بودجه تحقیقاتی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سنگال

از دانشنامه ملل

دولت سنگال در حال حاضر 0.05% تولید خالص داخلی را به تحقیقات علمی اختصاص داده است. بودجه های تعلق گرفته به تحقیقات علمی در مرحله‌ی اول به پرسنل ها و آزمایشگاه های تحقیقاتی وابسته به دولت و در راستای همکاری های بین المللی تعلق می گیرد. بخش اعظم هزینه های تحقیقاتی به کمک های خارجی وابسته است. هم اکنون بودجه پیش بینی شده برای راهکارهای علوم تحقیقاتی حدود 94.5 میلیارد فرانک سیفا برای 5 سال تخمین زده شده است.

در سنگال مراکز تحقیقاتی عبارتند از:

دانشگاه های سنگال بودجه‌ی خاصی برای کمک به تحقیقات در نظر نگرفته اند، اما برای اساتید- محقق خود هر ساله 90 میلیون فرانک سیفا برای فرصت مطالعاتی اهدا می کند. هر دو سال یکبار یک استاد-محقق حق یک بلیط هواپیما و مبلغی خاص برای اقامت یک ماهه در هر کشوری که می خواهد دارد. یک مبلغ 150.000 فرانک سیفا هم هر شش ماه یک بار به اساتید محقق داده می شود. 35.000.000 فرانک نیز برای خرید کتاب در نظر گرفته شده است. برای شرکت در کنفرانس ها و چاپ کتاب نیز مبلغی به آنها اهدا می شود و اگر کنفرانس در خارج از کشور باشد پول بلیط نیز پرداخت می شود. حقوق ماهیانه‌ی آنها به نسبت ارتقای آنها افزایش می یابد. مرکز تحقیقاتی اف.آی.آر.اس.تی (FIRST) هر ساله یک بودجه‌ی 300 میلیون فرانک سیفایی برای اساتید- محقق در نظر گرفته است.

بودجه هایی که صرف تحقیقات می شوند منابع خارجی نیز بودجه‌ی آنها را تامین می کنند. با توافق های همکاری بین دانشگاه های سنگال و دانشگاه های دیگر جهان در اروپا، آمریکا و آسیا و ارگان های دیگر این بودجه تامین می شوند.

برخی از آزمایشگاه ها نیز در سنگال مانند آزمایشگاه ال.آی.ان.آی (LANI) با توجه به ظرفیت های ویژه‌ای که دارد با اخذ قراردادهایی با کشور های دیگر و تبادل استاد- دانشجو منابع قابل توجهی را به سمت خود می آورد.[۱][۲]

نیز نگاه کنید به

بودجه تحقيقاتی در دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتی کوبا؛  بودجه تحقیقاتی دانشگاه های بنگلادش؛ اعتبار پژوهشی دانشگاه های کانادا؛ بودجه تحقيقاتی در دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتی ژاپن؛ بودجه تحقيقاتی دانشگاه‌ها در مالی؛ بودجه تحقيقاتی دانشگاه‌ها در اردن؛ بودجه تحقیقاتی دانشگاه های اتیوپی؛ بودجه تحقیقاتی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی سیرالئون؛ بودجه تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی قزاقستان؛ بودجه تحقیقاتی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آرژانتین

کتابشناسی

  1. Diagne, A. (2001). Le financement de l’Education au Sénégal. Dakar: Codesria.
  2. بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)