آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در اسپانیا
سه نوع آموزش در اسپانیا به بزرگسالان ارائه میشود: آموزش آکادمیک؛ آموزش حرفهای (برای یافتن شغل بهتر)؛ و آموزش فرهنگی، اجتماعی. هدف اصلی این نوع آموزش آموختن سواد به بزرگسالان و نیز بهره مند کردن آنها از تحصیلات اولیه میباشد. در سال 1987 تا 1988 نزدیک به 200.000 بزرگسال در برنامههای آموزشی دولت شرکت نمودند و نزدیک به 13.000 نفر نیز در طرحهای آموزش از راه دور شرکت کردند.
آموزش حرفهای و شغلی براساس شغل افراد ارائه میشود و بودجۀ آن از سوی مؤسسات دولتی تأمین میگردد. در حدود 275.000 بزرگسال در اسپانیا در دهۀ 90 از آموزش حرفهای اولیه و نزدیک به 200.000 نفر از آموزش حرفهای درجه یک بهره مند گردیدند؛ به خصوص در زمینههایی مانند علوم کامپیوتر، و مدیریت مالی واداری.
آموزش فرهنگی اجتماعی نیز برای رشد شخصیتی بزرگسالان در نظر گرفته شده است. به طور کلی آموزش بزرگسالان از سوی شش بخش دولتی حمایت مالی میشود؛ بخش آموزش، فرهنگ، امور اجتماعی، عدالت، دفاع، کشاورزی، ماهیگیری، و مواد غذایی. این نوع آموزش، در بخش خصوصی از سوی دانشگاههای خصوصی، مدارس خصوصی و نیز کلیسای کاتولیک حمایت میگردد.
سواد
در تحقیقی که از طرف وزارت آموزش و پرورش در سال 1993 صورت گرفت، میزان بی سوادی در اسپانیا حدود 3.5 درصد بود. در حالی که این رقم در سال 1930 بین 32 تا 40 درصد گزارش شده بود. میتوان نتیجه گرفت که دغدغه و تلاش دولت اسپانیا برای مبارزه با بی سوادی، با هدف رشد فرهنگی و اقتصادی، ثمر بخش بوده است. اقدامات زیادی برای مبارزه با بی سوادی از طرف دولت صورت گرفت؛ اقداماتی نظیر کاهش هزینههای تحصیلی برای دانش آموزان، و نیز فراهم کردن مراکز سواد آموزی برای بزرگسالان که در سال 1985 حدود 150000 متقاضی و 30000 مدرس داشت.[۱]
نیز نگاه کنید به
نظام آموزش، تحقیقات و فناوری ژاپن؛ سطح سواد در افغانستان؛ آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در ژاپن؛ آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در کوبا؛ آموزش بزرگسالان در سنگال؛ آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در آرژانتین؛ آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در اردن؛ آموزش بزرگسالان(سواد آموزی) در سیرالئون؛ آموزش بزرگسالان( سواد آموزی) در قزاقستان
کتابشناسی
- ↑ فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ اسپانیا. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)