اینترنت در سیرالئون
کشور سیرالئون بهدلیل عقب ماندگی شدید اقتصادی، فناوری و تکنولوژیکی یکی از ضعیفترین کشورهای جهان از نظر بهرهوری از پایگاههای اینترنتی بهشمار میرود بهصورتی که تعداد کاربران اینترنت این کشور بسیار کم و اندک بوده و تنها تعداد بسیار اندکی از مردم سیرالئون (عمدتاً طبقات دانشگاهی و مدیران بخشهای خصوصی و دولتی) امکان بهرهوری از این ابزار مهم ارتباطی را دارا میباشند. هزینه بالای اشتراک سایتهای اینترنتی و محرومیت عمده مردم این کشور از مالکیت رایانههای شخصی موجب شده است که اینترنت در این کشور بهعنوان ابزار ارتباطی لوکس و گرانقیمت که تنها افراد مشمول میتوانند از آن بهرهمند شوند در نظر گرفته شود.
سرعت شبکه اینترنت در این کشور نیز بهدلیل عدم استفاده از شبکههای فیبرنوری و پهنای باند پایین، کند است و کاربران گاه در مدت استفاده چند بار با قطعی شبکه مواجه میشوند. علاوه بر آن قطع مکرر برق که در طول شبانه روز چندین ساعت بهطور میانجامد نیز بر مشکلات کاربران اینترنتی میافزاید. با این حال براساس اطلاعات ارائه شده توسط سازمان فرهنگی یونسکو با افزایش تعداد تحصیلکردگان این کشور بهویژه در مقاطع دانشگاه، آمار کاربران اینترنتی سیرالئون نیز بهتدریج در حال افزایش است. پیشینه ورود اینترنت به کشور سیرالئون به نیمه دوم دهه 1990 میلادی باز میگردد. در سالهای 1996 و 1997 و در اوج جنگهای داخلی این کشور چند تن از تجار لبنانی برای اولین بار اقدام به تأسیس شرکتهای اینترنتی با کاربری و سرعت محدود نموده و استفاده از شبکه جهانی بهتدریج در وزارتخانهها و مؤسسات دولتی و خصوصی رایج گشت. اوج گیری جنگ داخلی سیرالئون در سال 1999 که منجر به سقوط پایتخت این کشور شد موجب قطع کامل شبکه اینترنت در سرتاسر سیرالئون بهمدت یک سال گشت. شبکههای اینترنتی از سال 2001 و با همت چند شرکت اروپایی و لبنانی مجدداً فعالیت خود را آغاز کردند. طی چند سال گذشته چند شبکه پرسرعت اینترنتی نیز در سیرالئون تأسیس شدهاند و امید میرود با بهبود وضعیت عمومی این کشور و ترمیم شبکههای برق رسانی کاربران اینترنتی نیز بتوانند از خدمات بهتری بهرهمند شوند.
نکته قابل توجه در مورد سایتهای اینترنتی فعلی سیرالئون امنیت این پایگاههای اطلاع رسانی از نقطه نظر آلودگی به ویروسهای اینترنتی است. در این ارتباط محققان امنیتی شرکت نرم افزارهای امنیتی ضمن بررسی لیست کشورهایی که مورد حملات ویروسی و حملات مخرب سایبری قرار گرفتهاند و همچنین با پردازش امنیت بیش از 127 میلیون رایانه در 144 کشور جهان برای تعیین احتمال بروز حملات ویروسی در این کشورها به این حقیقت دست یافتهاند که کشور سیرالئون از این نظر یکی از ایمنترین کشورها بهشمار میرود بهگونهای که از هر 692 وب سایت اینترنتی این کشور تنها یک وب سایت آلوده به ویروس بدافزار وجود دارد. البته این امر عمدتاً ناشی از تعداد کم کاربران اینترنت در این کشور و پهنای باند پایینتر از استانداردهای جهانی است با این حال شاخص بودن سیرالئون از نظر ایمنی اینترنتی به هر صورت امتیازی برای این کشور بسیار فقیر که معمولاً در آمارهای جهانی در پایین لیست قراردارد بهشمار میرود[۱].
شایان ذکر است دسترسی همگانی به اینترنت از سال 2008 و پس از ورود خدمات بدون سیم(Wireless Services) تا حدودی بهبود یافته است. در حال حاضر 9 شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی در این کشور فعالیت دارند و شهرفریتاون تنها شهری است که علاوه بر مؤسسات دولتی و برخی شرکتهای خصوصی، پذیرای کافی نتهایی در سطح شهر است. براساس آمارهای موجود در سال 2009 در حدود 15 هزار نفر در این کشور از اینترنت استفاده میکنند[۲]. با این حال جدای از شهر فریتاون که از خطوط اینترنت پرسرعت بهرهمند است، خطوط اینترنت در دیگر شهرهای کشور از سرعت اندکی برخوردارند و قطع مکرر برق اختلالاتی در شبکه اینترنت این مناطق بهوجود میآورد[۳]. در مجموع با در نظر تعداد اندک کاربران اینترنت در کشور سیرالئون (حدود 15000 نفر در سال 2010) و جای گرفتن این کشور در مرتبه یکصد و نود و هشتمین کشور جهان میتوان گفت سیرالئون از نظر خدمات اینترنتی در جایگاه بسیار پایینی قرار دارد و با توجه به مشکلات ناشی از کمبود برق و انرژی بهنظر نمیرسد از این نظر در آیندهای نزدیک به پیشرفت قابل توجهی دست یابد[۴].
در حال به روز رسانی و ویرایش
نیز نگاه کنید به
اینترنت در تایلند؛ اینترنت در چین؛ اینترنت در کانادا؛ اینترنت در ژاپن؛ اینترنت در کوبا؛ اینترنت در تونس؛ اینترنت در لبنان؛ اینترنت در افغانستان؛ اینترنت در روسیه؛ اینترنت در سنگال؛ اینترنت در آرژانتین؛ اینترنت در فرانسه؛ اینترنت در مالی؛ اینترنت در سودان؛ اینترنت در ساحل عاج؛ ماهواره و اینترنت در زیمبابوه؛ اینترنت در اوکراین؛ اینترنت در اسپانیا؛ اینترنت در اردن؛ اینترنت در اتیوپی؛ اینترنت در قطر؛ اینترنت در تاجیکستان؛ اینترنت در بنگلادش
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از:https://www.Ictna.Ir/security
- ↑ برگرفته از https://www.cia.gov/
- ↑ Ogundeji, o. (2008). Abolaji"wireless services Expand Net for Sierra Leone" Pc world
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)