تبعیض نژادی و نژاد پرستی در اوکراین

از دانشنامه ملل

اوکراینی‌ها ملتی هستند که از چندین نژاد و چندین فرهنگ شکل گرفته اند و موضوع نژاد پرستی و تبعیض نژادی یک موضوع حاشیه ای در بین این ملت به شمار می رود. با وجود این شواهدی وجود دارد که نشان‌دهنده خشونت‌هایی علیه نژاد‌های مختلف با انگیزه نژادپرستانه بوده است.این حوادث از پوشش رسانه ای وسیعی برخوردار است و معمولا توسط همه جریان‌های سیاسی محکوم می شود. دیده بان حقوق بشر با ارائه گزارشی‌‌‌‌‌،نژاد پرستی و بیگانه هراسی را از مشکلات باقی مانده در این کشور اعلام کرد. در سال 2009، 40 مورد خشونت با انگیزه نزادپرستانه در اوکراین اتفاق افتاد ولی هیچ گونه قتلی با این انگیزه انجام نگرفت در حالی که از سال 2006 تا 2008، 184 حمله و 12 قتل با انگیزه تبعیض نژادی اتفاق افتاد.

طبق گفته الکساندر فلدمن رئیس مجمع اتحادیه فرهنگی و ملی اوکراین بسیاری از حملات با انگیزه‌های نژاد پرستانه توسط افراد مورد حمله قرار گرفته به پلیس گزارش  نمی شود و در صورت گزارش به پلیس اینگونه حملات در گروه ارازل و اوباش طبقه بندی می شود.در سال 2010 یک بررسی آماری توسط کوراس، موسسه مطالعات نژادی و سیاسی نشان داد 70 درصد اوکراینی‌ها معتقدند نگاه ملت اوکراین به اقلیت‌های نژادی ستیزه جویانه و سخت است.

تبعیض علیه بیگانگان

طبق گزارش سازمان حقوق بشر پناهندگان سیاسی، مهاجران، کارگران مهاجردر زمره کسانی هستند که از خشونت‌های ناشی از انگیزه‌های نژاد پرستانه رنج می برند.دانشجویان خارجی که عده آن‌ها 40 هزار نفر را شامل می شود از جمله قربانیان اصلی این مسئله هستند. واکنش اوکراینی‌ها به مهاجران و شهروندان آفریقایی مشهودترین نمونه‌های عینی از بیگانه هراسی آن‌ها به شمار می رود

تبعیض نژادی علیه روس‌ها

احساس اوکراینی‌هابه روس‌ها در مناطق مختلف اوکراین متفاوت است. طبق یک بررسی بلندمدت توسط موسسه جامعه شناسی آکادمی ملی علوم اوکراین‌‌‌‌‌، اکثریت جمعیت اوکراین به عنوان نژاد اوکراینی – به استثنای اقلیت جمعیتی اوکراینی‌ها- تقریبا موضع و احساسی شبیه به هم در رابطه با روس‌ها دارند. در یک بررسی دیگر در سال 2000 در استان لووف در غرب کشور مشخص شد جمعیت این استان در مقایسه با سایر ملیت‌ها نگرش منفی تری نسبت به روس‌ها دارند [۱].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی اوکراین؛ نژادها و اقوام اوکراین؛ روس های اوکراین

کتابشناسی

  1. موسسه ایراس(1392). جامعه و فرهنگ اوکراین. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار).