ایرانیان مقیم کشور قطر به رعایت مراسم سنتی
اطلاعات نشان میدهد 35/8 درصد از ایرانیان مقیم، به اجرای مراسمی مانند مراسم عید نوروز، چهارشنبه سوری، سیزده بدر، چیدن سفرهی هفت سین و مراسم تحویل سال نو، توجه دارند؛ ولی درصد زیادی نیز به این امر توجهی ندارند؛ همچنین نتایج پژوهشی که در سال 1383 توسط رایزنی فرهنگی نیز انجام گرفته است، نشان میدهد که میان اعیاد فطر، قربان و نوروز، عید نوروز جایگاه کمتری در بین ایرانیان دارد و 20 درصد ایرانیان مقیم به مراسم عید نوروز و سیزده بدر مقید هستند و درصد پایینی به چهارشنبه سوری پایبند هستند.
پوشش ایرانیان مقیم کشور قطر
18 درصد از ایرانیان مقیم کشور قطر از پوشش اروپایی، 53 درصد از پوشش اسلامی با فرهنگ عربی، 29 درصد از پوشش با فرهنگ ایرانی استفاده میکنند. استفاده از پوشش عربی با 53 درصد در درجه اول قرار دارد.
59 درصد از مردان خانواده در منزل و بیرون شبیه به پوشش مردان ایرانی یعنی استفاده از پیراهن و شلوار و 23 درصد دارای پوشش عربی؛ یعنی استفاده از پیراهن بلند سفید (دشداشه) همراه با چفیه میباشند. خانمها نیز 40 درصد در منزل و بیرون منزل دارای پوشش عربی میباشند؛ یعنی در منزل پیراهن بلند همراه با شال و در بیرون با عبا یا جلابیهی بلند سیاه، با روبند (نقاب) و 44 درصد نیز در منزل دارای پوشش ایرانی؛ ولی در بیرون دارای پوشش عربی میباشند و تنها 16 درصد از خانمها در منزل و بیرون دارای پوشش ایرانی هستند؛ یعنی از مانتو، چادر یا مقنعه استفاده میکنند. ایرانیان، به دلایل مختلف، سعی میکنند بیشتر از پوشش عربی استفاده نمایند که دلیل این امر برای مردان همان ضرب المثل معروف «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو» میباشد. احتمالاً استفاده از پوشش عربی باعث زمینهی کاری بیشتر برای ایرانیان میگردد. دلایل دیگر آن؛ دسترس بودن لباسهای عربی در محافل و ادارات، محدودیت دوخت لباس ایرانی، کمیاب بودن لباسهایی چون مانتوی زنانه و مقنعه میباشد.
نیز نگاه کنید به
منبع اصلی
احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(دردست انتشار).
نویسنده مقاله
محمد مهدی احمدی