وضعیت اقتصادی و معیشتی در سریلانکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « ='''2-2-3.        درآمد خانوار'''= به طور كلي اداره امور خانواده در سريلانكا وظيفه مردان است. بر پایه آن­چه در سال 2007 اعلام شده درآمد ناخالص ملی سریلانکا 02/82 میلیارد دلار و درآمد سرانه ناخالص ملی 4300 دلار که 8/17 درصد آن به بخش کشاورزی، 6/27 درصد به صنعت و 5...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
به طور كلی اداره امور خانواده در سریلانكا وظیفه مردان است. بر پایه آن­چه در سال 2007 اعلام شده درآمد ناخالص ملی سریلانکا 82/02 میلیارد دلار و درآمد سرانه ناخالص ملی 4300 دلار که 17/8درصد آن به بخش کشاورزی،27/6درصد به صنعت و 54/4 درصد آن به بخش خدمات اختصاص داشته است. تورم سالانه 11/6درصد بوده است. این کشور مجموعا 8/08میلیون نفر نیروی کار دارد که 45 درصد آن­ها در بخش خدمات، 38 درصد در بخش کشاورزی و 17 درصد در بخش صنعت مشغول کار هستند. نرخ بیکاری نیز 7/7 درصد است.


='''2-2-3.        درآمد خانوار'''=
اگر چه همه مذاهب و نژادهای مختلف سریلانکا برای خانواده احترام ویژه­ای قایل هستند، اما فقر نسبتاً فراگیر عزّت مردم کشور را تهدید می­کند. سطح دستمزدها و درآمدها پایین و هزینه زندگی بالا و بلکه همواره رو به افزایش است. بعضی از خانواده‌­ها حتی مشکل سیر کردن شکم خود و فرزندانشان را دارند<ref name=":1">Encyclopedia, A. (1995). ''Encyclopedia Americana'' (Vol. 25). Encyclopedia Americana Corporation.</ref>.  
به طور كلي اداره امور خانواده در سريلانكا وظيفه مردان است. بر پایه آن­چه در سال 2007 اعلام شده درآمد ناخالص ملی سریلانکا 02/82 میلیارد دلار و درآمد سرانه ناخالص ملی 4300 دلار که 8/17 درصد آن به بخش کشاورزی، 6/27 درصد به صنعت و 5/54 درصد آن به بخش خدمات اختصاص داشته است. تورم سالانه 6/11 درصد بوده است. این کشور مجموعا 08/8 میلیون نفر نیروی کار دارد که 45 درصد آن­ها در بخش خدمات، 38 درصد در بخش کشاورزی و 17 درصد در بخش صنعت مشغول کار هستند. نرخ بیکاری نیز 7/7 درصد است.


اگر چه همه مذاهب و نژادهای مختلف سریلانکا برای خانواده احترام ویژه­ای قایل هستند، اما فقر نسبتاً فراگیر عزّت مردم کشور را تهدید می­کند. سطح دستمزدها و درآمدها پایین و هزینه زندگی بالا و بلکه همواره رو به افزایش است. بعضی از خانواده­ها حتی مشکل سیر کردن شکم خود و فرزندانشان را دارند (Encyclopedia, 1995, ص. 550 c). چهل درصد خانوارها درآمدی پایین و بیست درصد آن­ها درآمد بالایی دارند. تعداد زیادی از زنان و مردان این کشور برای کار و کلفتی و کسب درآمد روانه کشورهای عربی و خاورمیانه می­شوند. این اقدام تا اندازه­ای وضع مادی و نامطلوب آن­ها را بهبود می­بخشد و باعث رونق بازار، داد و ستد، ساختمان سازی و سازندگی می­گرددبنا بر آمار منتشر شده، طی سال های 2008 - 1994 چهارده درصد مردم زیر خط فقر زندگی ­کرده و درآمد روزانه آن­ها کمتر از  یک دلار و بیست و پنج سنت بوده است (unicef).  به رغم کمبود بودجه و وجود چنین واقعیت هایی، دولت سریلانکا خدمات اجتماعی فراوانی شامل آموزش و بهداشت رایگان و کمک­هایی را به مردم ارایه می کند. دولت در سراسر کشور مراکز بهداشت رایگانی را راه اندازی کرده و از این طریق نرخ سن امید به زندگی را افزایش داده است. به وسیله سیاست کمک به اقشار محروم و توزیع مواد غذایی وضعیت سوء تغذیه را بهبود بخشیده و در دهه1980 با انبوه سازی مسکن ارزان برای بسیاری از نیازمندان مسکن فراهم کرده است.
چهل درصد خانوارها درآمدی پایین و بیست درصد آن­ها درآمد بالایی دارند. تعداد زیادی از زنان و مردان این کشور برای کار و کلفتی و کسب درآمد روانه کشورهای عربی و خاورمیانه می­ شوند. این اقدام تا اندازه­ای وضع مادی و نامطلوب آن­ها را بهبود می­ بخشد و باعث رونق بازار، داد و ستد، ساختمان سازی و سازندگی می­ گردد.   
 
بنابر آمار منتشر شده، طی سال های1994 تا 2008 چهارده درصد مردم زیر خط فقر زندگی ­کرده و درآمد روزانه آن­ها کمتر از  یک دلار و بیست و پنج سنت بوده است<ref>برگرفته از سایت یونیسف، قابل بازیابی از https://www.unicef.org/</ref>. به رغم کمبود بودجه و وجود چنین واقعیت هایی، دولت [[سریلانکا]] خدمات اجتماعی فراوانی شامل آموزش و بهداشت رایگان و کمک‌­هایی را به مردم ارایه می کند. دولت در سراسر کشور مراکز بهداشت رایگانی را راه اندازی کرده و از این طریق نرخ سن امید به زندگی را افزایش داده است. به وسیله سیاست کمک به اقشار محروم و توزیع مواد غذایی وضعیت سوء تغذیه را بهبود بخشیده و در دهه1980 با انبوه سازی مسکن ارزان برای بسیاری از نیازمندان مسکن فراهم کرده است.<ref name=":5">رکنی، مهدیقلی (1391). جامعه و فرهنگ [[سریلانکا]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>
 
{{به روز رسانی}}
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[وضعیت اقتصادی و معیشتی در افغانستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در ژاپن]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در روسیه]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در تونس]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در لبنان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشت مردم چین]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در سنگال]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در فرانسه]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در آرژانتین]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در مالی]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در سودان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در ساحل عاج]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در زیمبابوه]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در اوکراین]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در اسپانیا]]؛ [[وضعيت اقتصادی و معيشتی در اردن]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در اتیوپی]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در سیرالئون]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در قطر]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در تایلند]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در گرجستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در قزاقستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در تاجیکستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در بنگلادش]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۳۰

به طور كلی اداره امور خانواده در سریلانكا وظیفه مردان است. بر پایه آن­چه در سال 2007 اعلام شده درآمد ناخالص ملی سریلانکا 82/02 میلیارد دلار و درآمد سرانه ناخالص ملی 4300 دلار که 17/8درصد آن به بخش کشاورزی،27/6درصد به صنعت و 54/4 درصد آن به بخش خدمات اختصاص داشته است. تورم سالانه 11/6درصد بوده است. این کشور مجموعا 8/08میلیون نفر نیروی کار دارد که 45 درصد آن­ها در بخش خدمات، 38 درصد در بخش کشاورزی و 17 درصد در بخش صنعت مشغول کار هستند. نرخ بیکاری نیز 7/7 درصد است.

اگر چه همه مذاهب و نژادهای مختلف سریلانکا برای خانواده احترام ویژه­ای قایل هستند، اما فقر نسبتاً فراگیر عزّت مردم کشور را تهدید می­کند. سطح دستمزدها و درآمدها پایین و هزینه زندگی بالا و بلکه همواره رو به افزایش است. بعضی از خانواده‌­ها حتی مشکل سیر کردن شکم خود و فرزندانشان را دارند[۱].

چهل درصد خانوارها درآمدی پایین و بیست درصد آن­ها درآمد بالایی دارند. تعداد زیادی از زنان و مردان این کشور برای کار و کلفتی و کسب درآمد روانه کشورهای عربی و خاورمیانه می­ شوند. این اقدام تا اندازه­ای وضع مادی و نامطلوب آن­ها را بهبود می­ بخشد و باعث رونق بازار، داد و ستد، ساختمان سازی و سازندگی می­ گردد. 

بنابر آمار منتشر شده، طی سال های1994 تا 2008 چهارده درصد مردم زیر خط فقر زندگی ­کرده و درآمد روزانه آن­ها کمتر از  یک دلار و بیست و پنج سنت بوده است[۲]. به رغم کمبود بودجه و وجود چنین واقعیت هایی، دولت سریلانکا خدمات اجتماعی فراوانی شامل آموزش و بهداشت رایگان و کمک‌­هایی را به مردم ارایه می کند. دولت در سراسر کشور مراکز بهداشت رایگانی را راه اندازی کرده و از این طریق نرخ سن امید به زندگی را افزایش داده است. به وسیله سیاست کمک به اقشار محروم و توزیع مواد غذایی وضعیت سوء تغذیه را بهبود بخشیده و در دهه1980 با انبوه سازی مسکن ارزان برای بسیاری از نیازمندان مسکن فراهم کرده است.[۳]

در حال به روز رسانی و ویرایش

نیز نگاه کنید به

وضعیت اقتصادی و معیشتی در افغانستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در ژاپن؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در روسیه؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در تونس؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در لبنان؛ وضعیت اقتصادی و معیشت مردم چین؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در سنگال؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در فرانسه؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در آرژانتین؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در مالی؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در سودان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در ساحل عاج؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در زیمبابوه؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در اوکراین؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در اسپانیا؛ وضعيت اقتصادی و معيشتی در اردن؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در اتیوپی؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در سیرالئون؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در قطر؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در تایلند؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در گرجستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در قزاقستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در تاجیکستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در بنگلادش

کتابشناسی

  1. Encyclopedia, A. (1995). Encyclopedia Americana (Vol. 25). Encyclopedia Americana Corporation.
  2. برگرفته از سایت یونیسف، قابل بازیابی از https://www.unicef.org/
  3. رکنی، مهدیقلی (1391). جامعه و فرهنگ سریلانکا. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)