آرامگاه امپراطور چین شی خوانگ و مجسمه های سربازان سفالی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۱۲ توسط Rashid (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
مجسمه های سربازان سفالی. قابل بازیابی از https://www.bbc.com/news/world-asia-china-42477083

مجموعه­‌ی آرامگاه‌ی امپراتور چین شی ­خوانگ( The Mausoleum of the First Qin Emperor and the Terracotta Army, Shanxi Province) درشهر شی ­آن واقع در غرب چین، به لحاظ ساختاری یکی ازبزرگ­ترین آرامگاه­‌های امپراتوری جهان به­‌شمار می ­آید.

مجسمه‌­های سفالی سربازان و اسب­‌هایی که همراه امپراتور در این آرامگاه دفن شده ­اند، همانند اهرام مصر، شهرت جهانی داشته و هشتمین عجایب جهان نامیده شده است. «چین شی خوان» نخستین امپراتور جامعه‌­ی فئودالی چین(259 تا 210 پیش از میلاد) از شخصیت­‌های برجسته در تاریخ چین است كه برای نخستین بار سرزمین چین را متحد و زمینه­‌ی توسعه­‌ی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه­‌ی چین(پول واحد، خط رسمی واحد، اندازه گیری واحد، و... را فراهم ساخت.

ساخت دیوار چین نیز به او نسبت داده شده و اقدامات اصلاحی كه انجام داده از او شخصیت و سیاستمداری مشهور در تاریخ چین ساخته است. گفته می­ شود او بیش از700هزار نفر را برای ساختن این مجموعه به‌­كار گرفت كه تكمیل شدن آن 40 سال طول كشید.این مجموعه با 350متر عرض و345متر طول و76متر ارتفاع و در زمینی به مساحت56کیلومتر مربع ساخته شده كه شكل ظاهری آن مانند اهرام مصر است.

باستان­شناسان پس از كشف این محوطه­ ی با ارزش باستانی، در اطراف آرامگاه500 سایت و قبرستان متعلق به کسانی که همراه وی دفن شده بودند را یافتند كه سالن با شكوهی از سربازان و اسب­‌های سفالین و ارابه‌­های مسین و چوبین است. این مجسمه‌­ها به گونه­‌ی اعجاب آوری در حد و اندازه­ طبیعی انسان و با رنگ لباس­‌های معمول آن دوران و با شكل و قیافه‌­های متفاوت كه در چند ردیف و با رعایت سلسله مراتب نظامی ایستاده ­اند، نشان از توجه هنرمندانه‌­ی خالقان این آثار در 2000سال پیش است. این مجموعه كه برای نخستین بار و به صورت تصادفی در حفاری چاه توسط روستاییان منطقه كشف شد، در سال1987میلادی در فهرست میراث جهانی یونسكو به ثبت رسید[۱].

نیز نگاه کنید به

آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی؛ غارهای سنگی لونگ مینگ

کتابشناسی

  1. سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد2، ص.611-612.