یهودی ها در فرانسه
فرانسه در میان کشورهای اروپایی مهمترین مرکز فعالیت یهودیان میباشد. موقعیت صهیونیزم در فرانسه کم نظیر و بلکه بینظیر است، آنان در مراکز مهم قدرت، اهرمهای کلیدی را در دست دارند و به راحتی مهرههای حساس را در خدمت برنامه ها و اهدافشان جابجا نموده و در تصمیم گیریهای خارجی و موضع گیریهای بین المللی فرانسه تاثیر مستقیم دارند و ما آثار آن را در موضع فرانسه در قبال مسائلی چون فلسطین، لبنان، اسرائیل، طرح منطقه خودگردان غزه و اریحا، بوسنی و هرزه گوین، سلمان رشدی، جنگ ایران و عراق، جنگ خلیج فارس و... به وضوح مشاهده میکنیم.
یهودیان در قسمت تجارت نیز حاکمیت خود را حفظ کردهاند. آنها گردانندگان اصلی بازارهای فرانسه هستند و در تمام معاملات فرانسه از تجارت خرد گرفته تا تجارتهای جهانی و فروشگاههای سراسری، ردپایی از یهود دیده میشود.
در مرکز پاریس پارکی بسیار زیبا، که به نوبهی خود از شاهکارهای فرانسه است، مشاهده میشود.در این پارک، همه مظاهر زیبای طبیعت در یک نقطه در مرکز شهر پاریس گرد آوری شدهاست و چنین به نظر میرسد که طبیعی است اما تمام این مراحل با دست و پول یهودیان فرانسه به وجود آمده است. این پارک زیبا که در محله یهودی نشین پاریس در دهههای اخیر احداث شدهاست "پارک شمعون" نام دارد. تابلوهای یادبود پارک در هنگام ورود، توجه هربیننده را به خود جلب میکند و تازه واردان را مرعوب قدرت و توان یهودیان در پاریس میسازد.
در همین محله تجمع یهودیان به صورت گسترده وجود دارد و میتوان خاخامهای یهودی را با عرقچین مخصوص و ریشهای بلند در هر کوی و برزن مشاهده کرد و جالب توجه آنکه جوانان و نوجوانان و حتی خردسالان محله یهودیان با عرقچینهای مخصوص یهودیان با افتخاری زاید الوصف در خیابانها حرکت کرده و به گردش مشغولند و این در حالی است که ساکنین محله عربها دشداشههای خود را پس از مدتی کوتاه کرده و تبدیل به پیراهن مینمایند و لباسهای عربی پس از مدتی جای خویش را به کت و شلوار و کراوات میدهند. این مساله از قدرت و توان فرهنگی مسلمین در مقایسه با یهودیان پرده بر میدارد و میزان پذیرش هر کدام از دو اقلیت مسلمان و یهود را به آسانی نشان میدهد[۱].
نیز نگاه کنید به
ادیان در فرانسه؛ یهودی ها در تونس؛ یهودی ها در لبنان؛ یهودی ها در روسیه؛ یهودی ها در آرژانتین؛ یهودی ها در زیمبابوه؛ یهودی ها در اوکراین؛ یهودی ها در اسپانیا؛ یهودی ها در اردن؛ یهودی ها در اتیوپی
کتابشناسی
- ↑ نعيمی گورابی، محمد حسين (1392). جامعه و فرهنگ فرانسه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.