نهادهای فرهنگی ملی سنگال
نهاد فرانسوی داکار
نام دیگر آن لئوپولد سدار سنگور است. نهاد فرانسوی داکار(Institut Francais de Dakar)در شهر سنت لوئی نیز یک شعبه دارد. این مرکز حامی توسعه فرهنگی سنگالی ارتقاء «گفتگوی فرهنگ ها» است که در نزد سدار سنگور بسیار مهم و عزیز بود. این مرکز در سال 2009، پنجاهمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. هر ساله محل اجرای 100 نمایش، ده ها نمایشگاه بین المللی، پخش بیش از 200 فیلم سینمایی، کنفرانس ها، کارگاه های آموزشی برای کودکان و کلاس های زبان فرانسوی جهت رشد روابط بین دو کشور فرانسه و سنگال است.[۱]
انستیتو فرهنگی و زبانی ژان مرموز
این نهاد (ICL: Institut Culturel et linguistique de Jean Mermoz) در سال 1965 در شهر سنت لوئی سنگال تأسیس و هدف آن نشر زبان و فرهنگ فرانسه است. همچنین او با «الیانس فرانسوی» (Alliance Francaise)، مرکز آموزش زبان فرانسوی در کشور فرانسه در ارتباط است. نام این نهاد به افتخار ژان مرموز فرانسوی است. او خلبانی بود که برای اولین بار موفق شد در سال 1927 یک پرواز بدون توقف از شهر تولوز فرانسه به شهر سنت لوئی داشته باشد.
انستیتو بنیادی آفریقای سیاه
این نهاد در شهر داکار در سال 1936 تأسیس اما در سال 1966 جایگزین انستیتو فرانسوی آفریقای سیاه (IFAN: Institut Fondamental d'Afrique Noire) شد. این نهاد یکی از یازده مؤسسه دانشگاه شیخ آنتا دیوپ در داکار است. این نهاد یک مرکز تحقیقات در علوم اجتماعی – انسانی و طبیعی به شمار می رود. در سال 1986 نیز به یاد بود استاد شیخ آنتادیوپ دوباره نام آن تبدیل به انستیتو بنیادی آفریقای سیاه شیخ آنتادیوپ شد.[۲]
آرشیو ملی سنگال
این نهاد (ANS: Archives Nationales du Sénégal) در شهر داکار واقع است قدمت و مجموعه های جمع آوری شده در آن از سال 1816 شروع شده است. آرشیو های وابسته به دبیرخانه عمومی دولت زیر نظر نخست وزیر است. آرشیوهای جزیره ی گوره و آفریقای – غربی فرانسوی (AOF) در آنجا واقعند.[۳]
دانشگاه دموتان
این دانشگاه (Université des Mutants) یکی از مراکز بین المللی و ملاقات ها و کنفرانس ها واقع در جزیره گوره است. این نهاد با حمایت لئوپولد سدار سنگور و نویسنده و فیلسوف فرانسوی " رژه گارودی " (Roger Garaudy) در سال 1979 و با همکاری یونسکو و برنامه های سازمان ملل متحد جهت رشد و آژانس همکاری فرهنگی و تکنیکی و دولت سنگال تأسیس شد. این نهاد در سال 2005 منحل و جای آن را بنیان جهانی برای یادبود و حفظ جزیره گوره گرفت. در این مرکز سالیانه کنفرانس ها و سمینارهای برگزار می شود.[۴]
خانه فرهنگ(دوتاسِک)
خانه فرهنگ(دوتاسِک) (Douta Seck) یک مرکز فرهنگی بسیار عالی است که هم جنبه امور تحقیقاتی، کاربردی و فرهنگی داشته و هم به توسعه فعالیت های فرهنگی و ترویج آن میپردازد. این مرکز فرهنگی محور بروز و ظهور امور فرهنگی در زمینه استعدادهای ملّی و بین المللی است. ساختار این مرکز فرهنگی بر روی تحقیق کاربردی، تبادلات آراء عقاید، ترویج نشر فرهنگی، پذیرش و توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی قرار دارد.
انستیتو ناسیونال هنرها
این انستیتو در سال 1972 تأسیس و اهداف شامل:
1- کشف و شکل دادن به خلاقان و تکنیسین ها در سطح بین المللی ؛
2 - پیش بینی الحاق آنها در جامعه ؛
3- شکل دادن و آموزش عمومی.
این انستیتو شامل یک مدرسه هنرهای زیبا، یک هنرکدهی موسیقی، رقص و هنرهای نمایشی، یک بخش تحقیقات در خصوص عوامل فرهنگی سنتی است.
تئأتر ملی دانیل سورانو
تئأتر ملی دانیل سورانو (Daniel Sorano) در سال 1961 تأسیس شد که هدف آن در حال حاضر احیاء و ارزش بخشیدن به تئأتر سنتی سنگال است.
موزه ی پویا
این موزه در سال 1966 در خود را به روی عموم باز کرد و میراث فرهنگی کشور را در معرض دید قرار داد.
آرشیوهای فرهنگی سنگال
آرشیو فرهنگی سنگال در سال 1957 تأسیس شد. پرسنل آن غالباً کتابدار و متخصصان موسیقی هستند.
انجمن نشر
از سال 1972، در سنگال و ساحل عاج یک انجمن نشر به نام " نشرهای جدید آفریقایی " (Les Nouvelles Editions Africaines) تأسیس شد. در پنج سال این نشر حدود 150 تیتر از 1200000 نسخه نشر داد.
جالب توجه است که این مرکز نشر تا کنون هیچ اثری به زبان های ملی چاپ نکرده است در حالی که مأموریت اصلی آن سیاست توسعه زبان های ملی بوده است.[۵][۶]
نیز نگاه کنید به
نهادها و سازمانهای فرهنگی سنگال؛ مدیریت فرهنگی سنگال
کتابشناسی
- ↑ Sankalé.(1998).165
- ↑ Diop, A. (1968). Le laboratoire de radio carbone de L’IFAN (Catalogues et documents, No. 21, p. 11). Institut Fondamental d’Afrique Noire. Dakar, Senegal.
- ↑ Maack, M. N. (1980). The A.O.F. Archives and the study of African History. Bulletin de l’Institut Fondamental d’Afrique Noire. Serie B, Sciences Humaine, 42(2), 277-298. Dakar, Senegal.
- ↑ Bekolo, P. (2002). L’Universite des Mutants: une Utopie Universaliste récupérable? In Actes du Collogue sur Senghor (pp. 75-82). Université de Yaoundé.
- ↑ Ndoye, O. (2011). La Diversite Culturelle Senegalaise, et la Convention de l’Unesco: Quelles Limites? Rapport DE LA CECAC. Quebec, Canada.
- ↑ بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)