند؛ حزب تای راک تای تایلند

کتابشناسی

  1. الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ تایلند. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی،ص.124-125.