قبیله منده: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
این قبیله از دیرباز به عنوان یکی از قبایل بزرگ و عمده کشور [[سیرالئون]] درنظر گرفته ‌شده و تقریباً یک سوم جمعیت کشور را در برمی‌گیرد. براساس تحقیقات صورت گرفته به‌نظر می‌رسد خاستگاه [[قبیله منده|مندی‌ها]] از ارتفاعات لیبریا بوده و بخشی از آنها از این کشور به [[سیرالئون]] مهاجرت کرده‌اند. زبان مردمان منده در گروه زبان‌های منطقه غرب آفریقا جای می‌گیرد و به سه لهجه: کپامنده(Kpa mende)، وانجامانده(Wanjame mende) و کی‌منده(Kii mende) تقسیم می‌شود. گروه‌های متعدد قومی منشعب از منده بیشتر در ایالات جنوبی و غربی [[سیرالئون]] سکونت دارند. [[قبیله منده|منده‌ها]] از سطح فرهنگی بالایی برخوردارند و اکثر آنان از دین اسلام تبعیت می‌کنند. دکتر میلتون مارگاری که پس از استقلال کشور مقام نخست‌وزیری [[سیرالئون|سیرالئون ر]]<nowiki/>ا برعهده گرفت از اعضاء [[قبیله منده]](Mende) بود. شغل اصلی مردمان [[قبیله منده|منده]] کشاورزی است<ref>کریمی شرفشاده، عسکر(1382). سیرالئون. وزارت امور خارجه: تهران،ص.14.</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ [[سیرالئون]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.
این قبیله از دیرباز به عنوان یکی از قبایل بزرگ و عمده کشور [[سیرالئون]] درنظر گرفته ‌شده و تقریباً یک سوم جمعیت کشور را در برمی‌گیرد. براساس تحقیقات صورت گرفته به‌نظر می‌رسد خاستگاه [[قبیله منده|مندی‌ها]] از ارتفاعات لیبریا بوده و بخشی از آنها از این کشور به [[سیرالئون]] مهاجرت کرده‌اند. زبان مردمان منده در گروه زبان‌های منطقه غرب آفریقا جای می‌گیرد و به سه لهجه: کپامنده(Kpa mende)، وانجامانده(Wanjame mende) و کی‌منده(Kii mende) تقسیم می‌شود.  
 
گروه‌های متعدد قومی منشعب از منده بیشتر در ایالات جنوبی و غربی [[سیرالئون]] سکونت دارند. [[قبیله منده|منده‌ها]] از سطح فرهنگی بالایی برخوردارند و اکثر آنان از دین اسلام تبعیت می‌کنند. دکتر میلتون مارگاری که پس از استقلال کشور مقام نخست‌وزیری [[سیرالئون|سیرالئون ر]]<nowiki/>ا برعهده گرفت از اعضاء [[قبیله منده]](Mende) بود. شغل اصلی مردمان [[قبیله منده|منده]] کشاورزی است<ref>کریمی شرفشاده، عسکر(1382). [[سیرالئون]]. تهران: وزارت امور خارجه، تهران،ص.14.</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ [[سیرالئون]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.


==نیز نگاه کنید به==
==نیز نگاه کنید به==
[[جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون]]؛ [[اقوام و قبایل سیرالئون]]
==کتابشناسی==
==کتابشناسی==
<references />
[[رده:اقوام شاخص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۵۳

این قبیله از دیرباز به عنوان یکی از قبایل بزرگ و عمده کشور سیرالئون درنظر گرفته ‌شده و تقریباً یک سوم جمعیت کشور را در برمی‌گیرد. براساس تحقیقات صورت گرفته به‌نظر می‌رسد خاستگاه مندی‌ها از ارتفاعات لیبریا بوده و بخشی از آنها از این کشور به سیرالئون مهاجرت کرده‌اند. زبان مردمان منده در گروه زبان‌های منطقه غرب آفریقا جای می‌گیرد و به سه لهجه: کپامنده(Kpa mende)، وانجامانده(Wanjame mende) و کی‌منده(Kii mende) تقسیم می‌شود.

گروه‌های متعدد قومی منشعب از منده بیشتر در ایالات جنوبی و غربی سیرالئون سکونت دارند. منده‌ها از سطح فرهنگی بالایی برخوردارند و اکثر آنان از دین اسلام تبعیت می‌کنند. دکتر میلتون مارگاری که پس از استقلال کشور مقام نخست‌وزیری سیرالئون را برعهده گرفت از اعضاء قبیله منده(Mende) بود. شغل اصلی مردمان منده کشاورزی است[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون؛ اقوام و قبایل سیرالئون

کتابشناسی

  1. کریمی شرفشاده، عسکر(1382). سیرالئون. تهران: وزارت امور خارجه، تهران،ص.14.
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)