جریان ها و روابط اجتماعی مالی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۰۲ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها)

در ارتباط با روابط اجتماعی در مالی- درصورتی كه در مورد مناسبات بين دولت و مردم بررسی شود- بايد گفت روابط دولت با مردم مالی هيچ‌گاه صمیمانه نبوده و رؤسای جمهور اين كشور، از بدو استقلال تاكنون، برمبنای تعلقات قومی- قبيلگی، بيشتر به حفظ پيوند با مردم هم‌قبيلۀ خود و واگذاری پست‌های بالای دولتی به آنان اهتمام داشته‌اند.

با اين حال مردم این کشور در مواقعی كه منافع ملی و وحدت كشور دچار مخاطره شده، برای رهایی کشورشان به كمک دولت‌ها شتافته‌اند. در مناسبات اجتماعی مردم كشور مالی با يكديگر، ارتباطات داخلی و درون‌گروهی قبايل، همواره درسطح خوبی قرار دارد و مردم هر قبيله، براساس قوانين و مقررات عرفی خود و تحت رهبری رئیس قبيلۀ بزرگ (پارامونت چيف) و رؤسای تابع وی، به يكديگر احترام می گذارند.

مناسبات مردم– متشکل از قبايل مختلف– همواره در حدّ متعارف قرار دارد و اگر چه اين كشور از زمان استقلال تاكنون، با مشكل شورش قبيلۀ طوارق و حملات مكرر آنها به مراكز دولتی مواجه بوده، اما باید توجه داشت که اين جنگ‌های داخلی، عمدتا ناشی از تضاد اهداف طوارق با دولت‌های مركزی است و خدشه‌ای به روابط بين قبيله‌ای مردم مالی وارد نکرده است. از اين‌رو، برخلاف برخی از كشورهای منطقۀ غرب آفريقا، مالی هيچ‌گاه شاهد درگيری های خونين بين قبايل متخاصم نبوده است [۱][۲].

نیز نگاه کنید به

روابط اجتماعی در چین؛ روابط اجتماعی کوبا؛ جریان ها و روابط اجتماعی سنگال؛ روابط اجتماعی ژاپن؛ ساختار روابط اجتماعی کانادا؛ گروه‌ها و روابط اجتماعی تایلند؛ مناسبات و روابط اجتماعی در اوکراین؛ جریان ها و روابط اجتماعی اسپانیا؛ جریان ها و روابط اجتماعی اردن؛ گروه‌ها و روابط اجتماعی اتیوپی؛ جریان ها و روابط اجتماعی در سیرالئون؛ روابط اجتماعی ژاپن

کتابشناسی

  1. مطالعات ميدانی و مشاهدات عينی نويسنده، باماكو ، سگو و تمبوكتو، 1387
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1392). جامعه و فرهنگ مالی. ناظر علمی ابوالحسن شریف محمدی. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.56-57.