انجمن هنرمندان اردن: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''انجمن هنرمندان [[اردن]]'''
این انجمن با نام انجمن نمایشنامه نویسان [[اردن]] در سال 1977م تاسیس شد و بسیاری از هنرمندان تئاتر و سینما را گرد‌‌ هم‌ آورد. هدف از ایجاد انجمن؛ انتشار فرهنگ تئاتر و پشتیبانی از فعالیت تئاتر اردن، انتشار کتاب‌های نقد تئاتر و همکاری فرهنگی با موسسه‌های اردنی در این زمینه و تبادل اجرای نمایش‌ها با گروه‌های عربی بود. اساسنامه‌ی انجمن در سال 1986م اصلاح شد و فرصت برای گسترش فعالیت‌های آن فراهم آمد تا شامل تمام زمینه‌های هنر شود و به‌این ترتیب نام آن به «انجمن هنرمندان اردن» تغییر یافت. مطابق اساسنامه‌ی اصلاح شده در سال 1986، برجسته‌ترین اهداف انجمن عبارت است از:


اين انجمن با نام انجمن نمايشنامه نويسان اردن در سال 1977م تاسيس شد و بسياري از هنرمندان تئاتر و سينما را گرد هم آورد. هدف از ايجاد انجمن؛ انتشار فرهنگ تئاتر و پشتيباني از فعاليت تئاتر اردن، انتشار کتاب هاي نقد تئاتر و همکاري فرهنگي با موسسه‌هاي اردني در اين زمينه و تبادل اجراي نمايش ها با گروه هاي عربي بود.
* فعال سازی جنبش هنری [[اردن]] در زمینه‌ی سینما و تئاتر و تلویزیون و گسترش شالوده و بنیاد آن و عمیق کردن فرهنگ هنری مردم؛
* الهام گرفتن از جنبه‌های انسانی و میهنی [[تاریخ اردن]] و قرار دادن آن در جریان هنر عربی و جهانی؛
* تشویق مطالعات هنری تخصصی و انتشار مطبوعات و نشریه‌های هنری؛
* ارتباط با هنرمندان و انجمن‌های عربی و جهانی؛
* تامین سطح معیشتی شایسته برای هنرمندان اردنی.


اساسنامۀ انجمن در سال 1986م اصلاح شد و فرصت براي گسترش فعاليت هاي آن فراهم آمد تا شامل تمام زمينه هاي هنر شود و به اين ترتيب نام آن به «انجمن هنرمندان اردن» تغيير يافت. مطابق اساسنامۀ اصلاح شده در سال 1986، برجسته ترين اهداف انجمن عبارت است از:
درآمد انجمن از مراسم عضویت، حق عضویت، اعانه، هدایا، پاداش، درآمد جشن‌ها و فعالیت‌هایی که انجمن بر آن اشراف داشت، تامین می شد. از میان مهم‌ترین نمایش‌های انجمن تئاتر می‌توان از وحدی فی بیت الجنون نوشته‌ی فیاض و کارگردانی خالد الطریفی در سال 1984م، العریس نوشته‌ی عبد الاله رشید و کارگردانی محمد حلمی در سال 1985م، یا انا یا هو به تهیه کنندگی عبد الطیف شما و کارگردانی محمد حلمی در سال 1985م و تئاتر پاییز ملی به نام کان یا ما کان نوشته و کارگردانی خالد الطریفی در سال1986م نام برد. اجراهایی که انجمن به نمایش گذاشت یا بر آن‌ها اشراف داشت، در سطح عالی و مناسب با مهارت و شایستگی اعضای آن بود؛ اعضای این انجمن بیشتر به صورت فعال در سریال‌های تلویزیونی مشارکت داشتند<ref>لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ [[اردن]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>.


الف: فعال سازي جنبش هنري اردن در زمينۀ سينما و تئاتر و تلويزيون و گسترش شالوده و بنياد آن و عميق کردن فرهنگ هنري مردم.
== نیز نگاه کنید به ==
[[هنر اردن]]؛ [[تئاتر و هنرهای نمایشی اردن]]؛ [[تاریخ هنر اردن]]


ب: الهام گرفتن از جنبه هاي انساني و ميهني تاريخ اردن و قرار دادن آن در جريان هنر عربي و جهاني.
== کتابشناسی ==
 
ج: تشويق مطالعات هنري تخصصي و انتشار مطبوعات و نشريه هاي هنري.
 
د: ارتباط با هنرمندان و انجمن هاي عربي و جهاني.
 
ه: تامين سطح معيشتي شايسته براي هنرمندان اردني.
 
درآمد انجمن از مراسم عضويت، حق عضويت، اعانه، هدايا، پاداش، درآمد جشن ها و فعاليت هايي که انجمن بر آن اشراف داشت، تامين مي شد. از ميان مهم ترين نمايش هاي انجمن تئاتر می‌توان از ''وحدي في بيت الجنون'' نوشتۀ فياض و کارگرداني خالد الطريفي در سال 1984م، ''العريس'' نوشتۀ ''عبد الاله'' رشيد و کارگرداني محمد حلمي در سال 1985م، ''يا انا يا هو'' به تهيه کنندگي ''عبد الطيف'' شما و کارگرداني محمد حلمي در سال 1985م و تئاتر پاييز ملي به نام ''کان يا ما کان'' نوشته و کارگرداني خالد الطريفي در سال1986م نام برد.
 
اجراءاتي که انجمن به نمايش گذاشت يا بر آن ها اشراف داشت، در سطح عالي و مناسب با مهارت و شايستگي اعضاي آن بود؛ اعضاي این انجمن بيشتر به صورت فعال در سريال‌هاي تلویزیوني مشارکت داشتند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۴۴

این انجمن با نام انجمن نمایشنامه نویسان اردن در سال 1977م تاسیس شد و بسیاری از هنرمندان تئاتر و سینما را گرد‌‌ هم‌ آورد. هدف از ایجاد انجمن؛ انتشار فرهنگ تئاتر و پشتیبانی از فعالیت تئاتر اردن، انتشار کتاب‌های نقد تئاتر و همکاری فرهنگی با موسسه‌های اردنی در این زمینه و تبادل اجرای نمایش‌ها با گروه‌های عربی بود. اساسنامه‌ی انجمن در سال 1986م اصلاح شد و فرصت برای گسترش فعالیت‌های آن فراهم آمد تا شامل تمام زمینه‌های هنر شود و به‌این ترتیب نام آن به «انجمن هنرمندان اردن» تغییر یافت. مطابق اساسنامه‌ی اصلاح شده در سال 1986، برجسته‌ترین اهداف انجمن عبارت است از:

  • فعال سازی جنبش هنری اردن در زمینه‌ی سینما و تئاتر و تلویزیون و گسترش شالوده و بنیاد آن و عمیق کردن فرهنگ هنری مردم؛
  • الهام گرفتن از جنبه‌های انسانی و میهنی تاریخ اردن و قرار دادن آن در جریان هنر عربی و جهانی؛
  • تشویق مطالعات هنری تخصصی و انتشار مطبوعات و نشریه‌های هنری؛
  • ارتباط با هنرمندان و انجمن‌های عربی و جهانی؛
  • تامین سطح معیشتی شایسته برای هنرمندان اردنی.

درآمد انجمن از مراسم عضویت، حق عضویت، اعانه، هدایا، پاداش، درآمد جشن‌ها و فعالیت‌هایی که انجمن بر آن اشراف داشت، تامین می شد. از میان مهم‌ترین نمایش‌های انجمن تئاتر می‌توان از وحدی فی بیت الجنون نوشته‌ی فیاض و کارگردانی خالد الطریفی در سال 1984م، العریس نوشته‌ی عبد الاله رشید و کارگردانی محمد حلمی در سال 1985م، یا انا یا هو به تهیه کنندگی عبد الطیف شما و کارگردانی محمد حلمی در سال 1985م و تئاتر پاییز ملی به نام کان یا ما کان نوشته و کارگردانی خالد الطریفی در سال1986م نام برد. اجراهایی که انجمن به نمایش گذاشت یا بر آن‌ها اشراف داشت، در سطح عالی و مناسب با مهارت و شایستگی اعضای آن بود؛ اعضای این انجمن بیشتر به صورت فعال در سریال‌های تلویزیونی مشارکت داشتند[۱].

نیز نگاه کنید به

هنر اردن؛ تئاتر و هنرهای نمایشی اردن؛ تاریخ هنر اردن

کتابشناسی

  1. لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ اردن. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)