موقعیت جغرافیایی قزاقستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[قزاقستان]] که به زبان قزاقی: ،(KasaxcTaH) و به [[زبان روسی]]: (KasaxcraH) خوانده و نوشته می شود با موقعیت ریاضي ۴۸ درجه ش[[مالی]] و 68 درجه شرقی و منطقه زمانی به ساعت جهانی 5+ و وسعت ۲,۷۱۷,۳۰۰ کیلومتر مربع سرزمینی کم ارتفاع و وسیع بیابانی، نیمه بیابانی و استپ در شمال آسیاي مرکزی آسیای مرکزی متشکل از پنج کشور ازبکستان،
[[قزاقستان]] که به زبان قزاقی(KasaxcTaH) و به [[زبان روسی]] (KasaxcraH) خوانده و نوشته می شود با موقعیت ریاضی ۴۸ درجه ش[[مالی]] و 68 درجه شرقی و منطقه زمانی به ساعت جهانی 5+ و وسعت ۲,۷۱۷,۳۰۰ کیلومتر مربع سرزمینی کم ارتفاع و وسیع بیابانی، نیمه بیابانی و استپ در شمال آسیای مرکزی آسیای مرکزی متشکل از پنج کشور ازبکستان، ترکمنستان، [[تاجیکستان]]، [[قزاقستان]] و قرقیرقستان قرار گرفته است که از سواحل شرقی دریای خزر تا مرز [[جمهوری خلق چین]] امتداد یافته است. این کشور که تا سال ۱۹۹۱ بخشی از اتحاد جماهیر شوروی به شمار می رفت، از شمال و شمال شرقی با [[روسیه]]، همجوار دشت‌های سیبری غربی با ۶,۸۴۶ کیلومتر، از شرق با [[چین]] با ۱,۵۳۵ کیلومتر، در جنوب شرقی با قرقیزستان با ۱,۰۵۱ کیلومتر، در جنوب با ازبکستان با ۲,۲۰۳ کیلومتر و در جنوب غربی با ترکمنستان با ۳۷۹ کیلومتر و با حدود ۱۸۹۴ کیلومتربا سواحل شمال شرقی دریای خزر همسایه است که مجموع کل طول مرزهای این کشور ۱۲۰۱۲ کیلو متر می باشد. این کشور به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا پس از [[روسیه]]، [[کانادا]]، [[چین]]، [[آمریکا]]، برزیل، استرالیا، هند و [[آرژانتین]]، پا به عرصه وجود گذاشت و در پیمان دوستی و همکاری متقابل [[روسیه]] و [[قزاقستان]] که در روز ۲۵ م۱۹۹۳ در [[مسکو]] به امضا رسید رؤسای جمهور دو کشور علاوه بر سایر موضوعات، در مورد به رسمیت شناختن مرزهای موجود بین دو کشور به توافق رسیدند.
{| class="wikitable"
| colspan="2" |فدراسیون روسیه
|
|-
|
|قزاقستان
|مغولستان
|-
|
|
|چین
|-
|
|ترکمنستان
|
|}ترکمنستان، [[تاجیکستان]]، قزاقستان و قرقیرقستان قرار گرفته است که از سواحل شرقی دریای خزر تا مرز [[جمهوری خلق چین]] امتداد یافته است: این کشور که تا سال ۱۹۹۱ بخشی از اتحاد جماهیر شوروی به شمار می رفت، از شمال و شمال شرقی با [[روسیه]]، همجوار دشت‌های سیبری غربی با ۶,۸۴۶ کیلومتر، از شرق با [[چین]] با ۱,۵۳۵ کیلومتر، در جنوب شرقی با قرقیزستان با ۱,۰۵۱ کیلومتر، در جنوب با ازبکستان با ۲,۲۰۳ کیلومتر و در جنوب غربی با ترکمنستان با ۳۷۹ کیلومتر و با حدود ۱۸۹۴ کیلومتربا سواحل شمال شرقی دریای خزر همسایه است که مجموع کل طول مرزهای این کشور ۱۲۰۱۲ کیلو متر می باشد. این کشور به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا پس از [[روسیه]]، [[کانادا]]، [[چین]]، آمریکا، برزیل، استرالیا، هند و [[آرژانتین]]» پا به عرصه وجود گذاشت و در پیمان دوستی و همکاری متقابل [[روسیه]] و قزاقستان که در روز ۲۵ م۱۹۹۳ در [[مسکو]] به امضا رسید رؤسای جمهور دو کشور علاوه بر سایر موضوعات، در مورد به رسمیت شناختن مرزهای موجود بین دو کشور به توافق رسیدند.  


قزاقستان یکی از میراث داران اقتصاد بزرگ جاده‌ی ابریشم و پل ارتباطی میان اروپا و آسیای شرقی به شمار می آید، امروز به سبب کشف منابع غنی انرژی نیز در کانون توجه شدید بازیگران بین المللی قرار گرفته است. این منطقه به مثابه ی سرزمینی بکر و دست نخورده، دارای منابع و معادن زیرزمینی فراوانی است. این کشور پس از استقلال از نظر وسعت و مساحت جغرافیایی به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا شناخته شد، که مساحت آن تقریبا با مساحت کل کشورهای اروپای غربی برابری می‌کند، در منطقه، بعد از روسیه و چین بیشترین مساحت را دارا است و در بین کشور های اسلامی بزرگترین کشور محسوب می شود. مساحت این 9
[[قزاقستان]] یکی از میراث داران اقتصاد بزرگ جاده‌ی ابریشم و پل ارتباطی میان اروپا و آسیای شرقی به شمار می آید، امروز به سبب کشف منابع غنی انرژی نیز در کانون توجه شدید بازیگران بین المللی قرار گرفته است. این منطقه به مثابه ی سرزمینی بکر و دست نخورده، دارای منابع و معادن زیرزمینی فراوانی است. این کشور پس از استقلال از نظر وسعت و مساحت جغرافیایی به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا شناخته شد، که مساحت آن تقریبا با مساحت کل کشورهای اروپای غربی برابری می‌کند، در منطقه، بعد از [[روسیه]] و [[چین]] بیشترین مساحت را دارا است و در بین کشور های اسلامی بزرگترین کشور محسوب می شود. مساحت این کشور تقریبا سه برابر کشور ترکیه و پاکستان و ۲ برابر کشور جمهوری اسلامی ایران است. از آنجا که بخشی از [[قزاقستان]] در قاره اروپا قرار دارد کشوری اوراسیایی محسوب می شود ولی از نظر تقسیمات بین المللی و تقسیمات قاراه ای عموما کشوری آسیایی است<ref>صابری، اصغر(1395). جامعه و فرهنگ [[قزاقستان]]. تهران: [https://www/icro.ir سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
[[موقعیت جغرافیایی کانادا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی فرانسه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سودان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی ساحل عاج]]؛ [[موقعیت جغرافیایی زیمبابوه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی تایلند]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اسپانیا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی آرژانتین]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اردن]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سوریه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی قطر]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اتیوپی]]؛ [[موقعیت جغرافیایی مالی]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سریلانکا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی گرجستان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی تاجیکستان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی بنگلادش]]


کشور تقریبا سه برابر کشور ترکیه و پاکستان و ۲ برابر کشور جمهوری اسلامی ایران است. از آنجا که بخشی از قزاقستان در قاره اروپا قرار دارد کشوری اوراسیایی محسوب می شود ولی از نظر تقسیمات بین المللی و تقسیمات قاراه ای عموما کشوری آسیایی است.
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:ویژگی ها وموقعیت جغرافیایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۳۷

قزاقستان که به زبان قزاقی(KasaxcTaH) و به زبان روسی (KasaxcraH) خوانده و نوشته می شود با موقعیت ریاضی ۴۸ درجه شمالی و 68 درجه شرقی و منطقه زمانی به ساعت جهانی 5+ و وسعت ۲,۷۱۷,۳۰۰ کیلومتر مربع سرزمینی کم ارتفاع و وسیع بیابانی، نیمه بیابانی و استپ در شمال آسیای مرکزی آسیای مرکزی متشکل از پنج کشور ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیرقستان قرار گرفته است که از سواحل شرقی دریای خزر تا مرز جمهوری خلق چین امتداد یافته است. این کشور که تا سال ۱۹۹۱ بخشی از اتحاد جماهیر شوروی به شمار می رفت، از شمال و شمال شرقی با روسیه، همجوار دشت‌های سیبری غربی با ۶,۸۴۶ کیلومتر، از شرق با چین با ۱,۵۳۵ کیلومتر، در جنوب شرقی با قرقیزستان با ۱,۰۵۱ کیلومتر، در جنوب با ازبکستان با ۲,۲۰۳ کیلومتر و در جنوب غربی با ترکمنستان با ۳۷۹ کیلومتر و با حدود ۱۸۹۴ کیلومتربا سواحل شمال شرقی دریای خزر همسایه است که مجموع کل طول مرزهای این کشور ۱۲۰۱۲ کیلو متر می باشد. این کشور به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا پس از روسیه، کانادا، چین، آمریکا، برزیل، استرالیا، هند و آرژانتین، پا به عرصه وجود گذاشت و در پیمان دوستی و همکاری متقابل روسیه و قزاقستان که در روز ۲۵ م۱۹۹۳ در مسکو به امضا رسید رؤسای جمهور دو کشور علاوه بر سایر موضوعات، در مورد به رسمیت شناختن مرزهای موجود بین دو کشور به توافق رسیدند.

قزاقستان یکی از میراث داران اقتصاد بزرگ جاده‌ی ابریشم و پل ارتباطی میان اروپا و آسیای شرقی به شمار می آید، امروز به سبب کشف منابع غنی انرژی نیز در کانون توجه شدید بازیگران بین المللی قرار گرفته است. این منطقه به مثابه ی سرزمینی بکر و دست نخورده، دارای منابع و معادن زیرزمینی فراوانی است. این کشور پس از استقلال از نظر وسعت و مساحت جغرافیایی به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا شناخته شد، که مساحت آن تقریبا با مساحت کل کشورهای اروپای غربی برابری می‌کند، در منطقه، بعد از روسیه و چین بیشترین مساحت را دارا است و در بین کشور های اسلامی بزرگترین کشور محسوب می شود. مساحت این کشور تقریبا سه برابر کشور ترکیه و پاکستان و ۲ برابر کشور جمهوری اسلامی ایران است. از آنجا که بخشی از قزاقستان در قاره اروپا قرار دارد کشوری اوراسیایی محسوب می شود ولی از نظر تقسیمات بین المللی و تقسیمات قاراه ای عموما کشوری آسیایی است[۱].

نیز نگاه کنید به

موقعیت جغرافیایی کانادا؛ موقعیت جغرافیایی فرانسه؛ موقعیت جغرافیایی سودان؛ موقعیت جغرافیایی ساحل عاج؛ موقعیت جغرافیایی زیمبابوه؛ موقعیت جغرافیایی تایلند؛ موقعیت جغرافیایی اسپانیا؛ موقعیت جغرافیایی آرژانتین؛ موقعیت جغرافیایی اردن؛ موقعیت جغرافیایی سوریه؛ موقعیت جغرافیایی قطر؛ موقعیت جغرافیایی اتیوپی؛ موقعیت جغرافیایی مالی؛ موقعیت جغرافیایی سریلانکا؛ موقعیت جغرافیایی گرجستان؛ موقعیت جغرافیایی تاجیکستان؛ موقعیت جغرافیایی بنگلادش

کتابشناسی

  1. صابری، اصغر(1395). جامعه و فرهنگ قزاقستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)