رابطه چین با آمریکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۵: خط ۵:
او معتقد بود بین این دو کشور درگیری رخ خواهد داد که در آن­ صورت به نفع [[چین]] خواهد بود، چون هر دو به [[چین]] نیاز خواهند داشت. پس از پایان جنگ، [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] به این نتیجه رسید که دموکراسی غربی برای کشور [[چین]] مناسب نیست. او از دو ابر قدرت شرق و غرب علیه یکدیگر استفاده می­ کرد.
او معتقد بود بین این دو کشور درگیری رخ خواهد داد که در آن­ صورت به نفع [[چین]] خواهد بود، چون هر دو به [[چین]] نیاز خواهند داشت. پس از پایان جنگ، [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] به این نتیجه رسید که دموکراسی غربی برای کشور [[چین]] مناسب نیست. او از دو ابر قدرت شرق و غرب علیه یکدیگر استفاده می­ کرد.


[[آمریکا]] قصد داشت پس از جنگ جهانی، دست فرانسه را از منطقه­ ی هندوچین کوتاه کند، لذا به [[چین]] پیشنهاد داد که جایگزین فرانسه در این منطقه شده و آن را کنترل نماید، ولی [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] این پیشنهاد را نپذیرفت و با [[فرانسه]] وارد مذاکره شد تا در ازای تخلیه­ ی مناطقی از [[چین]] که تحت اشغال [[فرانسه]] بود و ملغی ساختن قرار دادها و امتیازهایی نابرابری که در گذشته توسط [[چین]] به [[فرانسه]] واگذار شده بود، منطقه ­ی هندوچین مجددا در اختیار [[فرانسه]] گذاشته شود.
[[آمریکا]] قصد داشت پس از جنگ جهانی، دست فرانسه را از منطقه‌ی هند و چین کوتاه کند، لذا به [[چین]] پیشنهاد داد که جایگزین فرانسه در این منطقه شده و آن را کنترل نماید، ولی [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] این پیشنهاد را نپذیرفت و با [[فرانسه]] وارد مذاکره شد تا در ازای تخلیه‌ی مناطقی از [[چین]] که تحت اشغال [[فرانسه]] بود و ملغی ساختن قرار دادها و امتیازهایی نابرابری که در گذشته توسط [[چین]] به [[فرانسه]] واگذار شده بود، منطقه‌ی هندوچین مجددا در اختیار [[فرانسه]] گذاشته شود.


[[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] برای تحویل گرفتن اسرای ژاپنی در منطقه­ ی هندوچین 200هزار سرباز چینی را به این منطقه گسیل کرد و این نیروها تا سال1946، در منطقه باقی ماندند و پس از پذیرش پیشنهادات [[چین]] از سوی [[فرانسه]] بود که این منطقه را تخلیه و تحویل [[فرانسه]] دادند.
[[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] برای تحویل گرفتن اسرای ژاپنی در منطقه‌ی هندوچین 200هزار سرباز چینی را به این منطقه گسیل کرد و این نیروها تا سال1946، در منطقه باقی ماندند و پس از پذیرش پیشنهادات [[چین]] از سوی [[فرانسه]] بود که این منطقه را تخلیه و تحویل [[فرانسه]] دادند.


در سال 1945، وقتی نیروهای ژاپنی تسلیم شدند، دولت [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] از نظر تشکیلاتی و [[مالی]] کاملا تضعیف شده بود و توان تحویل گرفتن تمام مناطق تحت اشغال ژاپنی­ ها پس از خروج آن­ها را نداشت. لذا، از نیروهای ژاپنی خواست تا آماده شدن دولت برای بسط کنترل خود در این مناطق تسلیم نشوند. این تقاضای [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] هم در جامعه­ ی [[چین]] به ویژه مناطقی که ده سال تحت اشغال بودند انعکاس بدی داشت و مردم می­ گفتند [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] حاضر است ژاپنی­ ها به اشغال خود ادامه دهند. البته به نظر می رسد که [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] این درخواست را به خاطر ترس از کنترل مناطق تخلیه شده توسط [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] ارایه کرده باشد. به هرحال، پس از دریافت کمک­ های مالی و تسلیحاتی از آمریکا، [[تاسیس حزب کومین تانگ در گوانگ جو|نیروهای کومین ­تانگ]] توانستند شهرها را از ژاپنی ­ها تحویل بگیرند، ولی مناطق روستایی و دور افتاده هم­چنان عمدتا در اختیار [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] باقی ماندند.  
در سال 1945، وقتی نیروهای ژاپنی تسلیم شدند، دولت [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] از نظر تشکیلاتی و [[مالی]] کاملا تضعیف شده بود و توان تحویل گرفتن تمام مناطق تحت اشغال ژاپنی­ ها پس از خروج آن­ها را نداشت. لذا، از نیروهای ژاپنی خواست تا آماده شدن دولت برای بسط کنترل خود در این مناطق تسلیم نشوند. این تقاضای [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] هم در جامعه‌ی [[چین]] به ویژه مناطقی که ده سال تحت اشغال بودند انعکاس بدی داشت و مردم می­ گفتند [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] حاضر است ژاپنی­ ها به اشغال خود ادامه دهند. البته به نظر می رسد که [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] این درخواست را به خاطر ترس از کنترل مناطق تخلیه شده توسط [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] ارایه کرده باشد. به هرحال، پس از دریافت کمک­ های مالی و تسلیحاتی از آمریکا، [[تاسیس حزب کومین تانگ در گوانگ جو|نیروهای کومین ­تانگ]] توانستند شهرها را از ژاپنی ­ها تحویل بگیرند، ولی مناطق روستایی و دور افتاده هم­چنان عمدتا در اختیار [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] باقی ماندند.  


حتی یک­سال پس از تسلیم ژاپنی­ ها، شایعه شده بود که [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] با ژاپنی ­ها یک معاهده ­ی سری امضا کرده تا در مبارزه با [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] به او کمک کنند و در مقابل، [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] از نیروها و اموال و دارایی­ های ژاپنی ­ها در [[چین]] محافظت به عمل آورد. البته تحصیل ژنرال­ های بلند پایه ­ی ارتش ملی از جمله خود [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] در [[ژاپن]] و ارتباطات نزدیک و شخصی موجود میان آن­ها و فرماندهان ارشد نظامی [[ژاپن]] هم به این شایعات دامن می­زد.افزون بر این، ژنرال اوکامورا(Ukamura)، سرفرمانده کل نیروهای ژاپنی مستقر در[[چین]]، پیش از تسلیم شدن به [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] پیشنهاد داده بود تا فرماندهی 5/1 میلیون نیروی نظامی و پشتیبانی ژاپنی مستقر در خاک [[چین]] را بر عهده بگیرد، و [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] هم از این پیشنهاد بدش نمی ­آمد ولی از ترس آمریکایی­ ها آن را رد کرد و برخی از نیروهای ژاپنی حتی تا سال1947، در [[چین]] باقی مانده و تحت حمایت نیروهای ملی قرار داشتند و تعدادی نیز با ارتش ملی همکاری می­ کردند<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی</ref>.
حتی یک­سال پس از تسلیم ژاپنی­ ها، شایعه شده بود که [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] با ژاپنی ­ها یک معاهده‌ی سری امضا کرده تا در مبارزه با [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] به او کمک کنند و در مقابل، [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] از نیروها و اموال و دارایی­ های ژاپنی ­ها در [[چین]] محافظت به عمل آورد. البته تحصیل ژنرال­ های بلند پایه‌ی ارتش ملی از جمله خود [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] در [[ژاپن]] و ارتباطات نزدیک و شخصی موجود میان آن­ها و فرماندهان ارشد نظامی [[ژاپن]] هم به این شایعات دامن می­زد.افزون بر این، ژنرال اوکامورا(Ukamura)، سرفرمانده کل نیروهای ژاپنی مستقر در[[چین]]، پیش از تسلیم شدن به [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] پیشنهاد داده بود تا فرماندهی 5/1 میلیون نیروی نظامی و پشتیبانی ژاپنی مستقر در خاک [[چین]] را بر عهده بگیرد، و [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ|چیانگ]] هم از این پیشنهاد بدش نمی ­آمد ولی از ترس آمریکایی­ ها آن را رد کرد و برخی از نیروهای ژاپنی حتی تا سال1947، در [[چین]] باقی مانده و تحت حمایت نیروهای ملی قرار داشتند و تعدادی نیز با ارتش ملی همکاری می­ کردند<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی]، جلد 1، ص.192-194.</ref>.
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ]]
* [[مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۷


چیانگ آمریکایی­ ها را دوست نداشت و نسبت به اهداف آنان مشکوک بود. وقتی متوجه نفوذ عوامل سازمان سیا در داخل دولت خود شد، آن­ها را دستگیر و اعدام نمود. وی هیچگونه تمایلی به همکاری با ایالات متحده و شوروی نداشت چون اهداف هر دو را امپریالیستی می ­دانست، ولی تلاش می­ کرد از هر دو کمک ­های بیشتری دریافت کند بدون این­که از هیچ ­یک جانبداری کرده باشد.

او معتقد بود بین این دو کشور درگیری رخ خواهد داد که در آن­ صورت به نفع چین خواهد بود، چون هر دو به چین نیاز خواهند داشت. پس از پایان جنگ، چیانگ به این نتیجه رسید که دموکراسی غربی برای کشور چین مناسب نیست. او از دو ابر قدرت شرق و غرب علیه یکدیگر استفاده می­ کرد.

آمریکا قصد داشت پس از جنگ جهانی، دست فرانسه را از منطقه‌ی هند و چین کوتاه کند، لذا به چین پیشنهاد داد که جایگزین فرانسه در این منطقه شده و آن را کنترل نماید، ولی چیانگ این پیشنهاد را نپذیرفت و با فرانسه وارد مذاکره شد تا در ازای تخلیه‌ی مناطقی از چین که تحت اشغال فرانسه بود و ملغی ساختن قرار دادها و امتیازهایی نابرابری که در گذشته توسط چین به فرانسه واگذار شده بود، منطقه‌ی هندوچین مجددا در اختیار فرانسه گذاشته شود.

چیانگ برای تحویل گرفتن اسرای ژاپنی در منطقه‌ی هندوچین 200هزار سرباز چینی را به این منطقه گسیل کرد و این نیروها تا سال1946، در منطقه باقی ماندند و پس از پذیرش پیشنهادات چین از سوی فرانسه بود که این منطقه را تخلیه و تحویل فرانسه دادند.

در سال 1945، وقتی نیروهای ژاپنی تسلیم شدند، دولت چیانگ از نظر تشکیلاتی و مالی کاملا تضعیف شده بود و توان تحویل گرفتن تمام مناطق تحت اشغال ژاپنی­ ها پس از خروج آن­ها را نداشت. لذا، از نیروهای ژاپنی خواست تا آماده شدن دولت برای بسط کنترل خود در این مناطق تسلیم نشوند. این تقاضای چیانگ هم در جامعه‌ی چین به ویژه مناطقی که ده سال تحت اشغال بودند انعکاس بدی داشت و مردم می­ گفتند چیانگ حاضر است ژاپنی­ ها به اشغال خود ادامه دهند. البته به نظر می رسد که چیانگ این درخواست را به خاطر ترس از کنترل مناطق تخلیه شده توسط کمونیست­ ها ارایه کرده باشد. به هرحال، پس از دریافت کمک­ های مالی و تسلیحاتی از آمریکا، نیروهای کومین ­تانگ توانستند شهرها را از ژاپنی ­ها تحویل بگیرند، ولی مناطق روستایی و دور افتاده هم­چنان عمدتا در اختیار کمونیست­ ها باقی ماندند.

حتی یک­سال پس از تسلیم ژاپنی­ ها، شایعه شده بود که چیانگ با ژاپنی ­ها یک معاهده‌ی سری امضا کرده تا در مبارزه با کمونیست­ ها به او کمک کنند و در مقابل، چیانگ از نیروها و اموال و دارایی­ های ژاپنی ­ها در چین محافظت به عمل آورد. البته تحصیل ژنرال­ های بلند پایه‌ی ارتش ملی از جمله خود چیانگ در ژاپن و ارتباطات نزدیک و شخصی موجود میان آن­ها و فرماندهان ارشد نظامی ژاپن هم به این شایعات دامن می­زد.افزون بر این، ژنرال اوکامورا(Ukamura)، سرفرمانده کل نیروهای ژاپنی مستقر درچین، پیش از تسلیم شدن به چیانگ پیشنهاد داده بود تا فرماندهی 5/1 میلیون نیروی نظامی و پشتیبانی ژاپنی مستقر در خاک چین را بر عهده بگیرد، و چیانگ هم از این پیشنهاد بدش نمی ­آمد ولی از ترس آمریکایی­ ها آن را رد کرد و برخی از نیروهای ژاپنی حتی تا سال1947، در چین باقی مانده و تحت حمایت نیروهای ملی قرار داشتند و تعدادی نیز با ارتش ملی همکاری می­ کردند[۱].

نیز نگاه کنید به

مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی، جلد 1، ص.192-194.