رشد جمعیت امارات متحده عربی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «رشد جمعیت در امارات متحده عربی در سال‌های اخیر به طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته است. نرخ رشد جمعیت در سال ۲۰۲۴ حدود ۱.۱۸ درصد تخمین زده می‌شود، درحالی‌که این نرخ در سال ۲۰۱۵ معادل ۱.۵ درصد بود. نرخ رشد جمعیت امارات متحده عربی طی چند دهه اخیر به...» ایجاد کرد)
 
برچسب‌ها: تغییر مسیر جدید ویرایشگر دیداری
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
رشد جمعیت در امارات متحده عربی در سال‌های اخیر به طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته است. نرخ رشد جمعیت در سال ۲۰۲۴ حدود ۱.۱۸ درصد تخمین زده می‌شود، درحالی‌که این نرخ در سال ۲۰۱۵ معادل ۱.۵ درصد بود. نرخ رشد جمعیت امارات متحده عربی طی چند دهه اخیر به دلیل روندهای مهاجرتی، بیشتر از رشد طبیعی (تولد منهای مرگ) بوده است. رشد جمعیت کنونی نسبت به موج افزایش قبلی در دهه ۲۰۰۰، زمانی که بخش‌هایی همچون ساخت‌وساز، گردشگری و انرژی تعداد زیادی نیروی کار خارجی را جذب می‌کردند، کاهش‌یافته است. این کاهش نرخ رشد عمدتاً به دلیل کاهش نرخ زادوولد در میان جمعیت بومی و همچنین تغییرات اقتصادی و مهاجرتی است. تعداد تولدها در سال ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۱۵ کاهش‌یافته است، با نرخ تولد در میان بومیان که به طور متوسط حدود ۲.۰ فرزند به‌ازای هر زن است، درحالی‌که در سال ۲۰۱۵ این نرخ حدود ۲.۵ فرزند بود. در مقابل، مهاجران که بخش عمده‌ای از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، معمولاً نرخ تولد بالاتری دارند، اما این افزایش نرخ تولد در کل جمعیت کشور به دلیل تعداد کم این گروه در مقایسه با کل جمعیت بومی، تأثیر کمتری دارد.
#تغییر_مسیر [[رشد جمعیت در امارات متحده عربی]]<references />
 
بر اساس سرشماری ۲۰۲۴، بخش زیادی از رشد اخیر جمعیت در مناطق شهری، به‌ویژه در دبی، ابوظبی و شارجه متمرکز است که اکثریت جمعیت را در خود جای‌داده‌اند سیاست‌های دولت به‌تدریج به سمت تشویق نرخ زادوولد بالاتر در میان شهروندان اماراتی حرکت کرده و مشوق‌هایی همچون مسکن، تحصیل و خدمات درمانی برای تشویق به تشکیل خانواده ارائه می‌دهد. نرخ باروری زنان اماراتی نیز اندکی افزایش‌یافته و از ۲.۳ در سال ۲۰۱۰ به ۲.۵ در سال ۲۰۲۴ رسیده است، هرچند که همچنان زیر سطح جایگزینی قرار دارد. پیش‌بینی می‌شود که رشد جمعیت در آینده همچنان وابسته به مهاجرت باشد، باوجوداینکه دولت تلاش‌هایی برای تشویق به افزایش جمعیت بومی انجام داده است. این کشور برنامه‌های بلندمدتی مانند استراتژی جمعیتی ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ را در دستور کار قرار داده که در آن تمرکز بر افزایش جمعیت بومی و کاهش وابستگی به نیروی کار مهاجر است. هدف این برنامه‌ها، افزایش تدریجی نرخ تولد میان شهروندان اماراتی از طریق ارائه مشوق‌های اقتصادی، مسکن، و تسهیلات اجتماعی است. علاوه بر این، توسعه زیرساخت‌های شهری پایدار و افزایش کیفیت زندگی از دیگر محورهای این برنامه‌ها به شمار می‌آیند. پیش‌بینی جمعیت آینده نشان می‌دهد که در صورت ادامه روندهای فعلی و اجرای موفقیت‌آمیز برنامه‌های جمعیتی، جمعیت امارات تا سال ۲۰۳۰ ممکن است به حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون نفر برسد. همچنین پیش‌بینی‌ها برای سال ۲۰۵۰ نشان می‌دهد که جمعیت این کشور می‌تواند از ۱۵ میلیون نفر نیز فراتر رود، اگرچه این رشد همچنان وابسته به مهاجرت نیروی کار خارجی خواهد بود. درعین‌حال، انتظار می‌رود جمعیت بومی همچنان درصد کوچکی از کل جمعیت کشور را تشکیل دهد، مگر اینکه سیاست‌های دولت در زمینه افزایش نرخ زادوولد میان شهروندان اماراتی تأثیر چشمگیری داشته باشد.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۰۵