جمعيت فارسی زبان كانادا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۹ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۵۹ توسط Rashid (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مهاجرت به خارج از کشور یک پدیده بین المللی است که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جمعیتی در کشورهای مبدأ و مقصد تأثیرگذار می‏باشد. روند مهاجرت ایرانیان‏ به خارج از کشور بیانگر آن است که اغلب نیروهای انسانی با صرف‏ هزینه‏ های سنگین در ایران تربیت می‌‏شوند و به شیوه‏ های گوناگون و بر اثر عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جذب کشورهای‏ غربی می‏شوند. از این‏گونه مهاجرت‌ها معمولاً کشورهای مقصد بسیار بیشتر از کشورهای مبدأ سود می‏برند.

به دلیل وجود روش‌های مختلف‏ در تهیه گزارش‌ها و ارائه تعاریف مختلف از مهاجر، نمی‌توان داده ‏های آماری دقیقی از تعداد مهاجران ایرانی در کانادا ارائه داد. براساس گزارش‌های‏ رسمی مرکز آمار و اداره مهاجرت کانادا قبل از انقلاب اسلامی تعداد مهاجران‏ ایرانی در کانادا انگشت‏ شمار و محدود به تعدادی دانشجو، تاجر و پزشک بود.

اولین موج عظیم مهاجرت از ایران به کانادا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی‏ رخ داد. دلایل اصلی این روند افزاینده مهاجرت را می‏‌توان چنین برشمرد.

1. تعدادی از مهاجران صرفاً برای ادامه تحصیل به کانادا مهاجرت کرده‏اند.

2. گروهی دیگر، صرفاً انگیزه سرمایه ‏گذاری و اقتصادی در این کشور داشته‌اند.

3. تعداد زیادی به دلیل مسائل سیاسی و تحمل نکردن دستاوردهای انقلاب‏ اسلامی به کانادا عزیمت کرده‌اند.

4. شرایط سخت جنگی(در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی عراق علیه ایران) نیز باعث شد تعدادی مجبور به‏ مهاجرت شوند.

5. فشارهای اقتصادی و تورم بالا در ایران بعد از جنگ عامل دیگری برای‏ مهاجرت بوده است.

6. قطع ارتباط سیاسی ایران و آمریکا نیز در این رابطه بی‏ تأثیر نبود. افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا را داشتند به دلیل موانع سیاسی کانادا را جایگزین آمریکا نمودند.

جمعیت ایرانیان در کانادا به بیش از 400 هزار نفر می‌رسد. علاوه‌بر این تعداد زبادی فارسی‌زبان نیز از کشورهای افغانستان و تاجیکستان در این کشور زندگی می‌کنند. در نتیجه، تعداد افرادی که در این کشور به زبان فارسی صحبت می‌کنند، قابل توجه است. در حال حاضر زبان فارسی جزء 10 زبان اول این کشور قرار دارد. از آنجا که قبلاً به تفصیل درباره زبان فارسی و فارسی‌زبانان در فصل مربوط به زبان بحث شده است، جهت جلوگیری از اطلاله کلام از پرداختن مجدد به آن خودداری می‌شود.[۱]

نیز نگاه کنید به

ایرانیان مقیم کانادا؛ پراكندگی ايرانيان در كانادا؛ پناهندگان ایرانی در کانادا

کتابشناسی

  1. لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ کانادا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.405-407.