نمادهای ملی روسیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
ما از ایمان به تو نیرو می‌گیریم
ما از ایمان به تو نیرو می‌گیریم


پاینده بودی، هستی و مانی.</blockquote>نشان ملی جمهوری [[روسیه]] تحت تاثیر نشان رسمی امپراتوری [[روسیه]](۱۷۲۱–۱۹۱۷) قرار دارد و عقاب سیاه و روبان آبی آن زرد رنگ شده است. عقاب دو سر و جرجیس قدیس در حال کشتن اژدها نشان حکومت پتر بزرگ می باشد. امروزه در تفسیر رسمی حکومت، شخص در حال کشتن اژدها نماد جرجیس قدیس محسوب نمی‌شود. دلیل اصلی این کار پشتیبانی از سکولار بودن [[روسیه جدید]] عنوان شده است. دو تاج بر سر عقاب‌ها نماد اتحاد و حق حاکمیت [[روسیه]] می‌باشد که زیر تاجی بزرگتر که نماد جمهوری [[روسیه]] عنوان شده قرار گرفته‌اند و گوی صلیب‌دار و عصای سلطنتی هم نشان‌های سنتی قدرت حاکمیت و اقتدار آن می‌باشند. این نشان جایگزین نشان رسمی جمهوری سوسیالیستی فدراتیو [[روسیه]] شوروی (۱۹۱۷–۱۹۹۱) شده است<ref>کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ [[روسیه]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،</ref>.
پاینده بودی، هستی و مانی.</blockquote>نشان ملی جمهوری [[روسیه]] تحت تاثیر نشان رسمی امپراتوری [[روسیه]](۱۷۲۱–۱۹۱۷) قرار دارد و عقاب سیاه و روبان آبی آن زرد رنگ شده است. عقاب دو سر و جرجیس قدیس در حال کشتن اژدها نشان حکومت پتر بزرگ می باشد. امروزه در تفسیر رسمی حکومت، شخص در حال کشتن اژدها نماد جرجیس قدیس محسوب نمی‌شود. دلیل اصلی این کار پشتیبانی از سکولار بودن [[روسیه جدید]] عنوان شده است. دو تاج بر سر عقاب‌ها نماد اتحاد و حق حاکمیت [[روسیه]] می‌باشد که زیر تاجی بزرگتر که نماد جمهوری [[روسیه]] عنوان شده قرار گرفته‌اند و گوی صلیب‌دار و عصای سلطنتی هم نشان‌های سنتی قدرت حاکمیت و اقتدار آن می‌باشند. این نشان جایگزین نشان رسمی جمهوری سوسیالیستی فدراتیو [[روسیه]] شوروی (۱۹۱۷–۱۹۹۱) شده است<ref>کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ [[روسیه]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد اول، 217-219.</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==

نسخهٔ ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۴۸

سرود ملی روسیه کنونی گونه‌ای تغییر یافته از سرود ملی اتحاد جماهیر شوروی است که موسیقی حماسی آن در سال ۱۹۴۴ توسط الکساندر الکساندروف تصنیف شده بود. متن سرود ملی شوروی توسط سرگئی میخائیلوف در سال‌های ۱۹۴۳ و ۱۹۷۷ نوشته شده بود. پس از فروپاشی اتحاد شوروی و در دوره ریاست جمهوری بوریس یلتسین، سرود ملی دوره شوروی بازنشسته و موسیقی ملی جدیدی جایگزین آن شد که توسط میخائیل گلینکا تصنیف شده بود. این سرود از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی سرود رسمی روسیه قلمداد می‌شد. سرود ملی فدراسیون روسیه در سال ۲۰۰۰ میلادی و به درخواست ولادیمیر پوتین و پشتیبانی عمومی، سرود ملی دوباره تغییر داده شد. موسیقی حماسی دوره شوروی دوباره به عنوان موسیقی سرود ملی انتخاب شد. پوتین از سرگئی میخائیلوف، نویسنده متن سرود شوروی، درخواست کرد که متنی جدید برای سرودی جدید بر اساس موسیقی الکساندروف به رشته تحریر درآورد. در متن جدید، تمجید از افکار لنین و تاکید بر اتحاد جمهوری‌های شوروی به چشم نمی‌خورند. در عوض، این متن به پهناوری کشور و غنای فرهنگ روسیه تاکید، و نگاهی به آینده دارد. مجلس دومای روسیه در روز ۸ دسامبر سال ۲۰۰۰ میلادی، رسمیت سرود جدید را با اکثریت آرا تصویب کرد و این سرود برای نخستین بار در روز ۳۰ دسامبر همان سال در مراسمی در کاخ کرملین به اجرا درآمد. متن سرود ملی کنونی چنین است:

روسیه، ای دژ مقدسمان

روسیه، ای میهن عزیزمان

با اراده راسخ و عزم باشکوه‌ات  

یادمان تمام دوران‌هایی

پرشکوه باش ای مام میهن،

که فرزندانت از عهد باستان با هم پیمان برادری داشته‌اند

خرد نیاکان را گرامی داشته‌اند

بدرخش میهنم، که مایه افتخار مایی!

از دریاهای جنوبی تا شمالگان

جنگل‌ها و دشت‌هایمان گسترده شده

تو یکتایی، تو بی‌همتایی

خداوند پاسدار تو است

سرزمینی پهناور و رویایی برای زندگی

پیش روی ما گسترانده‌ای

ما از ایمان به تو نیرو می‌گیریم

پاینده بودی، هستی و مانی.

نشان ملی جمهوری روسیه تحت تاثیر نشان رسمی امپراتوری روسیه(۱۷۲۱–۱۹۱۷) قرار دارد و عقاب سیاه و روبان آبی آن زرد رنگ شده است. عقاب دو سر و جرجیس قدیس در حال کشتن اژدها نشان حکومت پتر بزرگ می باشد. امروزه در تفسیر رسمی حکومت، شخص در حال کشتن اژدها نماد جرجیس قدیس محسوب نمی‌شود. دلیل اصلی این کار پشتیبانی از سکولار بودن روسیه جدید عنوان شده است. دو تاج بر سر عقاب‌ها نماد اتحاد و حق حاکمیت روسیه می‌باشد که زیر تاجی بزرگتر که نماد جمهوری روسیه عنوان شده قرار گرفته‌اند و گوی صلیب‌دار و عصای سلطنتی هم نشان‌های سنتی قدرت حاکمیت و اقتدار آن می‌باشند. این نشان جایگزین نشان رسمی جمهوری سوسیالیستی فدراتیو روسیه شوروی (۱۹۱۷–۱۹۹۱) شده است[۱].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد اول، 217-219.