مجلات و نشریات اسلامی در مالی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۳۹ توسط Mina (بحث | مشارکت‌ها)

علاوه‌ بر نشریات خصوصی فوق، طیّ دهه گذشته، چندین نشریه اسلامی در کشور مالی فعالیت داشته‌اند که اکثر آنها به‌دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل شده‌اند. مهم‌ترین این نشریات اسلامی‌ عبارتند از:

روزنامه سیاسی اسلامی

این روزنامه به مسلمانان تیجانی مسلک کشور مالی تعلق دارد و عمدتاً اخبار مسلمانان کشور مالی و سراسر جهان را منتشر می‌کند. روزنامه سیاسی اسلامی‌ در موضع‌گیری‌های سیاسی خود، بیشتر جنبه اعتدال را رعایت کرده و کمتر وارد درگیری‌های مذهبی بین مذاهب اسلامی‌ کشور مالی می‌شود. بخش عمده مطالب این نشریه از طریق اخبار و گزارشات دریافتی از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های كشورهای اسلامی ‌تأمین می‌شود.

مجله النور

مجله النور از معدود نشریات اسلامی مالی است که از اوایل دهه 2000 میلادی فعالیت خود را آغاز و همچنان انتشار آن ادامه دارد. النور در برگیرنده اخبار و گزارشاتی در خصوص اسلام و مسلمانان در مالی و قاره آفریقا است و علاوه بر آن اخبار جهان اسلام از جمله مشكلات مردم فلسطین، عراق و افغانستان نیز در این نشریه منعکس می شود.[۱]

روزنامه شورای

فعالیت این روزنامه در سال 2003 آغاز شد و انتشار آن تا سال 2006 ادامه داشت. شورای، روزنامه‌ای معتدل بود و دست‌اندرکاران آن، بیشتر اخبار و موضوعات مختلف جهان اسلام و کشور مالی را منتشر می‌کردند. این روزنامه با آن که طرفداران زیادی در بین مسلمانان داشت، در سال 2006 به‌دلیل مشکلات مالی تعطیل شد.

ماه‌نامه سکینه (عاشورا)

این نشریه از اوایل 2009 فعالیت خود را آغاز کرده‌است. سردبیر این نشریه، احمد جالو از شخصیت‌های صاحب ‌نام مطبوعاتی کشور است که پیش از آن، سردبیری روزنامه ملت را به‌ عهده داشته‌است. ماه‌نامه سکینه، در دوره سه ساله فعالیت خود، تا حدودی جامعه اسلامی ‌این کشور و بعضی از کشورهای فرانسه زبان همسایه را تحت پوشش قرار داده‌است.

هفته‌نامه المستقبل

این هفته‌نامه در زمره نشریات خصوصی اسلامی ‌کشور بود که در سال 2006 به‌دلیل مشکلات ناشی از کسر بودجه تعطیل شد. هفته‌نامه المستقبل از نظر دیدگاه اسلامی، معتدل و میانه‌رو بود.

هفته‌نامه الصدقه

فعالیت نشریه الصدقه از سال 2001 آغاز و در سال 2008 به‌دلیل عدم رغبت مردم به خرید آن متوقف شد. این هفته‌نامه را، حسین ترائوره که شغل اصلی وی خطّاطی است، اداره می‌کرد و کادر خبری آن از تخصص چندانی برخوردار نبود.

هفته‌نامه الوظیفه

این هفته‌نامه هم‌چون دیگر نشریات اسلامی‌ مالی، در اوایل دهه 2000 میلادی فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 2006 به سبب مشکلات مالی تعطیل شد. مدیر نشریه الوظیفه شیخ موسی محمود کنته از شیوخ صاحب نام قادریّه با درجه مقدمی ‌بود که تلاش فراوانی برای ادامه فعالیت نشریه کرد ولی به‌دلیل کسر بودجه، در نهایت مجبور شد هفته‌نامه را تعطیل کند.[۲][۳]

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. عرب احمدی، امیر بهرام (1391). جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص133.
  2. عرب احمدی، امیر بهرام (1391). جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص133-135.
  3. عرب احمدی، امیر بهرام (1391). جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص293-304.