قبیله ارومو: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵: خط ۵:
اروموها به دو گروه اصلی بوران (Boran) و بارنتو تقسیم می‌شوند. هر یک از این دو گروه نیز به زیرشاخه‌های متعددی منشعب می‌گردند.
اروموها به دو گروه اصلی بوران (Boran) و بارنتو تقسیم می‌شوند. هر یک از این دو گروه نیز به زیرشاخه‌های متعددی منشعب می‌گردند.


براساس جدیدترین آمارگیری دولت اتیوپی (سال 2007) در حدود نیمی از مردمان ارومو از دین اسلام تبعیت می‌کنند‌. اکثر [[اسلام و مسلمانان اتیوپی|مسلمانان]] ارومو در مناطق روستایی استقرار دارند. جدای از حدود 2 درصد از اروموها که در زمره پیروان آیین‌های بومی محسوب می‌شوند، سایر مردمان ارومو از مذاهب مختلف دین [[مسيحيت در اتیوپی|مسیحیت]] به ویژه ارتدوکس و [[مسیحیت پروتستان در اتیوپی|پروتستان]] تبعیت می‌کنند<ref>Etefa, Tsega (2012). integeration and peace in east Africa. A History of the Oromo Nation. New York, 7-55.</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 37.</ref>.
براساس جدیدترین آمارگیری دولت اتیوپی (سال 2007) در حدود نیمی از مردمان ارومو از دین اسلام تبعیت می‌کنند‌. اکثر [[اسلام و مسلمانان اتیوپی|مسلمانان]] ارومو در مناطق روستایی استقرار دارند. جدای از حدود 2 درصد از اروموها که در زمره پیروان آیین‌های بومی محسوب می‌شوند، سایر مردمان ارومو از مذاهب مختلف دین [[مسيحيت در اتیوپی|مسیحیت]] به ویژه ارتدوکس و [[مسیحیت پروتستان در اتیوپی|پروتستان]] تبعیت می‌کنند<ref>Etefa, T. (2012). integeration and peace in east Africa. A History of the Oromo Nation. New York, 7-55.</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 37.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[نظام اجتماعی اتیوپی]]؛ [[گروه های قومی اتیوپی]]؛ [[قبیله امهارا]]؛ [[قبیله تیگرای]]؛ [[قبیله گوراگه]]؛ [[قبیله سیداما]]؛ [[قبیله مورسی]]؛ [[ساختار قومیتی در اتیوپی]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۲۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۶

ارومو بزرگترین قبیله کشور اتیوپی است و جدای از این کشور دستجاتی از قبیله ارومو در شمال کنیا و بخش‌هایی از سومالی نیز استقرار دارند. جمعیت اروموها در اتیوپی براساس جدیدترین آمار (سال 2012) در حدود 25 میلیون نفر است. پیشینه اروموها به هزاران سال قبل باز می‌گردد و براساس شواهد موجود آنان از چندهزار سال قبل در منطقه شاخ آفریقا و از جمله کشور اتیوپی استقرار یافته‌اند.

در حدود 95 درصد از اروموهای اتیوپی به کشاورزی و گله داری (به شیوه‌ای سنتی و قدیمی) اشتغال دارند و عدد بسیار کمی از آنها در مناطق شهری زندگی می‌کنند. اکثر اروموهای اتیوپی در حال حاضر در منطقه موسوم به ارومیا (Oromia) در مرکز اتیوپی که به لحاظ وسعت و جمعیت بزرگ ترین منطقه اتیوپی محسوب می‌شود زندگی می‌کنند.

اروموها به دو گروه اصلی بوران (Boran) و بارنتو تقسیم می‌شوند. هر یک از این دو گروه نیز به زیرشاخه‌های متعددی منشعب می‌گردند.

براساس جدیدترین آمارگیری دولت اتیوپی (سال 2007) در حدود نیمی از مردمان ارومو از دین اسلام تبعیت می‌کنند‌. اکثر مسلمانان ارومو در مناطق روستایی استقرار دارند. جدای از حدود 2 درصد از اروموها که در زمره پیروان آیین‌های بومی محسوب می‌شوند، سایر مردمان ارومو از مذاهب مختلف دین مسیحیت به ویژه ارتدوکس و پروتستان تبعیت می‌کنند[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

نظام اجتماعی اتیوپی؛ گروه های قومی اتیوپی؛ قبیله امهارا؛ قبیله تیگرای؛ قبیله گوراگه؛ قبیله سیداما؛ قبیله مورسی؛ ساختار قومیتی در اتیوپی

کتابشناسی

  1. Etefa, T. (2012). integeration and peace in east Africa. A History of the Oromo Nation. New York, 7-55.
  2. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 37.