سازماندهی ارتش سرخ در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «دِنگ پس از بازگشت به چین، به دلیل تحصیلات در رشته­ ی مكانیك و آشنایی با زبان فرانسه و هم­چنین فعالیت حزبی كه در خارج از كشور داشت، مورد توجه رهبران حزب قرار گرفته و از او در سازماندهی ارتش سرخ استفاده كردند...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ]] پس از بازگشت به [[چین]]، به دلیل تحصیلات در رشته­ ی مكانیك و آشنایی با زبان فرانسه و هم­چنین فعالیت حزبی كه در خارج از كشور داشت، مورد توجه رهبران حزب قرار گرفته و از او در سازماندهی ارتش سرخ استفاده كردند. او در خلال سال­های1927تا1929 در [[شانگهای]] اقامت گزیده و در سازماندهی تظاهرات چپگرایان در این شهر فعال بود. كشته شدن تعداد زیادی از [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|فعالان كمونیست]] در این سال­ها زمینه را برای رشد سریع [[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ شیائو­پینگ]] فراهم ساخت و او در سال 1933 مدیر بخش تبلیغات حزب در استان جیانگ شی شد. در دوران راهپیمایی بزرگ از جنوب به شمال، وی دبیركل كمیته ­ی مركزی حزب بود، و هنگامی كه به عنوان كمیسر سیاسی ارتش هشتم به فرماندهی لیو بوچِنگ(Liu Bocheng) فعالیت می ­كرد، در جنگ ضد ژاپنی و جنگ داخلی علیه كومین ­تانگ چند عملیات موفقیت آمیز را طراحی نمود.
[[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ]] پس از بازگشت به [[چین]]، به دلیل تحصیلات در رشته­ ی مکانیک و آشنایی با زبان [[فرانسه]] و هم­چنین فعالیت حزبی که در خارج از کشور داشت، مورد توجه رهبران حزب قرار گرفته و از او در سازماندهی ارتش سرخ استفاده کردند.


در دوران راهپیمایی بزرگ، اختلافات نظری موجود میان رهبران حزب موجب شد تا [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|كمونیست ­های چینی]] به رهبری [[مائو تسه تونگ(مائو زدونگ)، بنیانگذار جمهوری خلق چین|مائو]] راه خود را از [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|كمونیست­ های]] شوروی جداكنند و راه خاص خود را پیش گیرند كه به [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|كمونیست]] چینی یا [[مائو تسه تونگ(مائو زدونگ)، بنیانگذار جمهوری خلق چین|مائو ئیسم]] معروف شد. با روی كار آمدن [[مائو تسه تونگ(مائو زدونگ)، بنیانگذار جمهوری خلق چین|مائو]] در رهبری حزب، جایگاه [[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ شیائو­پینگ]] نیز تقویت شد.
او در خلال سال­های1927تا1929 در [[شانگهای]] اقامت گزیده و در سازماندهی تظاهرات چپگرایان در این شهر فعال بود. کشته شدن تعداد زیادی از [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|فعالان کمونیست]] در این سال‌­ها زمینه را برای رشد سریع [[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ شیائو­پینگ]] فراهم ساخت و او در سال 1933 مدیر بخش تبلیغات حزب در استان جیانگ شی شد.


[[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ]] در سال 1928با خانم جانگ شی­هوان(Zhang Xihuan)، همسر اولش ازدواج كرد كه وی پس از دوسال زندگی مشترك درگذشت. دِنگ پس از پایان راهپیمایی بزرگ، در یان ­اَن برای بار دوم با خانم جوولین(Zhuo Lin)ازدواج و دارای 3دختر و 3 پسر شد<ref>  Rong,Deng(2002). Deng Xiaoping and the Cultural Revolution. Beijing :Foreign language press</ref>.
در [[راهپیمایی بزرگ و حماسی مائو تسه تونگ|دوران راهپیمایی بزرگ از جنوب به شمال]]، وی دبیرکل کمیته‌ی مرکزی حزب بود، و هنگامی که به عنوان کمیسر سیاسی ارتش هشتم به فرماندهی لیو بوچِنگ(Liu Bocheng) فعالیت می ­کرد، در [[طرح ایجاد جبهه مشترک ضد ژاپنی|جنگ ضد ژاپنی]] و جنگ داخلی علیه [[تاسیس حزب کومین تانگ در گوانگ جو|کومین ­تانگ]] چند عملیات موفقیت آمیز را طراحی نمود.


حضور طولانی مدت دِنگ در جبهه ­های جنگ و فعالیت وی در بخش سیاسی ارتش سرخ و مشاركتش در راهپیمایی بزرگ، همیشه او را جزو رهبران محبوب حزب قرار داده و موقعیت­ های بهتری برای رسیدن به قدرت برایش فراهم می­ كرد<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد اول، </ref>.
در دوران راهپیمایی بزرگ، اختلافات نظری موجود میان رهبران حزب موجب شد تا [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست ­های چینی]] به رهبری [[مائو تسه تونگ(مائو زدونگ)، بنیانگذار جمهوری خلق چین|مائو]] راه خود را از [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ های]] شوروی جداکنند و راه خاص خود را پیش گیرند که به [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست]] چینی یا [[مائو تسه تونگ(مائو زدونگ)، بنیانگذار جمهوری خلق چین|مائو ئیسم]] معروف شد. با روی کار آمدن [[مائو تسه تونگ(مائو زدونگ)، بنیانگذار جمهوری خلق چین|مائو]] در رهبری حزب، جایگاه [[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ شیائو­پینگ]] نیز تقویت شد.


نیز نگاه کنید به [[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین]]
[[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ]] در سال 1928با خانم جانگ شی­هوان(Zhang Xihuan)، همسر اولش ازدواج کرد که وی پس از دوسال زندگی مشترک درگذشت. [[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین|دِنگ]] پس از پایان راهپیمایی بزرگ، در یان ­اَن برای بار دوم با خانم جوولین(Zhuo Lin)ازدواج و دارای 3دختر و 3 پسر شد<ref>  Rong,Deng(2002). Deng Xiaoping and the Cultural Revolution. Beijing :Foreign language press</ref>.
 
حضور طولانی مدت دِنگ در جبهه ­های جنگ و فعالیت وی در بخش سیاسی ارتش سرخ و مشارکتش در راهپیمایی بزرگ، همیشه او را جزو رهبران محبوب حزب قرار داده و موقعیت­ های بهتری برای رسیدن به قدرت برایش فراهم می­ کرد<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی]، جلد 1، ص.237-238. </ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۵

دِنگ پس از بازگشت به چین، به دلیل تحصیلات در رشته­ ی مکانیک و آشنایی با زبان فرانسه و هم­چنین فعالیت حزبی که در خارج از کشور داشت، مورد توجه رهبران حزب قرار گرفته و از او در سازماندهی ارتش سرخ استفاده کردند.

او در خلال سال­های1927تا1929 در شانگهای اقامت گزیده و در سازماندهی تظاهرات چپگرایان در این شهر فعال بود. کشته شدن تعداد زیادی از فعالان کمونیست در این سال‌­ها زمینه را برای رشد سریع دِنگ شیائو­پینگ فراهم ساخت و او در سال 1933 مدیر بخش تبلیغات حزب در استان جیانگ شی شد.

در دوران راهپیمایی بزرگ از جنوب به شمال، وی دبیرکل کمیته‌ی مرکزی حزب بود، و هنگامی که به عنوان کمیسر سیاسی ارتش هشتم به فرماندهی لیو بوچِنگ(Liu Bocheng) فعالیت می ­کرد، در جنگ ضد ژاپنی و جنگ داخلی علیه کومین ­تانگ چند عملیات موفقیت آمیز را طراحی نمود.

در دوران راهپیمایی بزرگ، اختلافات نظری موجود میان رهبران حزب موجب شد تا کمونیست ­های چینی به رهبری مائو راه خود را از کمونیست­ های شوروی جداکنند و راه خاص خود را پیش گیرند که به کمونیست چینی یا مائو ئیسم معروف شد. با روی کار آمدن مائو در رهبری حزب، جایگاه دِنگ شیائو­پینگ نیز تقویت شد.

دِنگ در سال 1928با خانم جانگ شی­هوان(Zhang Xihuan)، همسر اولش ازدواج کرد که وی پس از دوسال زندگی مشترک درگذشت. دِنگ پس از پایان راهپیمایی بزرگ، در یان ­اَن برای بار دوم با خانم جوولین(Zhuo Lin)ازدواج و دارای 3دختر و 3 پسر شد[۱].

حضور طولانی مدت دِنگ در جبهه ­های جنگ و فعالیت وی در بخش سیاسی ارتش سرخ و مشارکتش در راهپیمایی بزرگ، همیشه او را جزو رهبران محبوب حزب قرار داده و موقعیت­ های بهتری برای رسیدن به قدرت برایش فراهم می­ کرد[۲].

نیز نگاه کنید به

دنگ شیائوپینگ، معمار اصلاحات چین

کتابشناسی

  1.   Rong,Deng(2002). Deng Xiaoping and the Cultural Revolution. Beijing :Foreign language press
  2. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی، جلد 1، ص.237-238.