الکرکدیه در سودان
«کرکدی»، گلبرگهای خوشرنگ و خوش عطر نوعی گیاه زینتی، است که در ایران «چایترش مکّه» نامیده میشود. یکی از بهترین انواع کرکدی، در سودان تولید میشود و سودانیان، با گلبرگهای خشک شده آن، چای و شربت، تهیّه میکنند و مینوشند.
گاهی «کرکدی» را، با آب داغ مانند چای دم میکنند و مینوشند وگاهی با افزودن گلبرگهای کرکدی، شکر، شیره خرما و افزودنیهای دیگر به آب سرد، شربت «کرکدی» را تهیه میکنند. در اغلبِ مراسم و مهمانیهای سودانیان، یکی از نوشیدنیها، چای یا شربت «کرکدی» است. البتّه، گلبرگهای این گیاه، برای تولید داروهای کاهش فشار خون، تقویت ضربان قلب، برخی آنتی بیوتیکها و رنگهای خوراکی هم، استفاده میشود.چای و شربت، تهیّه میکنند و مینوشند.
گاهی «کرکدی» را، با آب داغ مانند چای دم میکنند و مینوشند وگاهی با افزودن گلبرگهای کرکدی، شکر، شیره خرما و افزودنیهای دیگر به آب سرد، شربت «کرکدی» را تهیه میکنند. در اغلبِ مراسم و مهمانیهای سودانیان، یکی از نوشیدنیها، چای یا شربت «کرکدی» است. البتّه، گلبرگهای این گیاه، برای تولید داروهای کاهش فشار خون، تقویت ضربان قلب، برخی آنتی بیوتیکها و رنگهای خوراکی هم، استفاده میشود[۱].
نیز نگاه کنید به
فرهنگ عمومی سودان؛ نوشیدنیهای مردم سودان؛ شربت التبلدی سودانی
کتابشناسی
- ↑ معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ سودان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.225.