نهادها و مراکز دینی مسلمانان اتیوپی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
مهم ترین مراکز اسلامی اتیوپی که در حال حاضر از فعالیت نسبتا خوبی در راستای رسیدگی به وضعیت [[اسلام و مسلمانان اتیوپی|مسلمانان]] شهرها و روستاهای مختلف کشور و برگزاری مراسم و مناسبت‌های اسلامی برخوردار می‌باشند عبارتند از:


=== نهادهای اسلامی در اتیوپی ===
المجلس الاعلی للشئون الاسلامیه فی اتیوبیا :آدیس آبابا
'''6-1-6-1-سازمان هاي اسلامي'''


مهم ترین مراکز اسلامی [[اتیوپی]] که در حال حاضر از فعالیت نسبتا خوبی در راستای رسیدگی به وضعیت مسلمانان شهرها و روستاهای مختلف کشور و برگزاری مراسم و مناسبت های اسلامی برخوردار می باشند عبارتند از:
مرکز توسعه [[نظام اجتماعی اتیوپی|اجتماعی]] نجاشی: نازارث


المجلس الاعلي للشئون الاسلامیه في اتیوبیا :آدیس آبابا
مرکز الانصار: آدیس آبابا


162
مرکز الخلفاء الراشدین: نازارث


مرکز آموزشی و وعده صلح: بابیل


مرکز توسعه اجتماعی نجاشی: نازارث مرکز الانصار: آدیس آبابا
مرکز اسلامی اهدایه: قبرادهار


مرکز الخلفاء الراشدین: نازارث مرکز آموزشی و وعده صلح: بابیل مرکز اسلامی اهدایه: قبرادهار
مرکز توسعه آموزشی اسلامی دیره داوا: دیره داوا


مرکز توسعه آموزشی اسلامی دیره داوا : دیره داوا مرکز اسلامی ابن مسعود: آدیس آبابا انجمن زنان مسلمان تیگرای: مکله
مرکز اسلامی ابن مسعود: آدیس آبابا


مرکز مدارس اسلامی و مساجد: وولدیا انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مکله انجمن اسلامی جوانان کابریدامار
انجمن [[زنان در اتیوپی|زنان]] مسلمان تیگرای: مکله


سازمان بین المللی کمک های اسلامی :آدیس آبابا انجمن امداد و توسعه: بابیل
مرکز [[مدارس قرآنی در اتیوپی|مدارس اسلامی]] و [[مساجد اتیوپی|مساجد]]: وولدیا


مرکز گسترش و آموزش اسلامی: دیره داوا مرکز ارشاد و دعوت اسلامی :آدیس آبابا (تارتار 1391: 3-2 )
انجمن اسلامی دانشجویان: دانشگاه مکله


6-1-6-9-مراکز آموزشی مسلمانان:
انجمن اسلامی جوانان: کابریدامار


مهم ترین مراکز آموزشی وابسته به مسلمانان در این کشور عبارتند از:
سازمان بین المللی کمک‌های اسلامی: آدیس آبابا


'''مدرسه القلم الاسلامیه: آدیس آبابا'''
انجمن امداد و توسعه: بابیل


163
مرکز گسترش و آموزش اسلامی: دیره داوا


مرکز ارشاد و دعوت اسلامی: آدیس آبابا<ref>تارتار، محمدرضا (1391). مراکز اسلامی و [[مدارس قرآنی در اتیوپی]]. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 2-3.</ref>


کالج اسلامی ابادیر: حرار
=== [[مراکز آموزشی مسلمانان در اتیوپی|مراکز آموزشی مسلمانان]] ===
مهم ترین [[مراکز آموزشی مسلمانان در اتیوپی|مراکز آموزشی]] وابسته به مسلمانان در این کشور عبارتند از:


مدرسه اسلامی بابیل: بابیل آکادمی حکمت: جما
مدرسه القلم الاسلامیه: آدیس آبابا


مرکز عربی مدینه: آدیس آبابا مدرسه الرحمه: بدل
کالج اسلامی ابادیر: [[حراره|حرار]]


مدرسه الامام الشافعی: آدیس آبابا مدرسه اسلامی توحید: دیر داوا
مدرسه اسلامی بابیل: بابیل


مدرسه اسلامی عمربن خطاب: جیگیگا (تارتار 1391: 2 )
آکادمی حکمت: جما


6-1-6-3-مدارس قرآنی:
مرکز عربی مدینه: آدیس آبابا


یکی از نهادهای مهم دینی مسلمانان اتیوپی که از دیرباز در این کشور وجود داشته و در تعلیم قرآن و برخی اصول و قوانین اسلامی به پیروان دین اسلام نقش آفرین بوده است مدارس قرآنی این کشور می باشند. مدارس قرآنی که در بین قبایل مختلف اتیوپی دارای اسامی مختلفی اند همچون دیگر کشورهای آفریقایی به سبک مکتب خانه های قدیمی کشورهای عربی در قرون نخستین اسلامی اداره می شوند و معلمان (که معمولا از شیوخ محلی به شمار می روند) از طریق تکرار آیات قرآن و نوشتن برخی آیات بر روی لوح های چوبی
مدرسه الرحمه: بدل


کودکان را به یادگیری آیات قرآنی وادار می سازند. مدارس قرآنی در حال حاضر در زمره بخشی از فرهنگ مسلمانان اتیوپی بوده و پیروان دین اسلام در حفظ و نگهداری این مراکز آموزشی سعی و اهتمام خاصی انجام می دهند. بودجه 164
مدرسه الامام الشافعی: آدیس آبابا


مدرسه اسلامی توحید: دیر داوا


مدارس قرآنی عمدتا از طریق مساجد و مسلمانان نسبتا متمول تأمین می شود و جدای از آن برخی از کشورهای اسلامی نیز هر سال بودجه هایی برای تعمیر و نگهداری مدارس قرآنی اختصاص می دهند.
مدرسه اسلامی عمربن خطاب: جیگیگا<ref>تارتار، محمدرضا (1391). مراکز اسلامی و مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 2.</ref>


لازم به ذکر است با توجه به ممنوع بودن تبلیغات دینی در کشور اتیوپی، بخش مهمی از آموزش ها و تعلیمات اسلامی از طریق مدارس قرآنی صورت می گیرد. تقریبا تمام مسلمانان این کشور در کودکی و سال های نوجوانی در کنار مدارس دولتی، در مدارس قرآنی نیز حضور داشته اند از این روی ضمن آشنایی نسبی با علوم قرآنی، به زبان عربی نیز تا حدودی تسلط دارند.
=== [[مدارس قرآنی در اتیوپی|مدارس قرآنی]] ===
یکی از نهادهای مهم دینی [[اسلام و مسلمانان اتیوپی|مسلمانان اتیوپی]] که از دیرباز در این کشور وجود داشته و در تعلیم قرآن و برخی اصول و قوانین اسلامی به پیروان دین اسلام نقش آفرین بوده‌است مدارس قرآنی این کشور می‌باشند. [[مدارس قرآنی در اتیوپی|مدارس قرآنی]] که در بین [[گروه های قومی اتیوپی|قبایل]] مختلف اتیوپی دارای اسامی مختلفی‌اند همچون دیگر کشورهای آفریقایی به سبک مکتب خانه‌های قدیمی کشورهای عربی در قرون نخستین اسلامی اداره می‌شوند و معلمان (که معمولا از شیوخ محلی به شمار می‌روند) از طریق تکرار آیات قرآن و نوشتن برخی آیات بر روی لوح‌های چوبی


([[مدارس قرآنی در اتیوپی]] 1390 :2-1 ) 6-1-6-4-مساجد
کودکان را به یادگیری آیات قرآنی وادار می‌سازند. [[مدارس قرآنی در اتیوپی|مدارس قرآنی]] در حال حاضر در زمره بخشی از فرهنگ مسلمانان اتیوپی بوده و پیروان دین اسلام در حفظ و نگهداری این مراکز آموزشی سعی و اهتمام خاصی انجام می‌دهند. بودجه مدارس قرآنی عمدتا از طریق مساجد و مسلمانان نسبتا متمول تأمین می‌شود و جدای از آن برخی از کشورهای اسلامی نیز هر سال بودجه‌هایی برای تعمیر و نگهداری مدارس قرآنی اختصاص می‌دهند.


با توجه به جمعیت زیاد مسلمانان در کشور اتیوپی، این کشور در برگیرنده تعداد زیادی از مراکز عبادی در شهرها و روستاهای مختلف است. مساجد در واقع جدای از مراکز عبادت و نیایش به درگاه خداوند متعال، به عنوان مراکز تجمع و گردهمایی مسلمانان مورد استفاده قرار می گیرند و مسلمانان پیروان فرقه های اسلامی مختلف بسیاری از تصمیمات مهم خود را در قالب جلساتی که در مساجد برگزار می کنند اتخاذ می نمایند.
لازم به ذکر است با توجه به ممنوع بودن تبلیغات دینی در کشور [[اتیوپی]]، بخش مهمی از آموزش‌ها و تعلیمات اسلامی از طریق مدارس قرآنی صورت می‌گیرد. تقریبا تمام [[اسلام و مسلمانان اتیوپی|مسلمانان]] این کشور در کودکی و سال‌های نوجوانی در کنار مدارس دولتی، در [[مدارس قرآنی در اتیوپی|مدارس قرآنی]] نیز حضور داشته‌اند از این روی ضمن آشنایی نسبی با علوم قرآنی، به زبان عربی نیز تا حدودی تسلط دارند<ref>تارتار، محمدرضا (1391). مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 1-2.</ref>.


از این روی می توان گفت حضور در مساجد و برگزاری
=== [[مساجد اتیوپی|مساجد]] ===
با توجه به جمعیت زیاد مسلمانان در کشور [[اتیوپی]]، این کشور در برگیرنده تعداد زیادی از مراکز عبادی در شهرها و روستاهای مختلف است. [[مساجد اتیوپی|مساجد]] در واقع جدای از مراکز عبادت و نیایش به درگاه خداوند متعال، به عنوان مراکز تجمع و گردهمایی مسلمانان مورد استفاده قرار می‌گیرند و مسلمانان پیروان فرقه‌های اسلامی مختلف بسیاری از تصمیمات مهم خود را در قالب جلساتی که در مساجد برگزار می‌کنند اتخاذ می‌نمایند.


نمازهای جماعت در بین مسلمانان اتیوپی نوعی سنت به شمار می رود و پیروان دین اسلام فرزندان خود را از سنین کودکی با این سنت حسنه آشنا می نمایند.
از این روی می‌توان گفت حضور در [[مساجد اتیوپی|مساجد]] و برگزاری نمازهای جماعت در بین مسلمانان اتیوپی نوعی سنت به شمار می‌رود و پیروان دین اسلام فرزندان خود را از سنین کودکی با این سنت حسنه آشنا می‌نمایند. [[مساجد اتیوپی]] نیز همچون دیگر کشورهای آفریقایی با مشکلات فراوانی مواجه می‌باشند. کمبود بودجه، فقدان امکانات لازم (همچون فرش، میز، دستگاه آمپلی فایر و.... به ویژه در مناطق روستایی)، اختلافات فرقه‌ای ناشی از تفاوت دیدگاه‌ها در درون هیئت امناء و ... از مهمترین این مشکلات محسوب می‌شوند.


165
[[مساجد اتیوپی]] اعم از مساجد بزرگ شهری و مساجد روستایی به صورت هیئت امنایی اداره می‌شوند و بودجه لازم نیز از طریق مسلمانان منطقه‌ای که مسجد در آن واقع شده، تأمین می‌گردد.


براساس اطلاعات موجود در حال حاضر صدها مسجد کوچک و بزرگ در سرتاسر کشور [[اتیوپی]] وجود دارند که بسیاری از آنها از طریق اداره [[مدارس قرآنی در اتیوپی|مدارس قرآنی]] و مشارکت در تأسیس برخی مراکز آموزشی نقش مهمی در توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی در این کشور ایفا می‌نمایند. (مطالعات کارشناسی نویسنده)


[[مساجد اتیوپی]] نیز همچون دیگر کشورهای آفریقایی با مشکلات فراوانی مواجه می باشند. کمبود بودجه، فقدان امکانات لازم (همچون فرش، میز، دستگاه آمپلی فایر و.... به ویژه در مناطق روستایی)، اختلافات فرقه ای ناشی از تفاوت دیدگاه ها در درون هیئت امناء و ... از مهمترین این مشکلات محسوب می شوند.
مهم ترین مساجد فعلی این کشور اعم از [[مساجد اتیوپی|مساجد]] واقع در آدیس آبابا و دیگر شهرهای کشور اتیوپی عبارتند از:


مساجد اتیوپی اعم از مساجد بزرگ شهری و مساجد روستایی به صورت هیئت امنایی اداره می شوند و بودجه لازم نیز از طریق مسلمانان منطقه ای که مسجد در آن واقع شده، تأمین می گردد.
مسجد انوار: آدیس آبابا


براساس اطلاعات موجود در حال حاضر صدها مسجد کوچك و بزرگ در سرتاسر کشور اتیوپی وجود دارند که بسیاری از آنها از طریق اداره مدارس قرآنی و مشارکت در تأسیس برخی مراکز آموزشی نقش مهمی در توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی در این کشور ایفا می نمایند. (مطالعات کارشناسی نویسنده ) مهم ترین مساجد فعلی این کشور اعم از مساجد واقع در آدیس آبابا و دیگر شهرهای کشور اتیوپی عبارتند از: مسجد انوار : آدیس آبابا مسجد ابوهریره: آدیس آبابا
مسجد ابوهریره: آدیس آبابا


'''مسجد فتا (ابوبورا): آدیس آبابا'''
مسجد فتا (ابوبورا): آدیس آبابا


مسجد گفار: آدیس آبابا
مسجد گفار: آدیس آبابا
خط ۷۵: خط ۸۲:
مسجد حاجی یونس: آدیس آبابا
مسجد حاجی یونس: آدیس آبابا


'''مسجد ماکاینسا ابادیر: آدیس آبابا'''
مسجد ماکاینسا ابادیر: آدیس آبابا


مسجد سیده عایشه: آدیس آبابا
مسجد سیده عایشه: آدیس آبابا


166
مسجد دهکده شیق هوجلی: آدیس آبابا
 
 
'''مسجد دهکده شیق هوجلی: آدیس آبابا'''


مسجد الاشامه: گوبا
مسجد الاشامه: گوبا
خط ۹۲: خط ۹۶:
مسجد اواسا: اواسا
مسجد اواسا: اواسا


مسجد باب الرحمه: دیره داوا مسجد باته: آلمایا
مسجد باب الرحمه: دیره داوا
 
مسجد باته: آلمایا


مسجد بخاری: باهیردار
مسجد بخاری: باهیردار
خط ۹۸: خط ۱۰۴:
مسجد بوتاجرا: بوتاجرا
مسجد بوتاجرا: بوتاجرا


مسجد گاراگوتر: دسیه مسجد استی: [[گوندار]] مسجد فتیح: جیما
مسجد گاراگوتر: دسیه
 
مسجد استی: [[گوندار]]
 
مسجد فتیح: جیما


مسجد حاجی ادریس: بابیل
مسجد حاجی ادریس: بابیل
خط ۱۰۴: خط ۱۱۴:
مسجد هامارسا: هامارسا
مسجد هامارسا: هامارسا


مسجد مرکز اسلامی: دیره داوا مسجد جامع: جیگیگا مسجد جامع: [[بحیردار]]
مسجد مرکز اسلامی: دیره داوا


مسجد ابوبکر صدیق: آگارفا مسجدالنور: واردر
مسجد جامع: جیگیگا


مسجد الرحمه: بدله
مسجد جامع: [[بحیردار]]
 
مسجد ابوبکر صدیق: آگارفا


167
مسجدالنور: واردر


مسجد الرحمه: بدله


مسجد البرکه: جیگیگا
مسجد البرکه: جیگیگا
خط ۱۱۷: خط ۱۳۰:
مسجد المبارک: ابومسا
مسجد المبارک: ابومسا


مسجد جامع الکبیر: گوندار مسجد الکبیر: گوندار
مسجد جامع الکبیر: [[گوندار]]
 
مسجد الکبیر: [[گوندار]]
 
مسجد الرحمن: [[گوندار]]


مسجد الرحمن: گوندار
مسجد فتح: ساولا فلگه نوای


مسجد فتح: ساولا فلگه نوای مسجد امام احمد: حرار
مسجد امام احمد: [[حراره|حرار]]


مسجد المجاهدین: حرار
مسجد المجاهدین: [[حراره|حرار]]


مسجد جامع: حرار
مسجد جامع: [[حراره|حرار]]


مسجد الجامع الکبیر: حرار
مسجد الجامع الکبیر: [[حراره|حرار]]


مسجد التوحید: حرار
مسجد التوحید: [[حراره|حرار]]
 
مسجد امام احمد: [[حراره|حرار]]
 
مسجد الخیر: [[گوندار]]
 
مسجد المبارک: ابومسا


مسجد امام احمد: حرار مسجد الخیر: گوندار
مسجد بلال: دلا<ref>تارتار، محمدرضا (1391). مراکز اسلامی و مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 2-4.</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 162-168.</ref>


مسجد المبارک: ابومسا مسجد بلال: دلا 174
== نیز نگاه کنید به ==
[[نهادها و مراکز دینی مسلمانان کانادا]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان کوبا]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان مصر]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان تونس]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان روسیه]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان سنگال]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان آرژانتین]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان فرانسه]]؛ [[سازمان‌ها و موسسات اسلامی در مالی]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان زیمبابوه]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان اسپانیا]]؛ [[نهادها و مراكز دینی مسلمانان اردن]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان قطر]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان سیرالئون]]؛ [[نهادها و مراکز دینی مسلمانان تایلند]].


(تارتار 1391: 4-2 )
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۹

مهم ترین مراکز اسلامی اتیوپی که در حال حاضر از فعالیت نسبتا خوبی در راستای رسیدگی به وضعیت مسلمانان شهرها و روستاهای مختلف کشور و برگزاری مراسم و مناسبت‌های اسلامی برخوردار می‌باشند عبارتند از:

المجلس الاعلی للشئون الاسلامیه فی اتیوبیا :آدیس آبابا

مرکز توسعه اجتماعی نجاشی: نازارث

مرکز الانصار: آدیس آبابا

مرکز الخلفاء الراشدین: نازارث

مرکز آموزشی و وعده صلح: بابیل

مرکز اسلامی اهدایه: قبرادهار

مرکز توسعه آموزشی اسلامی دیره داوا: دیره داوا

مرکز اسلامی ابن مسعود: آدیس آبابا

انجمن زنان مسلمان تیگرای: مکله

مرکز مدارس اسلامی و مساجد: وولدیا

انجمن اسلامی دانشجویان: دانشگاه مکله

انجمن اسلامی جوانان: کابریدامار

سازمان بین المللی کمک‌های اسلامی: آدیس آبابا

انجمن امداد و توسعه: بابیل

مرکز گسترش و آموزش اسلامی: دیره داوا

مرکز ارشاد و دعوت اسلامی: آدیس آبابا[۱]

مراکز آموزشی مسلمانان

مهم ترین مراکز آموزشی وابسته به مسلمانان در این کشور عبارتند از:

مدرسه القلم الاسلامیه: آدیس آبابا

کالج اسلامی ابادیر: حرار

مدرسه اسلامی بابیل: بابیل

آکادمی حکمت: جما

مرکز عربی مدینه: آدیس آبابا

مدرسه الرحمه: بدل

مدرسه الامام الشافعی: آدیس آبابا

مدرسه اسلامی توحید: دیر داوا

مدرسه اسلامی عمربن خطاب: جیگیگا[۲]

مدارس قرآنی

یکی از نهادهای مهم دینی مسلمانان اتیوپی که از دیرباز در این کشور وجود داشته و در تعلیم قرآن و برخی اصول و قوانین اسلامی به پیروان دین اسلام نقش آفرین بوده‌است مدارس قرآنی این کشور می‌باشند. مدارس قرآنی که در بین قبایل مختلف اتیوپی دارای اسامی مختلفی‌اند همچون دیگر کشورهای آفریقایی به سبک مکتب خانه‌های قدیمی کشورهای عربی در قرون نخستین اسلامی اداره می‌شوند و معلمان (که معمولا از شیوخ محلی به شمار می‌روند) از طریق تکرار آیات قرآن و نوشتن برخی آیات بر روی لوح‌های چوبی

کودکان را به یادگیری آیات قرآنی وادار می‌سازند. مدارس قرآنی در حال حاضر در زمره بخشی از فرهنگ مسلمانان اتیوپی بوده و پیروان دین اسلام در حفظ و نگهداری این مراکز آموزشی سعی و اهتمام خاصی انجام می‌دهند. بودجه مدارس قرآنی عمدتا از طریق مساجد و مسلمانان نسبتا متمول تأمین می‌شود و جدای از آن برخی از کشورهای اسلامی نیز هر سال بودجه‌هایی برای تعمیر و نگهداری مدارس قرآنی اختصاص می‌دهند.

لازم به ذکر است با توجه به ممنوع بودن تبلیغات دینی در کشور اتیوپی، بخش مهمی از آموزش‌ها و تعلیمات اسلامی از طریق مدارس قرآنی صورت می‌گیرد. تقریبا تمام مسلمانان این کشور در کودکی و سال‌های نوجوانی در کنار مدارس دولتی، در مدارس قرآنی نیز حضور داشته‌اند از این روی ضمن آشنایی نسبی با علوم قرآنی، به زبان عربی نیز تا حدودی تسلط دارند[۳].

مساجد

با توجه به جمعیت زیاد مسلمانان در کشور اتیوپی، این کشور در برگیرنده تعداد زیادی از مراکز عبادی در شهرها و روستاهای مختلف است. مساجد در واقع جدای از مراکز عبادت و نیایش به درگاه خداوند متعال، به عنوان مراکز تجمع و گردهمایی مسلمانان مورد استفاده قرار می‌گیرند و مسلمانان پیروان فرقه‌های اسلامی مختلف بسیاری از تصمیمات مهم خود را در قالب جلساتی که در مساجد برگزار می‌کنند اتخاذ می‌نمایند.

از این روی می‌توان گفت حضور در مساجد و برگزاری نمازهای جماعت در بین مسلمانان اتیوپی نوعی سنت به شمار می‌رود و پیروان دین اسلام فرزندان خود را از سنین کودکی با این سنت حسنه آشنا می‌نمایند. مساجد اتیوپی نیز همچون دیگر کشورهای آفریقایی با مشکلات فراوانی مواجه می‌باشند. کمبود بودجه، فقدان امکانات لازم (همچون فرش، میز، دستگاه آمپلی فایر و.... به ویژه در مناطق روستایی)، اختلافات فرقه‌ای ناشی از تفاوت دیدگاه‌ها در درون هیئت امناء و ... از مهمترین این مشکلات محسوب می‌شوند.

مساجد اتیوپی اعم از مساجد بزرگ شهری و مساجد روستایی به صورت هیئت امنایی اداره می‌شوند و بودجه لازم نیز از طریق مسلمانان منطقه‌ای که مسجد در آن واقع شده، تأمین می‌گردد.

براساس اطلاعات موجود در حال حاضر صدها مسجد کوچک و بزرگ در سرتاسر کشور اتیوپی وجود دارند که بسیاری از آنها از طریق اداره مدارس قرآنی و مشارکت در تأسیس برخی مراکز آموزشی نقش مهمی در توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی در این کشور ایفا می‌نمایند. (مطالعات کارشناسی نویسنده)

مهم ترین مساجد فعلی این کشور اعم از مساجد واقع در آدیس آبابا و دیگر شهرهای کشور اتیوپی عبارتند از:

مسجد انوار: آدیس آبابا

مسجد ابوهریره: آدیس آبابا

مسجد فتا (ابوبورا): آدیس آبابا

مسجد گفار: آدیس آبابا

مسجد حاجی یونس: آدیس آبابا

مسجد ماکاینسا ابادیر: آدیس آبابا

مسجد سیده عایشه: آدیس آبابا

مسجد دهکده شیق هوجلی: آدیس آبابا

مسجد الاشامه: گوبا

مسجد انوار: مکلا

مسجد عری بلندا: دسیه

مسجد اواسا: اواسا

مسجد باب الرحمه: دیره داوا

مسجد باته: آلمایا

مسجد بخاری: باهیردار

مسجد بوتاجرا: بوتاجرا

مسجد گاراگوتر: دسیه

مسجد استی: گوندار

مسجد فتیح: جیما

مسجد حاجی ادریس: بابیل

مسجد هامارسا: هامارسا

مسجد مرکز اسلامی: دیره داوا

مسجد جامع: جیگیگا

مسجد جامع: بحیردار

مسجد ابوبکر صدیق: آگارفا

مسجدالنور: واردر

مسجد الرحمه: بدله

مسجد البرکه: جیگیگا

مسجد المبارک: ابومسا

مسجد جامع الکبیر: گوندار

مسجد الکبیر: گوندار

مسجد الرحمن: گوندار

مسجد فتح: ساولا فلگه نوای

مسجد امام احمد: حرار

مسجد المجاهدین: حرار

مسجد جامع: حرار

مسجد الجامع الکبیر: حرار

مسجد التوحید: حرار

مسجد امام احمد: حرار

مسجد الخیر: گوندار

مسجد المبارک: ابومسا

مسجد بلال: دلا[۴][۵]

نیز نگاه کنید به

نهادها و مراکز دینی مسلمانان کانادا؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان کوبا؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان مصر؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان تونس؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان روسیه؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان سنگال؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان آرژانتین؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان فرانسه؛ سازمان‌ها و موسسات اسلامی در مالی؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان زیمبابوه؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان اسپانیا؛ نهادها و مراكز دینی مسلمانان اردن؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان قطر؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان سیرالئون؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان تایلند.

کتابشناسی

  1. تارتار، محمدرضا (1391). مراکز اسلامی و مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 2-3.
  2. تارتار، محمدرضا (1391). مراکز اسلامی و مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 2.
  3. تارتار، محمدرضا (1391). مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 1-2.
  4. تارتار، محمدرضا (1391). مراکز اسلامی و مدارس قرآنی در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 2-4.
  5. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 162-168.