التنظیم الشعبی الناصری لبنان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''التنظیم الشعبی الناصری*:''' بنیانگزار این  جریان سیاسی که صحنه اصلی فعالیت های آن شهر صیدا در جنوب لبنان می باشد، معروف سعد نماینده اسبق این شهر در مجلس نمایندگان بود. وی در آستانه جنگ داخلی لبنان در جریان یک تظاهرات اعتراض آمیز کارگری در صیدا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''التنظیم الشعبی الناصری*:''' بنیانگزار این  جریان سیاسی که صحنه اصلی فعالیت های آن شهر صیدا در جنوب لبنان می باشد، معروف سعد نماینده اسبق این شهر در مجلس نمایندگان بود. وی در آستانه جنگ داخلی لبنان در جریان یک تظاهرات اعتراض آمیز کارگری در صیدا ترور شد و پس از آن پسرش مصطفی رهبری آن را بر عهده گرفت. نیروهای شبه نظامی این تشکیلات با حمایت تسلیحاتی و مالی سازمان های فلسطینی در جنگ داخلی شرکت داشت و در جریان تهاجم نیروهای اسرائیلی در سال1982 نیز با امکانات و نفرات محدود خود در جبهه مقاومت قرارگرفت. مصطفی سعد رهبر این جریان چند بار مورد سوءقصد قرارگرفت که در یک مورد به از دست دادن بینایی وی منجر شد.
بنیانگذار جریان سیاسی [[التنظیم الشعبی الناصری لبنان]](سازمان مردمی‌ناصری)، که صحنه اصلی فعالیت‌های آن شهر صیدا در جنوب [[لبنان]] می‌باشد، معروف سعد نماینده اسبق این شهر در مجلس نمایندگان بود. وی در آستانه جنگ داخلی [[لبنان]] در جریان یک تظا[[هرات]] اعتراض آمیز کارگری در صیدا ترور شد و پس از آن پسرش مصطفی رهبری آن را بر عهده گرفت. نیروهای شبه نظامی‌ این تشکیلات با حمایت تسلیحاتی و [[مالی]] سازمان‌های فلسطینی در جنگ داخلی شرکت داشت و در جریان تهاجم نیروهای اسراییلی در سال 1982 نیز با امکانات و نفرات محدود خود در جبهه مقاومت قرار گرفت. مصطفی سعد رهبر این جریان چند بار مورد سوء قصد قرار گرفت که در یک مورد به از دست دادن بینایی وی منجر شد.


این جریان سیاسی که دارای گرایش های ناصری است، در سال های اخیر از فعالیت های محدودی در شهر صیدا و برخی مناطق در بقاع برخوردار و دارای مجموعه ای فرهنگی در صیدا است. به لحاظ سیاسی نیز این تشکیلات در رقابت با جریان سیاسی المستقبل و دارای مواضعی نزدیک به حزب الله و ائتلاف 8 مارس است.
این جریان سیاسی که دارای گرایش‌های ناصری است، در سال‌های اخیر از فعالیت‌های محدودی در شهر صیدا و برخی مناطق در بقاع برخوردار و دارای مجموعه‌ای فرهنگی در صیدا است. به لحاظ سیاسی نیز این تشکیلات در رقابت با جریان سیاسی المستقبل و دارای مواضعی نزدیک به [[حزب الله لبنان|حزب‌الله]] و [[لبنان معاصر|ائتلاف 8 مارس]] است.<ref>صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ [[لبنان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، ص. 142-143.</ref>
----*سازمان مردمي ناصري
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[سیاست و حکومت لبنان]]؛ [[نظام حزبی لبنان]]
 
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:احزاب و جریان های سیاسی شاخص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۳۲

بنیانگذار جریان سیاسی التنظیم الشعبی الناصری لبنان(سازمان مردمی‌ناصری)، که صحنه اصلی فعالیت‌های آن شهر صیدا در جنوب لبنان می‌باشد، معروف سعد نماینده اسبق این شهر در مجلس نمایندگان بود. وی در آستانه جنگ داخلی لبنان در جریان یک تظاهرات اعتراض آمیز کارگری در صیدا ترور شد و پس از آن پسرش مصطفی رهبری آن را بر عهده گرفت. نیروهای شبه نظامی‌ این تشکیلات با حمایت تسلیحاتی و مالی سازمان‌های فلسطینی در جنگ داخلی شرکت داشت و در جریان تهاجم نیروهای اسراییلی در سال 1982 نیز با امکانات و نفرات محدود خود در جبهه مقاومت قرار گرفت. مصطفی سعد رهبر این جریان چند بار مورد سوء قصد قرار گرفت که در یک مورد به از دست دادن بینایی وی منجر شد.

این جریان سیاسی که دارای گرایش‌های ناصری است، در سال‌های اخیر از فعالیت‌های محدودی در شهر صیدا و برخی مناطق در بقاع برخوردار و دارای مجموعه‌ای فرهنگی در صیدا است. به لحاظ سیاسی نیز این تشکیلات در رقابت با جریان سیاسی المستقبل و دارای مواضعی نزدیک به حزب‌الله و ائتلاف 8 مارس است.[۱]

نیز نگاه کنید به

سیاست و حکومت لبنان؛ نظام حزبی لبنان

کتابشناسی

  1. صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص. 142-143.