خبرگزاری ها و سازمان‌های رسانه ای در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Xinhua News Agency(300) (1).jpg|بندانگشتی|خبرگزاری شین‌هوا 新华通讯社: Xinhua News Agency]]
[[پرونده:Xinhua News Agency(300) (1).jpg|بندانگشتی|خبرگزاری شین‌هوا 新华通讯社: Xinhua News Agency]]
کشور [[چین]] دو سازمان خبرگزاری داخلی و خبرگزاری خارجی دارد.
این کشور دو [[خبرگزاری ها و سازمان‌های رسانه ای در چین|سازمان خبرگزاری داخلی و خبرگزاری خارجی]] دارد.


خبرگزاری [[چین]] نو یا شین خوا، كه ابتدا [[چين سرخ|چین سرخ]] نامیده می شد، دارای بیش از100 شعبه و دفتر در داخل و خارج از [[چین]] بمی باشد.
خبرگزاری چین نو یا شین خوا، که ابتدا [[چین]] سرخ نامیده می‌شد، دارای بیش از100 شعبه و دفتر در داخل و خارج از [[چین]] بوده و هر روز بسیاری از [[مطبوعات در چین|روزنامه‌ها، مجلات]]، و ایستگاه‌­های رادیویی را به [[زبان چینی|زبان‌های چینی]]، انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی، عربی، و [[زبان روسی|روسی]] پوشش خبری می‌دهد<ref name=":0">طاهری امین، زهرا(1380). [[چین]]. تهران: وزارت امور خارجه، موسسه چاپ و انتشارات،</ref>.  


این خبرگزاری، هر روز بسیاری از روزنامه­ ها، مجلات، و ایستگاه­ های رادیویی را به زبان­ های چینی، انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی، عربی، و روسی پوشش خبری می ­دهد.<ref>  کتاب سبز چین (1380).تهران: ''دفتر مطالعات سياسي و بين المللي،'' ص115.</ref>
به شین­ خوا مجوز [[سانسور در اینترنت در چین|سانسور]] و ویرایش اخبار داده شده است. این قدرت باعث ضعف آزادی [[مطبوعات در چین|مطبوعات]] شده و به شین­ خوا قدرت کنترل کامل بازار خبر را داده است.


به شین­خوا مجوز سانسور و ویرایش اخبار داده شده است. این قدرت باعث ضعف آزادی مطبوعات شده و به شین­خوا قدرت كنترل كامل بازار خبر را داده است.
شعب این خبرگزاری در شرق آسیا، خاورمیانه، آمریکای لاتین، و آفریقا و ... آن را به یکی از مهم‌ترین آژانس‌­های خبری دنیا تبدیل کرده‌­اند.
 
شعب این خبرگزاری در شرق آسیا، خاورمیانه، آمریكای لاتین، و آفریقا و ... آن را به یكی از مهمترین آژانس­ های خبری دنیا تبدیل كرده­ اند.
 
سرویس خبری [[چین معاصر و چالش های فرهنگی و اجتماعی پیش رو|چین]] هم هم­چون شین خوا، دفتر مركزی خود را در [[پکن|پكن]] قرار داده است.
 
این خبرگزاری عمدتا نیازهای خبری چینی های مقیم خارج، شهروندان خارجی مقیم [[چین معاصر و چالش های فرهنگی و اجتماعی پیش رو|چین]]، اهالی هنگ­ كنگ، ماكائو و تایوان را تأمین می ­كند.<ref>www.China.org.cn</ref><ref>سابقی، علی محمد(1392). "جامعه و فرهنگ چین." تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد ...، ص ... .</ref>


سرویس خبری [[چین]] هم هم­چون شین خوا، دفتر مرکزی خود را در [[پکن]] قرار داده است. این خبرگزاری عمدتا نیازهای خبری چینی‌های مقیم خارج، شهروندان خارجی مقیم [[چین]]، اهالی هنگ­‌کنگ، ماکائو و تایوان را تأمین می‌کند<ref name=":1">www.China.org.cn</ref><ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.</ref>.
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==


* [[رسانه و وسايل ارتباط جمعی چین]]
* [[رسانه ها و مطبوعات در چین]]
* [[رسانه های چین]]
* [[رسانه های چین]]
* [[مطبوعات در چین]]


= کتابشناسی =
= کتابشناسی =

نسخهٔ ‏۱۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۱۷

خبرگزاری شین‌هوا 新华通讯社: Xinhua News Agency

این کشور دو سازمان خبرگزاری داخلی و خبرگزاری خارجی دارد.

خبرگزاری چین نو یا شین خوا، که ابتدا چین سرخ نامیده می‌شد، دارای بیش از100 شعبه و دفتر در داخل و خارج از چین بوده و هر روز بسیاری از روزنامه‌ها، مجلات، و ایستگاه‌­های رادیویی را به زبان‌های چینی، انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی، عربی، و روسی پوشش خبری می‌دهد[۱].

به شین­ خوا مجوز سانسور و ویرایش اخبار داده شده است. این قدرت باعث ضعف آزادی مطبوعات شده و به شین­ خوا قدرت کنترل کامل بازار خبر را داده است.

شعب این خبرگزاری در شرق آسیا، خاورمیانه، آمریکای لاتین، و آفریقا و ... آن را به یکی از مهم‌ترین آژانس‌­های خبری دنیا تبدیل کرده‌­اند.

سرویس خبری چین هم هم­چون شین خوا، دفتر مرکزی خود را در پکن قرار داده است. این خبرگزاری عمدتا نیازهای خبری چینی‌های مقیم خارج، شهروندان خارجی مقیم چین، اهالی هنگ­‌کنگ، ماکائو و تایوان را تأمین می‌کند[۲][۳].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. طاهری امین، زهرا(1380). چین. تهران: وزارت امور خارجه، موسسه چاپ و انتشارات،
  2. www.China.org.cn
  3. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.