مراسم جشن قهوه در اتیوپی: تفاوت میان نسخهها
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
جشن قهوه : | مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی از سنتهای عمومی تمام [[گروه های قومی اتیوپی|قبایل اتیوپی]] است که هرچند در هر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام میپذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل این کشور به یک شکل صورت میگیرد. در ابتدای جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب میشوند، هیزم یا کندههای درخت را جمع آوری نموده و آتش کوچکی برمیافروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانههای سبز قهوه را برشته میکنند. پس از برشته شدن دانههای قهوه، دانهها را درهاونی بزرگ میکوبند و به صورت پودر درمیآورند. سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) میریزند و به آن آب میافزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول میانجامد، ظرف را از آتش دور میکنند و به میهمانان تعارف مینمایند. در جشن قهوه اغلب مقداری جو کاملا پخته شده به نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینیهای محلی نیز بین مهمانان توزیع میگردد. اتیوپیاییها معتقدند قهوهای که بدین گونه دم گردد از طعمی بینظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل میکنند<ref>برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 56.</ref>. | ||
== کتابشناسی == | |||
نسخهٔ ۲۲ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۳۹
مراسم موسوم به جشن قهوه، یکی از سنتهای عمومی تمام قبایل اتیوپی است که هرچند در هر قبیله با سبک و سیاقی خاص انجام میپذیرد ولی معمولا در اکثر قبایل این کشور به یک شکل صورت میگیرد. در ابتدای جشن فرد یا افرادی که اجرا کننده مراسم محسوب میشوند، هیزم یا کندههای درخت را جمع آوری نموده و آتش کوچکی برمیافروزند و همزمان با سوزاندن کندر، دانههای سبز قهوه را برشته میکنند. پس از برشته شدن دانههای قهوه، دانهها را درهاونی بزرگ میکوبند و به صورت پودر درمیآورند. سپس پودر قهوه را در درون ظرف سنتی و سیاه رنگی به نام جبنا (jebena) میریزند و به آن آب میافزایند. پس از دم کشیدن قهوه در زمان لازم که معمولا بیش از نیم ساعت به طول میانجامد، ظرف را از آتش دور میکنند و به میهمانان تعارف مینمایند. در جشن قهوه اغلب مقداری جو کاملا پخته شده به نام «کولو» (Kolo) و برخی شیرینیهای محلی نیز بین مهمانان توزیع میگردد. اتیوپیاییها معتقدند قهوهای که بدین گونه دم گردد از طعمی بینظیر برخوردار است. جشن قهوه معمولا با شوخی و خنده حضار همراه است و مهمانان در مدت زمان انتظار برای آماده شدن قهوه حکایاتی خنده آور را برای یکدیگر نقل میکنند[۱][۲].
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از http://www.epicurean.com/articles/ethiopian-coffee-ceremony.html
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 56.