غذای سنتی لبنان: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «لبنان به لحاظ تنوع غذايي از كشورهاي مشهور خاورميانه است. هر چند سفره لبناني آميزهاي از غذاهاي غربي و شرقي است، غذاهاي عربي و تركي همراه با انوع شرينيجات و سهم عمدهاي در آن دارند. مواد غذايي غني، روغن زيتون، انواع سبزيجات و آب ليمو در تركيب...» ایجاد کرد) |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
لبنان به لحاظ تنوع | [[لبنان]] به لحاظ تنوع غذایی از كشورهای مشهور خاورمیانه است. هر چند سفره لبنانی آمیزهای از غذاهای غربی و شرقی است، غذاهای عربی و تركی همراه با انواع شرینیجات و سهم عمدهای در آن دارند. مواد غذایی غنی، روغن زیتون، انواع سبزیجات و آب لیمو در تركیب سفره غذای لبنانیها نقش اساسی دارد.[i] | ||
معروف ترین پیش غذاهای لبنانی عبارتند از: '''باباغنوج''' از تركیب بادمجان كبابی، ارده، روغن زیتون و سیر تهیه میشود. '''حُمّص''' از تركیب نخود پخته چرخ كرده، ارده و سیر و روغن زیتون فراهم میآید. '''تبَّوله''' نوعی سالاد عربی است كه از بلغور پخته، گوجهفرنگی، نعناء و جعفری و آب لیمو ترش تركیب میشود. '''فَتّوش''' نیز نوعی دیگر از سالاد است كه شامل خیار، گوجهفرنگی ،کاهو، نعنا و تكه های سرخ شده نان لبنانی و آب لیمو ترش است. '''مكدوس''' به عنوان پیش غذا و یا همراه غذا مصرف میشود و ماده اصلی آن بادمجان است كه در شكم آن گردو و فلفل قرار دارد و مدتی در روغن زیتون قرار داده میشود. | |||
از جمله غذاهای لبنانی '''مجدره''' است كه نوعی غذای عدسی با مخلفات مربوطه است. '''كَبْسه''' شامل برنج و گوشت گوسفند یا مرغ است كه آن را با صنوبر و خلال بادام تزیین میكنند. '''فته''' نوعی آبگوشت است كه موقع مصرف گاه ماست هم به آن اضافه میشود. '''ورق عنب''' نیز همان دلمه است كه با برگ مو و مواد داخل آن و گاه همراه گوشت چرخ كرده تهیه میشود. '''كوسه محشی''' غذای لبنانی و ماده اصلی آن كدوست كه شكم آن را از گوشت و پیاز و گوجه و صنوبر پر میكنند. انواع كباب با گوشت گوسفند نیز معمولاً یكی از غذاهای اصلی سفرهها ی لبنانی است. '''شیش طاووق''' هم نوعی كباب گوشت مرغ است كه شباهتی با جوجه كباب ایرانیها دارد. | |||
از جمله غذاهای نسبتاً آماده میتوان به '''مناقیش''' و '''لحم بعجین''' اشاره كرد. مناقیش شامل خمیر نان است كه روی آن را با پنیر مخصوص و یا زعتر كه نوعی سبزی خشك و معطر است میپوشانند و در فر مخصوص آن را میپزند. این ماده غذایی بیشتر به عنوان صبحانه مصرف میشود. لحم بعجین نیز شامل خمیرنان و گوشت چرخ كرده گوسفند و گوجهفرنگی است كه در فر پخته میشود و در تمام ساعات روز قابل استفاده است. ساندویچ '''فلافل''' و '''شاورما''' نیز از جمله غذاهای آمادهاست كه مشتریان بسیاری دارند.<ref>صدر هاشمی، سید محمد (1330). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: موسسه فرهنگی،هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 216_218</ref> | |||
== پاورقی == | |||
[i] اطلاعات این بخش با استفاده از منابع زیر ارائه شده است: | |||
- وب سایت رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در بیروت به آدرس: [https://www.beirut.icro.ir/ www.beirut.icro.ir] | |||
- اطلاعات میدانی نگارنده | |||
== نیز نگاه کنید به == | |||
* [[فرهنگ عمومی لبنان]] | |||
* [[آداب و رسوم لبنان]] | |||
== کتابشناسی == |
نسخهٔ ۲۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۴۴
لبنان به لحاظ تنوع غذایی از كشورهای مشهور خاورمیانه است. هر چند سفره لبنانی آمیزهای از غذاهای غربی و شرقی است، غذاهای عربی و تركی همراه با انواع شرینیجات و سهم عمدهای در آن دارند. مواد غذایی غنی، روغن زیتون، انواع سبزیجات و آب لیمو در تركیب سفره غذای لبنانیها نقش اساسی دارد.[i]
معروف ترین پیش غذاهای لبنانی عبارتند از: باباغنوج از تركیب بادمجان كبابی، ارده، روغن زیتون و سیر تهیه میشود. حُمّص از تركیب نخود پخته چرخ كرده، ارده و سیر و روغن زیتون فراهم میآید. تبَّوله نوعی سالاد عربی است كه از بلغور پخته، گوجهفرنگی، نعناء و جعفری و آب لیمو ترش تركیب میشود. فَتّوش نیز نوعی دیگر از سالاد است كه شامل خیار، گوجهفرنگی ،کاهو، نعنا و تكه های سرخ شده نان لبنانی و آب لیمو ترش است. مكدوس به عنوان پیش غذا و یا همراه غذا مصرف میشود و ماده اصلی آن بادمجان است كه در شكم آن گردو و فلفل قرار دارد و مدتی در روغن زیتون قرار داده میشود.
از جمله غذاهای لبنانی مجدره است كه نوعی غذای عدسی با مخلفات مربوطه است. كَبْسه شامل برنج و گوشت گوسفند یا مرغ است كه آن را با صنوبر و خلال بادام تزیین میكنند. فته نوعی آبگوشت است كه موقع مصرف گاه ماست هم به آن اضافه میشود. ورق عنب نیز همان دلمه است كه با برگ مو و مواد داخل آن و گاه همراه گوشت چرخ كرده تهیه میشود. كوسه محشی غذای لبنانی و ماده اصلی آن كدوست كه شكم آن را از گوشت و پیاز و گوجه و صنوبر پر میكنند. انواع كباب با گوشت گوسفند نیز معمولاً یكی از غذاهای اصلی سفرهها ی لبنانی است. شیش طاووق هم نوعی كباب گوشت مرغ است كه شباهتی با جوجه كباب ایرانیها دارد.
از جمله غذاهای نسبتاً آماده میتوان به مناقیش و لحم بعجین اشاره كرد. مناقیش شامل خمیر نان است كه روی آن را با پنیر مخصوص و یا زعتر كه نوعی سبزی خشك و معطر است میپوشانند و در فر مخصوص آن را میپزند. این ماده غذایی بیشتر به عنوان صبحانه مصرف میشود. لحم بعجین نیز شامل خمیرنان و گوشت چرخ كرده گوسفند و گوجهفرنگی است كه در فر پخته میشود و در تمام ساعات روز قابل استفاده است. ساندویچ فلافل و شاورما نیز از جمله غذاهای آمادهاست كه مشتریان بسیاری دارند.[۱]
پاورقی
[i] اطلاعات این بخش با استفاده از منابع زیر ارائه شده است:
- وب سایت رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در بیروت به آدرس: www.beirut.icro.ir
- اطلاعات میدانی نگارنده
نیز نگاه کنید به
کتابشناسی
- ↑ صدر هاشمی، سید محمد (1330). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: موسسه فرهنگی،هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 216_218