دانشگاه بوئنوس‌آیرس

از دانشنامه ملل

دانشگاه بوئنوس‌آیرس در سال ۱۸۲۱ با ابتکار وزیر دولتی استان بوئنوس‌آیرس تأسیس شد. این دانشگاه در حال حاضر بزرگ‌ترین دانشگاه آرژانتین و یکی از مطرحترین دانشگاه‌های قاره آمریکاست. این دانشگاه همچون سایر دانشگاه‌های ملی آرژانتین از نقطه‌نظر مالی وابسته به دولت است اما به لحاظ سازمانی دانشگاهی خودمختار، آزاد، لاییک و رایگان محسوب می‌شود. به دلیل این‌که اداره دانشگاه طبق اصلاحیه قانون دانشگاه‌ها در سال ۱۹۱۸ توسط رئیس دانشگاه انجام می‌شود و رئیس نیز از طریق انتخابات داخلی با رأی اساتید، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان انتخاب می‌گردد، دانشگاه خودمختار محسوب می‌شود. دانشگاه بوئنوس‌آیرس از سال 1949 به دستور رئیس‌جمهور خوان دومینگو پرون کاملا رایگان شد و بدین صورت فرزندان تمامی افراد جامعه به صورت برابر امکان ورود به این دانشگاه را پیدا کردند. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هزینه‌های تغذیه و خوابگاه از دانشجویان اخذ می‌شود. البته به چنین دانشجویانی فرصت کار دانشجویی برای پرداخت هزینه‌های خود اعطا می‌شود[۱].

دانشگاه بوئنوس‌آیرس در حال حاضر مهم‌ترین و معروف‌ترین دانشگاه کشور است که مدارک آن در اغلب دانشگاه‌های جهان ارزیابی می‌شود. این دانشگاه بر اساس رتبه‌بندی بهترین دانشگاه‌های جهان در رده ۲۴۷ قرار می‌گیرد. و با داشتن بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو بزرگ‌ترین دانشگاه کشور است.۱۳ دانشکده زیرمجموعه این دانشگاه محسوب می‌شوند. ۱۰۸ رشته کارشناسی و ۳۱۴ رشته تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه وجود دارد. بیشترین دانشجوی پذیرفته شده در رشته پزشکی است. ۱۸ مرکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه در حال فعالیت هستند و ۲۲ مرکز پژوهشی دیگر نیز به صورت مشترک با دیگر مؤسسات فعالیت می‌کنند. این دانشگاه هر ساله بیش از ۵۰ هزار دانشجو می‌پذیرد و بودجه سالیانه آن بیش از ۵۵/۱ میلیارد پزو است.

در سال‌های اخیر دانشگاه بوئنوس‌آیرس به سمت جذب دانشجویان خارجی حرکت کرده است، در سال ۲۰۱۱ بیش از ۹۳۰۰ نفر دانشجوی خارجی در این دانشگاه ثبت نام کرده‌اند که نسبت به سال قبل از آن ۳۰ درصد رشد نشان می‌دهد.۴۹ درصد این دانشجویان از کشورهای آمریکای لاتین، ۴۴ درصد از ایالات متحده، اروپا و کانادا و مابقی از سایر نقاط جهان بوده‌اند[۱].

نکته جالب در مورد دانشگاه بوئنوس‌آیرس این است که ۴ نفر از ۵ دانشمند آرژانتینی‌که تاکنون جایزه نوبل را کسب کرده‌اند، فارغ‌التحصیل و یا استاد این دانشگاه بوده‌اند از این تعداد سه نفر در رشته پزشکی و یک نفر در رشته حقوق موفق به دریافت این جایزه شده‌اند[۲].

نیز نگاه کنید به

نظام آموزش، تحقیقات و فناوری آرژانتین؛ دانشگاه های آرژانتین

کتابشناسی

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ برگرفته از https://www.uba.ar
  2. خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ آرژانتین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص329-331.