راهپیمایی بزرگ و حماسی مائو تسه تونگ

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۴۴ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها)

رژه و راهپیمایی طولانی و حماسی مائو و حامیانش که از اکتبر1934شروع شد، نه تنها جایگاه مائو را در حزب کمونیست و تاریخ چین تثبیت و از مائو به عنوان یکی از فرماندهان جزء نظامی حزب، رهبری بلا منازع و قدرتمند ساخت، بلکه نقطه ­ی عطفی در تاریخ معاصر چین نیز به شمار می ­آید.

این راهپیمایی اجباری، با شرکت بیش از یکصد هزار نفر و در مسیری به طول دوازده هزار و پانصد کیلومتر، و با عبور از یازده استان و هجده رشته کوه و بیست و چهار رودخانه­ ی بزرگ و متوسط در جنوب غربی و شمال غربی صورت گرفت. این راهپیمایی بی سابقه، در کنار سختی­ ها و مشقت­ های طاقت­ فرسا، نتایج بسیار سودمندی نیز برای کمونیست­ ها داشت. هرچند ده­ها هزار نفر در طول این مسیر جان خود را از دست دادند. این راهپیمایی که از استان جیانگ شی در جنوب شرقی آغاز شده بود، با عبور از استان­ های گوان دونگ، منطقه ­ی خودمختار گوانگ شی، خونَن، گویی ­جو، یونَن، سی­ چوان، گَنسو و منطقه ­ی خودمختار مسلمان نشین نینگ­شیا، وارد بخش یان­ اَن در استان شَن­سی در شمال غرب چین به پایان رسید[۱].

راهپیمایان در ابتدا مسیر و هدف مشخصی نداشتند، و در هر مسیری که قدم بر می­ داشتند با مشکلات سخت امنیتی و طبیعی مواجه می ­شدند و در برخی از مناطق از سوی حاکمان محلی به خاطر ترس از قوای چیانگ کای­شِک به آنان پناه داده نمی­ شد.

آن­ها در طول مسیر، همیشه با احساس خطر جدی رو در رویی با قوای نیروهای ملی را داشتند. تعداد بسیاری از راهپیمایان در طول حدود یک سال پیاده روی، از بی­غذایی، سرما، سقوط در رودخانه و یا دره ­ها و یا افتادن از صخره ­های بلند جان خود را از دست دادند. گروهی که از این مسیر سخت و طولانی جان سالم به در بردند، در اکتبر 1935 به مقصد رسیده و ستاد فرماندهی و مقر ارتش سرخ را در یان­ اَن برپا ساختند. رهبران و اعضای بلند مرتبه­ ی حزب کمونیست، پس از ده سال استقرار در این منطقه و مواجهه با سختی ­ها و مشکلات فراوان توانستند با سازماندهی مجدد، تعداد اعضای خود را به بیش از 2/1میلیون نفر رسانده و با استفاده از تجهیزات برجای مانده از قوای ژاپنی پس از پایان جنگ جهانی و تسلیم ارتش ژاپن، به نیروی بلامنازع و تعیین کننده در جنگ داخلی تبدیل و سرانجام با شکست نیروهای چیانگ کای­شِک، در اکتبر سال 1949، موفق به تأسیس جمهوری خلق چین شوند[۲].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. China Daily 10 Apr.2003
  2. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی