غذاهای سنتی سودان: تفاوت میان نسخهها
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
انواع غذاها | ====انواع غذاها==== | ||
در سودان، انواع غذاهای سنّتی و مخصوص این سرزمین وجود دارد. برخی از غذاهای سودانی، تاریخی چند هزار ساله دارند. شایان ذکر است سودانیان، از سبک آشپزی [[مصر]]، [[سوریه]]، ترکیه، [[اتیوپی]]، شرق آفریقا و برخی کشورهای حاشیه دریای مدیترانه، اثرپذیریهایی داشتهاند. بهطوریکه امروزه، غذاهایی مانند «کبابترکی»، «شاورما»، پیتزاهای مختلف و انواع شیرینیهای شامی و مصری، در رستورانها و قنّادیهای سودان، در دسترس عموم مردم قرار دارند. | |||
در سودان، انواع غذاهای سنّتی و مخصوص این سرزمین وجود دارد. برخی از غذاهای سودانی، تاریخی چند هزار ساله دارند. شایان ذکر است سودانیان، از سبک آشپزی | |||
با توجّه به تعدّد و تنوّع غذاهای سودانی، در اینجا، فقط به اسامی برخی از آنها، اشاره میشود:<blockquote>«ملوخیة»، «فاصولیا بیضاء»، «الرجلة»، «امرقیقة»، «بامیه»، «محشی»، «نعیمیة»، «بامیة مفروكة»، «ملاح الویكة»، «مسقعه»، «فول»، «طعمیة»، «تقلیة»، «تتبیلة اللحم»، «مرقة دجاج»، «مدیدة حلبة»، «مدیدة بلح»، «قرع»، «رز باللبن»، «ام علی»، «مخبازة»، «فته»، «كنافة»، «بوش»، «شوربة العدس»، «فطیر»، «الكوارع»، «كمونیة»، «قراصة بالسمن»، «قراصة بلح»، «كبدة دمعة»، «مدیدة» و «شوربة ضان». </blockquote>مهمترین غذاهای سودانی، عبارتاند از: | |||
*«فول مصری» | |||
«فول مصری»، به معنی «باقلا» غذای اصلی بیشتر مردم سودان، مخصوصاً صبحانه و شام آنان است باقلا با آب پخته شده، و پیاز، روغن، نمک و ادویه نیز به آن افزوده میشود. | «فول مصری»، به معنی «باقلا» غذای اصلی بیشتر مردم سودان، مخصوصاً صبحانه و شام آنان است باقلا با آب پخته شده، و پیاز، روغن، نمک و ادویه نیز به آن افزوده میشود. | ||
*«الملاح» | |||
«الملاح» غذایی است که در آن انواع گوشتها، بهویژه گوشت گوسفند، بامیه، سیب زمینی، پیاز، روغن، ادویه، برخی حبوبات مانند لوبیا و عدس بهکار میرود. | «الملاح» غذایی است که در آن انواع گوشتها، بهویژه گوشت گوسفند، بامیه، سیب زمینی، پیاز، روغن، ادویه، برخی حبوبات مانند لوبیا و عدس بهکار میرود. | ||
*انواع کباب | |||
در سودان نیز، همانند دیگر کشورهای خاورمیانه، با گوشت گوسفند، گوساله و شتر، انواع ماهیها و پرندگان حلال گوشت، به روشهای مختلف، کباب تهیّه میشود. البتّه در برخی مناطق، مثل «البطانه» و شرق سودان،گوشت شتر نیز، مصرف میشود. | |||
*«الکمونیة» یا «الجقاجق» | |||
در | |||
نوعی غذاست که با دل، قلوه و جگر گوسفند یا گوساله، تهیّه میشود. سودانیان، به آن «الفشفاش» هم میگویند. | نوعی غذاست که با دل، قلوه و جگر گوسفند یا گوساله، تهیّه میشود. سودانیان، به آن «الفشفاش» هم میگویند. | ||
*«سریط» | |||
نوعی غذای رقیق مانند «فرنی» که با شیر، شکر و آرد برنج تهیّه میشود. | نوعی غذای رقیق مانند «فرنی» که با شیر، شکر و آرد برنج تهیّه میشود. | ||
*سیرابی | |||
در سودان، «سیرابی» را پس از پاک کردن و پختن، به همراه جگر سیاه، لیمو و فلفل تند، مصرف میکنند<ref>معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ [[سودان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.222-224.</ref>. | |||
== کتابشناسی == | |||
نسخهٔ ۲۶ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۱
انواع غذاها
در سودان، انواع غذاهای سنّتی و مخصوص این سرزمین وجود دارد. برخی از غذاهای سودانی، تاریخی چند هزار ساله دارند. شایان ذکر است سودانیان، از سبک آشپزی مصر، سوریه، ترکیه، اتیوپی، شرق آفریقا و برخی کشورهای حاشیه دریای مدیترانه، اثرپذیریهایی داشتهاند. بهطوریکه امروزه، غذاهایی مانند «کبابترکی»، «شاورما»، پیتزاهای مختلف و انواع شیرینیهای شامی و مصری، در رستورانها و قنّادیهای سودان، در دسترس عموم مردم قرار دارند.
با توجّه به تعدّد و تنوّع غذاهای سودانی، در اینجا، فقط به اسامی برخی از آنها، اشاره میشود:
«ملوخیة»، «فاصولیا بیضاء»، «الرجلة»، «امرقیقة»، «بامیه»، «محشی»، «نعیمیة»، «بامیة مفروكة»، «ملاح الویكة»، «مسقعه»، «فول»، «طعمیة»، «تقلیة»، «تتبیلة اللحم»، «مرقة دجاج»، «مدیدة حلبة»، «مدیدة بلح»، «قرع»، «رز باللبن»، «ام علی»، «مخبازة»، «فته»، «كنافة»، «بوش»، «شوربة العدس»، «فطیر»، «الكوارع»، «كمونیة»، «قراصة بالسمن»، «قراصة بلح»، «كبدة دمعة»، «مدیدة» و «شوربة ضان».
مهمترین غذاهای سودانی، عبارتاند از:
- «فول مصری»
«فول مصری»، به معنی «باقلا» غذای اصلی بیشتر مردم سودان، مخصوصاً صبحانه و شام آنان است باقلا با آب پخته شده، و پیاز، روغن، نمک و ادویه نیز به آن افزوده میشود.
- «الملاح»
«الملاح» غذایی است که در آن انواع گوشتها، بهویژه گوشت گوسفند، بامیه، سیب زمینی، پیاز، روغن، ادویه، برخی حبوبات مانند لوبیا و عدس بهکار میرود.
- انواع کباب
در سودان نیز، همانند دیگر کشورهای خاورمیانه، با گوشت گوسفند، گوساله و شتر، انواع ماهیها و پرندگان حلال گوشت، به روشهای مختلف، کباب تهیّه میشود. البتّه در برخی مناطق، مثل «البطانه» و شرق سودان،گوشت شتر نیز، مصرف میشود.
- «الکمونیة» یا «الجقاجق»
نوعی غذاست که با دل، قلوه و جگر گوسفند یا گوساله، تهیّه میشود. سودانیان، به آن «الفشفاش» هم میگویند.
- «سریط»
نوعی غذای رقیق مانند «فرنی» که با شیر، شکر و آرد برنج تهیّه میشود.
- سیرابی
در سودان، «سیرابی» را پس از پاک کردن و پختن، به همراه جگر سیاه، لیمو و فلفل تند، مصرف میکنند[۱].
کتابشناسی
- ↑ معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ سودان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.222-224.